Ajankohtaista kesäretkeilijöille

(Päivitetty 17.6.2022)

Kesä on vihreimmillään ja Etelä-Konneveden kansallispuistossa on hyvät retkeilyolosuhteet. Maasto on paikoitellen vaikeakulkuista jyrkkien nousujen ja laskujen vuoksi. Hyttysiä on tällä hetkellä runsaasti, joten suosittelemme suojautumaan niiden varalta. Tutustu reittivaihtoehtoihimme ja palveluihimme.

Lemmikin voit ottaa myös kesäretkelle mukaan, kunhan se on kytketty hihnaan ja huomioitte kulkiessanne muut retkeilijät. 

Tarkistathan ennen retkelle lähtöä metsäpalovaroitukset ja ruohikkopalovaaravaroitukset ilmatieteen laitoksen sivuilta(ilmatieteenlaitos.fi). Tulenteko metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikana on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa.

Ajankohtaista kevätretkelle

(Päivitetty 24.5.2022)

Etelä-Konneveden kansallispuistossa on tällä hetkellä hyvät retkeilyolosuhteet. Polut ovat pääosin kuivia, joissakin paikoissa voi olla kosteita kohtia. Maasto on paikoitellen vaikeakulkuista jyrkkien nousujen ja laskujen vuoksi.

Tarkistathan ennen retkelle lähtöä metsäpalovaroitukset ja ruohikkopalovaaravaroitukset ilmatieteen laitoksen sivuilta(ilmatieteenlaitos.fi).

Enonrannan laituri kääntynyt vinoon

(Päivitetty 24.5.2022)

Enonrannassa laituri on painunut jäiden voimasta vinoon. Selvitystyöt laiturin oikaisemiseksi ovat käynnissä.

Tyynessä järvimaisemassa laiturin ulompi osa on kääntynyt vinoon.
 

Haapojen ja liito-oravien elintilaa lisätään metsurityönä

Liito-orava kurkistaa puun kolosta.(Päivitetty 4.6.2021)

Loukkuvuoren lenkin ja Kolmen vuoren vaelluksen läheisyydessä tehdään kesäkuun alkupuolella luonnonhoitotoimenpiteitä. Jos havaitset metsurin työssään, varmista että hän näkee sinut ennen kuin etenet.

Kansallispuiston aikaisemmin metsätalouskäytössä olleisiin metsiin tehdään lisää kasvutilaa lehtipuille. Kirkkovuoren osalta ennallistamistyöt kuuluvat Helmi-elinympäristöjen ennallistamisprojektiin. Enonniemen toimenpiteet ovat osa Liito-orava-LIFE projektia, jonka tarkoituksena on lisätä liito-oravalle soveltuvan elinympäristön määrää parantamalla haavan kasvuolosuhteita.

Metsureita on opastettu ottamaan luonnossa liikkujat huomioon. Retkeilijä voi kuitenkin omalla käytöksellään edistää havaituksi tulemista.

Lisätiedot: Suunnittelija Aurora Prättälä, aurora.prattala(at)metsa.fi.

Uutisia Etelä-Konnevedeltä

""Metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikana tulenteko on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa. Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

Video Etelä-Konneveden kansallispuistosta

Jouni Ohtamaan video (youtube.com) esittelee Etelä-Konneveden kansallispuiston monimuotoisia maisemia.