Ajankohtaista Etelä-Konnevedellä

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Enonrannan ja Keskilahden polttopuut loppu

(Päivitetty 15.10.2020)

Enonrannan ja Keskilahden polttopuut ovat loppuneet kokonaan. Ota valmiit eväät mukaasi, tuo omat puut mukanasi tai kanna retkikeitintä.  Puutäydennys onnistuu vasta talvella jäiden ollessa hyvät.

Viime talvena huonon jäätilanteen vuoksi ei saatu kuljetettua riittävästi polttopuita. Polttopuuta on ollut tarjolla vaihtelevasti ja se on ollut laadultaan huonoa. Pahoittelemme tilannetta.

 

Vuori-Kalaja-lammelle laituri

(Päivitetty 1.7.2020)

Vuori-Kalajan taukopaikan palvelut ovat parantuneet uimalaiturilla. Laiturin huollosta ja ylläpidosta vastaa Rautalammin kunta. 

Osuuskauppa Keskimaa lahjoitti halkaisukirveitä

(Päivitetty 24.3.2020)

Keskimaan Ilo auttaa -kampanjassa Osuuskauppa Keskimaa lahjoittaa vuosittain euron per asiakasomistaja johonkin hyvään tarkoitukseen. Vuonna 2019 asiakasomistajat pääsivät äänestämään lahjoituskohdetta. Eniten ääniä kohdistui ehdotuksiin "kunnostetaan maakunnan ulkoilureittejä" ja "kunnostetaan leikkipuistoja ja -alueita". Leivonmäen kansallispuiston Harjujärven esteetön reitti, Salamajärven kansallispuiston Vasan kierros ja Kanavuoren luontopolku valikoituivat kunnostettavaksi reiteiksi, joiden kunnostamiseen osoitettiin yhteensä 55 000 euroa. Lisäksi Keskimaa lahjoitti 50 halkaisukirvestä Metsähallituksen hoitamille tulentekopaikoille Keski-Suomessa. Uudet kirveet toimitetaan Lapinsalon ja Pyysalon tulentekopaikoille huoltokäyntien yhteydessä.

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

(Päivitetty 5.6.2020)

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

""

Video Etelä-Konneveden kansallispuistosta

Jouni Ohtamaan video (youtube.com) esittelee Etelä-Konneveden kansallispuiston monimuotoisia maisemia.