Tulentekopaikan remontti päättyi, rantaniityn luontopolku jälleen käytössä

(Päivitetty 1.9.2021)
Piha-alueen tulentekopaikka on jälleen asiakkaiden käytössä. Remontti viivästyi tarvikkeiden saatavuusongelmien vuoksi, mutta nyt nuotiopaikka on entistäkin ehompi. Tulentekopaikka laajeni kolmipaikkaiseksi ja on edelleen esteetön.

Rantaniityn luontopolku on taas avoinna asiakkaille. Luontopolku alkaa pihan tulentekopaikan edestä ja kulkee rantaniityn ja pienen metsikön läpi. Pituutta polulla on 650 metriä. Myöhemmin tänä syksynä polulle rakennetaan kosteikkoluonnosta kertovia opastauluja, joiden kuvituksesta vastaa kuvittaja ja pilapiirtäjä Seppo Leinonen.

Asuntoautojen ja -vaunujen pysäköinti uudistui

(Päivitetty 20.7.2021)
Luontokeskuksen parkkipaikalla on seitsemän maksullista paikkaa asuntoautoille ja -vaunuille. Paikan voi varata ja maksaa sovelluskaupasta (Google Play tai App Store) ladattavan Matkaparkki.com-sovelluksen kautta. Yhden yön hinta on 15 euroa ja hintaan sisältyy sähkönkäyttö.

Muilla kuin asiaan varten varatuilla paikoilla ei tule yöpyä.

Tulentekopaikka pois käytöstä remontin vuoksi

(Päivitetty 15.7.)
Luontokeskuksen vieressä olevat tulentekopaikat ovat toistaiseksi poissa käytöstä remontin vuoksi. Nuotiopaikka laajenee kolmipaikkaiseksi. Tiedotamme, kun nuotiopaikat ovat taas käytössä.

Hyrynrannan tulentekopaikka on asiakkaiden käytössä, metsäpalovaroituksen aikana Hyrynrannan nuotiopaikalla ei voi tulistella. Metsäpalovaroituksen ollessa voimassa voi nauttia luontokeskuksen pihalla sellaiset eväät, joita ei tarvitse nuotiolla paistaa tai nautitaan Hotelli-Ravintola Liminganlahden antimista.

Rantaniityn luontopolku on avattu!

Luontopolku alkaa pihan nuotiokatoksen vierestä, räystäspääskyhotellin juurelta. Luontopolulta avautuu ihan uusi näkymä lahdelle. Polun varrella on myös pieni lampi, jossa voi nähdä vaikkapa heinätaveja. Soraistetun ja esteettömän polun pituus 640 metriä.

Loppukesän ja syksyn aikana polun varteen on tulossa kosteikkoluontoa esitteleviä tauluja ja polun päähän rakennetaan piknik-paikka, jossa voi evästellä.

Tervetuloa tutustumaan ja nauttimaan uusista näkymistä!

Kivituhkapintainen polku kulkee metsän keskeltä avoimelle merenrannalle. Polun vieressä räystäspääskyille tehty pesäpaikka.

Uutisia Liminganlahden luontokeskukselta

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)