Asuntoautojen ja -vaunujen pysäköinti uudistui

(julkaistu 20.7.)

Luontokeskuksen parkkipaikalla on seitsemän maksullista paikkaa asuntoautoille ja -vaunuille. Paikan voi varata ja maksaa sovelluskaupasta (Google Play tai App Store) ladattavan Matkaparkki.com -sovelluksen kautta. Yhden yön hinta on 15 euroa ja hintaan sisältyy sähkönkäyttö.

Muilla kuin asiaa varten varatuilla paikoilla ei tule yöpyä.

Nuotiopaikka pois käytöstä remontin vuoksi

(julkaistu 15.7.)

Luontokeskuksen vieressä olevat nuotiopaikat ovat toistaiseksi poissa käytöstä remontin vuoksi. Nuotiopaikka laajenee kolmipaikkaiseksi ja valmistunee heinäkuun aikana. Ilmoitamme kun nuotiopaikat ovat taas käytössä.


Huomautuksena vielä, että metsäpalovaroituksen aikana Hyrynrannan nuotiopaikalla ei voi tulistella. Otetaan siis mukaan sellaiset eväät, joita ei tarvitse nuotiolla paistaa tai nautitaan Hotelli-Ravintola Liminganlahti antimista.

 

Rantaniityn luontopolku on avattu!

Luontopolku alkaa pihan nuotiokatoksen vierestä, räystäspääskyhotellin juurelta. Luontopolulta avautuu ihan uusi näkymä lahdelle. Polun varrella on myös pieni lampi, jossa voi nähdä vaikkapa heinätaveja. Soraistetun ja esteettömän polun pituus 640 metriä.

Loppukesän ja syksyn aikana polun varteen on tulossa kosteikkoluontoa esitteleviä tauluja ja polun päähän rakennetaan piknik-paikka, jossa voi evästellä.

Tervetuloa tutustumaan ja nauttimaan uusista näkymistä!

Kivituhkapintainen polku kulkee metsän keskeltä avoimelle merenrannalle. Polun vieressä räystäspääskyille tehty pesäpaikka.

Uutisia Liminganlahden luontokeskukselta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)