Ajankohtaista Etelä-Konnevedellä

Vinkit talviretkeilyyn

(Päivitetty 21.12.2022)

  • Kalajanvuoren portaat ovat valmistuneet ja Kalajankierros on taas käytettävissä!
  • Reiteillä ei ole talvikunnossapitoa. Lumikengät on varmin valinta liikkumiseen. Yleensä ainakin reitti Kalajan pysäköintialueelta Vuori-Kalajan tulentekopaikalle pysyy kuitenkin tallattuna läpi talven. Pitäväpohjaiset jalkineet ovat tarpeen.
  • Kansallispuiston käymälät ja tulentekopaikat ovat käytettävissä läpi vuoden, mutta lumen puhdistamiseen on syytä varautua omatoimisesti.
  • Järvien jäät ovat todella petollisia.
  • Kalajan pysäköintialue on käytettävissä myös talvella, mutta aurauksessa saattaa esiintyä viivettä. Auton voi jättää myös isomman tien varteen Törmälään. Tällöin tulee 1,5 km kävelyä / suunta lisää.
  • Lataa tai tulosta mukaasi Etelä-Konneveden esitekartta.
  • Lue vinkit talviretkeilyyn.

Uutisia Etelä-Konnevedeltä

""Metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikana tulenteko on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa. Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

Video Etelä-Konneveden kansallispuistosta

Jouni Ohtamaan video (youtube.com) esittelee Etelä-Konneveden kansallispuiston monimuotoisia maisemia.