Saapuminen Korpitaipaleelle

Korpitaival kulkee Kuhmon kunnan alueella aivan Suomen itärajan tuntumassa. Lähin taajama on Kuhmon kaupunki, josta on Ryönänkankaan lähtöpisteelle matkaa noin 38 km, Elimyssalon luonnonsuojelualueelle Saari-Kiekin lähtöpaikalle noin 57 km ja Viiksimon Matalakankaan lähtöpaikalle noin 64 km. Iso-Palosen – Maariansärkkien luonnonsuojelualueelle Matokankaan lähtöpaikalle matkaa kertyy noin 45 km ja Valkeiskankaan lähtöpaikalle noin 50 km.

Kuhmoon pääsee bussiyhteyksillä, mutta Korpitaipaleelle ei ole julkista liikennettä. Lähin rautatieasema ja lentoasema on Kajaanissa.

Vaellusreitille

Korpitaipaleen retken voi aloittaa useasta eri lähtöpisteestä Iso-Palosen – Maariansärkkien, Elimyssalon ja Kokkamo-Kylmänjärven luonnonsuojelualueilla. Pysäköintialueille johtavia teitä ei aurata talvisin.

Autolla Korpitaipaleelle

Ajo-ohjeet lähtöpaikoille etelästä pohjoiseen:

Ryönänkankaan pysäköintialueelle

Ryönänkankaan pysäköintialueelle ajetaan Kuhmo – Hukkajärvi -tietä (nro 9121) Kuhmon keskustasta noin 18 km ja käännytään vasemmalle Niemiskyläntielle. Noin 17 km ajon jälkeen käännytään Riihijärventielle, jota ajeteaan 2,5 km Korpitaipaleen lähtöpisteelle. 

Saari-Kiekin pysäköintialueelle Elimyssalon luonnonsuojelualueelle

Elimyssalon retkeilyreitin eteläiselle lähtöpaikalle Saari-Kiekkiin pääsee ajamalla 42 km Kuhmo - Hukkajärvi -tietä (nro 9121) Kuhmon keskustasta itään, minkä jälkeen käännytään Elimyssalon luonnonsuojelualueen viitoituksen mukaisesti vasemmalle Juntintielle. Tätä tietä jatketaan 13 km ja käännytään itään oikealle. Tienhaarassa on viitta Elimyssalolle. Pysäköintialue on runsaan kilometrin pituisen metsäautotien päässä.

Viiksimon pysäköintialueelle Elimyssalon luonnonsuojelualueelle

Elimyssalon reittien pohjoisen lähtöpaikan Viiksimossa tavoittaa ajamalla Kuhmosta Suomussalmen tietä (nro 912) pohjoiseen noin 30 km, jonka jälkeen käännytään oikealle Viiksimontielle. Noin 30 km ajon jälkeen kääntyy oikealle metsäautotie. Tienhaarassa on viitoitus Elimyssalon luonnonsuojelualueelle. Runsaan kilometrin jälkeen eroaa oikealle etelään päin viitoitettu metsäautotie, jonka päässä reitin lähtöpaikka sijaitsee.

Korpitaival ylittää Viiksimontien Elimyssalon ja Iso-Palosen – Maariansärkkien luonnonsuojelualueiden välillä. Paikalla ei ole pysäköintialuetta. Autoa ei tule jättää Viiksimontien varteen haitaksi muulle liikenteelle.

Matokankaan tai Valkeiskankaan pysäköintialueelle Iso-Palosen – Maariansärkkien luonnonsuojelualueelle

Kuhmon keskustasta ajetaan Lentiirantietä (nro 912) Suomussalmen suuntaan 35 km, josta kääntyy itään (oikealle) Iso-Paloselle vievä Ryti-Palosentie. Sen varrella noin 8 kilometrin päässä on opasteet Iso-Palosen - Maariansärkkien retkeilyreittien pysäköintialueille. Pysäköintialueita ovat Matokankaan pysäköintialue Iso-Palosen länsipuolella ja Valkeiskankaan pysäköintialue Iso-Palosen koillispuolella.

Bussilla

Korpitaipaleen lähtöpaikoille ei ole julkista liikennettä.

Retkikartta on Metsähallituksen maksuton web-karttapalvelu, jossa voit hakea kohteita, valita karttatasoja ja tulostaa karttoja.