Skutsirastit

(Päivitetty 24.5.2023)

Yhteistyössä Mielenterveyden keskusliitto kanssa suunnitellut ja toteutetut Skutsirastit pitää sisällään yhteensä 21 hyvinvointiharjoitusta, jotka on sijoitettu Suomen kansallispuistoihin sekä luonnonsuojelu- ja retkeilyalueille. Lue koko tiedote Skutsirasteista.

Maaliskuussa yleisöluentoja luontokeskuksella

(Päivitetty 7.3.2023)
Maaliskuun aikana Liminganlahden luontokeskuksen auditoriossa järjestetään kaksi kaikille avointa yleisöluentoa.

Keskiviikkona 15.3. klo 18 alkaen Lakeuden luonto ry sekä Kempeleen-Oulunsalon luonnonsuojeluyhdistys ry järjestävät luennon "Suomen mustapyrstökuirit: esiintyminen, pesiminen ja muutto". Luennoitsijana lintuvesikoordinaattori ja biologi Sami Timonen. Tilaisuudessa on myös kahvitarjoilu.

Lauantaina 25.3. klo 13 alkaen puolestaan toimittaja, tietokirjailija ja luonto-opas Mikko Virta pitää luennon "Luontoilta: Luontoretkelle Viroon", jossa hän kertoo eteläisen naapurimaamme luontokohteista. Häneltä ilmestyi viime vuonna aiheesta opaskirja Luontoretkelle Viroon - 30 kiehtovaa kohdetta. Luennon järjestävät Oulun Tuglas -seura sekä Lakeuden luonto ry.

Liminganlahden luontokeskuksen kehittäminen on kannattanut

(Päivitetty 31.1.2023)
Liminganlahden luontokeskuksessa kirjattiin ennätysmäärä käyntejä vuonna 2022. Lintuja ja kosteikkoluontoa esittelevässä luontokeskuksessa vierailtiin yli 61 000 kertaa. Luonto- ja ympäristökasvatus on Liminganlahden luontokeskuksen tärkeimpiä teemoja. Vuonna 2022 keskuksella vieraili yli 2 500 oppilasta tutustumassa kosteikkojen ja lintujen elämään. Lue lisää uutisesta Liminganlahden luontokeskuksen kehittäminen kannatti, jatkoa luvassa tulevina vuosina.

Luontokeskuksella lainattava pyörätuoli

(Päivitetty 28.12.2022)
Luontokeskukselle on hankittu käyttäjien vapaasti lainattava pyörätuoli, jota vieraat voivat käyttää vierailunsa ajan sisällä keskuksella ja ulkoreiteillä keskuksen läheisyydessä. Kysyy lisää keskuksen asiakaspalvelusta!

Temmesjokisuun pitkokset huonokuntoisia

(Päivitetty 19.10.2022)
Temmesjokisuun pitkokset ovat huonokuntoisia. Limingan kunta vastaa reitin ylläpidosta.

Asuntoautojen ja -vaunujen pysäköinti muuttui

(Päivitetty 20.7.2021)
Luontokeskuksen pysäköintipaikalla on seitsemän maksullista paikkaa asuntoautoille ja -vaunuille. Paikan voi varata ja maksaa sovelluskaupasta (Google Play tai App Store) ladattavan Matkaparkki.com-sovelluksen kautta. Yhden yön hinta on 15 euroa ja hintaan sisältyy sähkönkäyttö.

Muilla kuin asiaan varten varatuilla paikoilla ei tule yöpyä.

Uutisia Liminganlahden luontokeskukselta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.