Esteetön Etelä-Konnevesi

Etelä-Konneveden kansallispuistossa on esteettömiä palveluja niin järvellä kuin mantereella. Lapinsalon saaressa on esteetön laituri ja puolikota. Vuori-Kalaja-lammen rannalla on vaativa esteetön 300 metrin ympyräreitti. Vuori-Kalajan taukopaikkarakenteet on mitoitettu niin, että niihin pääsee pyörätuolilla. Vuori-Kalajalle tarvittavan puomin avaimen saa soittamalla Metsähallituksen asiakaspalveluun.

Etelä-Konneveden esteettömät luontoreitit

Vuori-Kalajan esteettömät palvelut

Vuori-Kalajan taukopaikka sijaitsee kirkasvetisen ja jylhän Vuori-Kalaja-lammen rannalla. 

Saapuminen: Taukopaikalle johtaa Vuori-Kalajan metsätie, joka on suljettu lukitulla puomilla. Esteetöntä pääsyä Vuori-Kalajalle tarvitsevat voivat pyytää lukkokoodin etukäteen Metsähallituksen asiakaspalvelusta. Avustaja saattaa olla tarpeen puomin avaamisessa, samoin taukopaikalla. Pysäköintialueella on kallistuksia. Vuori-Kalajalle pääsee myös Kalajan pysäköintialueelta kilometrin pituista yhdyspolkua pitkin, joka on melko helppokulkuinen, mutta ei esteetön.

Palvelut: Vuori-Kalajalla on esteettömät puolikota, tulentekopaikka ja käymälä. Puolikodalle ja tulentekopaikalle johtavat reitit ovat kovapintaista soraa ja noin 2 m leveitä. Niillä on kuitenkin sekä pitkittäis- että sivuttaiskallistuksia (7-17 %). Käymälän ovelle johtaa suoraan luiska. Käymäläistuimessa on käsituet, mutta vapaata tilaa ei ole istuimen kummallakaan puolella. Ota mukaan omaa wc-paperia. Oma valaisin voi olla tarpeen käymälässä myös päivällä. Puuvajaan on korkea kynnys.

Lapinsalon saari

Lapinsalon saaren laiturilta puolikodalle johtaa melko tasainen ja leveä reitti, jolla on kuitenkin huomattavia pitkittäis- ja sivuttaiskallistuksia. Lapinsalon käymälä ei täytä esteettömyyden kriteerejä. Tutustu tarkemmin veneilijöiden palveluihin Lapinsalossa.

Yhteistyöyrittäjien tarjoamat esteettömät palvelut

Etelä-Konneveden kansallispuiston yhteistyöyrityksiltä voi tiedustella opastettuja esteettömiä retkiä. Tutustu Etelä-Konneveden kansallispuiston yhteistyöyritysten palveluihin.