Tapahtumia Liminganlahdella

Kukkalan kutsut 10.9.2022

(päivitetty 8.9.)

Tervetuloa mukaan Kukkalan avajaisiin lauantaina 10.9.2022 klo 10 alkaen. Luontokeskuksen piha-alue on ollut viime aikoina melkoisen myllerryksen kohteena. On rakennettu luontopolkua, Kukkalaa ja kesäkeittiötä, uusittu grillikatosta ja pystytetty uusi laavu, tehty opasteita ja mitä kaikkea. Vihdoinkin on valmista, ja voidaan nauttia työn hedelmistä! Metsähallitus ja Limingan kunta kutsuvat kaikki mukaan juhlistamaan uusittua piha-aluetta, tarjolla myös pullakahvit uudessa kesäkeittiössä. Päivän aikana on Soivan Siilen musiikkiesitys lapsille ja lapsenmielisille, sekä kaikille avoimia opastuksia. Luontokeskus on avoinna klo 10-18. Vapaa pääsy.

10.00 Luontokeskus avautuu
10.00-12.00 Avoin lintutorniopastus
12.00-15.00 Metsähallitus tarjoaa pullakahvit uudella kesäkeittiöllä 
13.00-14.00 Opastus Rantaniityn polulla 
15.00 Soiva Siili esiintyy
 

Merihanhen metsästys alkaa keskiviikkona 10.8.

(Päivitetty 9.8.2022)

Luontokeskuksen ja Rantaniityn luontopolun läheisyydessä sijaitsevilla yksityismailla harjoitetaan merihanhen metsästystä 10.8. - 31.8. välisenä aikana.

Metsästysalue sijoittuu Rantaniityn polun läheisyyteen, eikä polulla liikkumista suositella tuona aikana mahdollisen meluhaitan vuoksi. Metsästys ei suuntaudu polulle päin. Virkkulan lintutornille johtavan polun läheisyydessä metsästystä ei harjoiteta. Pääpaino metsästyksellä on aamun tunteita klo 4-9 välillä sekä iltaisin klo 17 jälkeen.

Avoimet lintutorniopastukset ja Saaga Travelin lintubussi Oulusta perjantaisin 1.7.-5.8.

(Päivitetty 28.6.2022)
Kiinnostavatko linnut ja haluaisit oppia niistä lisää? Koetatko saada kasaan sata lajia BirdLife Suomen Tunnista 100 lintulajia -haasteeseen? Virkkulan tornista Liminganlahdelta löytyy näihin hyvä ratkaisu huhtikuun puolivälistä alkaen! Luontokeskuksen väki järjestää jälleen lintutorniopastuksia kesäperjantaisin 1.7.-5.8. klo 10-12. Metsähallituksen oppaalla on tornilla mukanaan kaukoputki sekä kiikareita lainattavaksi asiakkaille. Myös luontokeskuksesta voi lainata kiikareita mukaansa maksutta. Opastuksilla on säävaraus. 

Saaga Travel jatkaa liikennöintiä Liminganlahdelle takuulähtöinä perjantaisin 1.7.-5.8. Lintubussi lähtee klo 9.30 Oulun kauppatorin tuntumasta. Paluukyyti Ouluun lähtee Liminganlahdelta klo 13.00. Edestakaisin aikuisen lipun hinta on netistä ostettuna 20 € ja autosta ostettuna 25 €.

Papinkarin torniin menoa syytä välttää

(27.5.2022)
Papinkarin lintutorni Liminganlahdella on päässyt huonoon ja vaaralliseen kuntoon, eikä tornia kannata enää käyttää. Tornin omistajaa on tiedotettu tornin huonosta kunnosta ja torniin vievien portaiden eteen on asetettu puomi estämään kulkua torniin. Tornin tulevaisuus on vielä avoin, mutta omistaja selvittää erilaisia mahdollisuuksia.

Muilla Liminganlahden lintutorneilla, eli Virkkulan, Sannanlahden, Puhkiavanperän sekä Temmesjokisuun torneilla, voi retkeillä tavalliseen tapaan.

Asuntoautojen ja -vaunujen pysäköinti muuttui

(Päivitetty 20.7.2021)
Luontokeskuksen pysäköintipaikalla on seitsemän maksullista paikkaa asuntoautoille ja -vaunuille. Paikan voi varata ja maksaa sovelluskaupasta (Google Play tai App Store) ladattavan Matkaparkki.com-sovelluksen kautta. Yhden yön hinta on 15 euroa ja hintaan sisältyy sähkönkäyttö.

Muilla kuin asiaan varten varatuilla paikoilla ei tule yöpyä.

Uutisia Liminganlahden luontokeskukselta

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.