Ajankohtaista retkille

(Päivitetty 3.8.2021)

Metsäpalovaroitus on  tällä hetkellä poistunut. Metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikana tulenteko on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa.

Katso voimassa olevat varoitukset aina ennen retkeä: llmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Törmälän metsätie on jälleen käytettävissä

(Päivitetty 4.6.2021)

Tie on kunnostettu lanaamalla. Se on vielä paikoin pehmeä, joten ajelkaahan varovasti!

Haapojen ja liito-oravien elintilaa lisätään metsurityönä

Liito-orava kurkistaa puun kolosta.(Päivitetty 4.6.2021)

Loukkuvuoren lenkin ja Kolmen vuoren vaelluksen läheisyydessä tehdään kesäkuun alkupuolella luonnonhoitotoimenpiteitä. Jos havaitset metsurin työssään, varmista että hän näkee sinut ennen kuin etenet.

Kansallispuiston aikaisemmin metsätalouskäytössä olleisiin metsiin tehdään lisää kasvutilaa lehtipuille. Kirkkovuoren osalta ennallistamistyöt kuuluvat Helmi-elinympäristöjen ennallistamisprojektiin. Enonniemen toimenpiteet ovat osa Liito-orava-LIFE projektia, jonka tarkoituksena on lisätä liito-oravalle soveltuvan elinympäristön määrää parantamalla haavan kasvuolosuhteita.

Metsureita on opastettu ottamaan luonnossa liikkujat huomioon. Retkeilijä voi kuitenkin omalla käytöksellään edistää havaituksi tulemista.

Lisätiedot: Suunnittelija Aurora Prättälä, aurora.prattala(at)metsa.fi

Vuori-Kalaja-lammelle laituri

(Päivitetty 1.7.2020)

Vuori-Kalajan taukopaikan palvelut ovat parantuneet uimalaiturilla. Laiturin huollosta ja ylläpidosta vastaa Rautalammin kunta. 

Uutisia Etelä-Konnevedeltä

""Metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikana tulenteko on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa. Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

Video Etelä-Konneveden kansallispuistosta

Jouni Ohtamaan video (youtube.com) esittelee Etelä-Konneveden kansallispuiston monimuotoisia maisemia.