Ajankohtaista Liminganlahden luontokeskuksessa

3.3.2021
Luontokeskuksia voidaan joutua sulkemaan ja alueelliset tilanteet vaihtelevat. Tarkasta tilanne sen luontokohteen tai luontokeskuksen sivulta, jonne olet menossa.
3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Uutisia Liminganlahden luontokeskukselta

Tornipäivystys: Opas Virkkulan lintutornilla lauantaisin huhti-toukokuussa klo 13-15

(Päivitetty 14.4.2021)
Metsähallituksen opas päivystää Virkkulan lintutornilla kaukoputken kanssa 17.4.-29.5. välisenä aikana lauantaisin klo 13-15. Oppaalta saat halutessasi apua lintujen tunnistukseen sekä tietoa linnuista ja kevätmuutosta. Kiikareita saa lainata Liminganlahden luontokeskuksesta. Oppaalla on mukana tornissa myös muutamia lainakiikareita. Palvelu on maksuton. Tapahtumalla on SÄÄVARAUS: opastusta ei järjestetä kovalla tuulella tai sateella.
Opastuksen tarkemmat tiedot löydät täältä (facebook.com)

Saaga Travelin lintubussi liikennöi Oulusta Liminganlahdelle lauantaisin huhti-toukokuussa

(Päivitetty 14.4.2021)
Saaga Travelin lintubussi Liminganlahdelle liikennöi Oulusta lauantaisin ajalla 17.4.-29.5.2021. 
Lisätietoa lintubussista (aikataulut, pysäkit, hinnat) löydät täältä (Saaga Travel).

Liminganlahdella tapahtuu!

(Päivitetty 13.4.2021)
Seuraavien parin viikon aikana Liminganlahdella voi lintujen lisäksi bongata myös metsureita ja kaivinkoneita. Tästä ei tarvitse huolestua: Limingan kunta ja Metsähallitus rakentavat nimittäin yhteistyössä Virkkulaan uutta, asiakkaiden hartaasti toivomaa esteetöntä kosteikkoluontopolkua.

Polun rakentaminen ehtii valmistua ennen lintujen pesimäkautta, eivätkä rakennustyöt sijoitu lintujen pesimäalueelle. Ulkoilu onnistuu alueella turvallisesti myös rakennusaikana.

Rantaniitynpoluksi nimetyltä luontopolulta pääsee tutustumaan Liminganlahden kosteikkoluontoon entistä paremmin. Polku lähtee nykyisen nuotiopaikan läheisyydestä lammasaitauksen ulkoreunoja pitkin Lumijoen suuntaan sijoittuen kunnan ja valtion omistamille maa-alueille. Polun varteen tulevien Metsähallituksen opastaulujen hauskasta kuvituksesta vastaa mainio kuvittaja ja pilapiirtäjä Seppo Leinonen. Polun lisäksi nykyistä nuotiopaikkaa kunnostetaan ja alueelle rakennetaan  myös kokonaan uusia nuotiopaikkoja.

 

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)