Tapahtumat Liminganlahden luontokeskuksessa

Luontokeskuksella järjestetään Vieraspetojen torjunta-kurssi 30.9.2023

Tervetuloa kuuntelemaan vieraspetojen torjunnan merkityksestä lintujen pesinnälle ja nikkaroimaan oma minkkiloukku. Teppo Kakkonen tulee kertomaan miten Helmi-vieraspetohankkeessa menee tällä hetkellä.

Nikkarointityöpajaan rajattu määrä paikkoja, ilmoittaudu 27.9. mennessä! https://link.webropol.com/ep/vieraspetopyydys

Syyskuun kaikille avoimet lintutorniopastukset

Liminganlahden kaikille kiinnostuneille avoimia lintutorniopastuksia järjestetään jälleen syyskuun viikonloppuina Virkkulan lintutornissa. Alla opastusten päivämäärät:

  • Lauantai 2.9.
  • Lauantai 9.9.
  • Sunnuntai 17.9.
  • Lauantai 23.9.
  • Lauantai 30.9.

Opastukset järjestetään klo 10-12.

Tule paikan päälle kuulemaan lintujen syysmuuton viimeisimmät kuulumiset ja toivon mukaan seuraamaan satojen ja tuhansienkin lintujen eloa! Paikan päällä Metsähallituksen opas Liminganlahden luontokeskukselta. Oppaalla on mukanaan kaukoputki, jolla kiinnostuneet pääsevät lintuja tarkkailemaan, sekä lainakiikareita. Opastuksilla on säävaraus, eli esimerkiksi kaatosateella opas pitää sadetta luontokeskuksen puolella.

Kurkia Luovosta Eskon tapaan - valokuvanäyttely

Esko Pitkäsen herkkä ja kaunis kurkiaiheinen valokuvanäyttely on esillä Liminganlahden luontokeskuksessa 3.7.-31.8. Esko kertoo näyttelystään näin; ”Oon kyllä jo aika vanaha ukko. Muutin Hailuotoon, kun jäin eläkkeelle ja oon asunu siellä 20 vuotta.  Sieltä nämäkin kurkikuvat on kaikki, vuosilta 2008-2022.
Satoja öitä kojussa makkoillu ja laiminlyöny kaikkia läheisiäni olemalla aina poissa. Tilalle oon saanu kasan monenlaisia kuvia,
joukossa toki joku hyväkin. Muitakin kuin kurkikuvia." Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Tapahtumien keskiössä Liminganlahden luontokeskus

Osoite: Rantakurvi 6, 91900 Liminka 
Puhelin:
0206 39 6059  
Sähköposti: liminganlahti(at)metsa.fi