Rautalammin kunta auraa Törmälän metsätietä

(Päivitetty 7.2.2019)
Rautalammin kunta pitää talvella 2019 Törmälän metsätietä avoinna lumesta. Ihan jokaisen lumisateen jälkeen tietä ei  kuitenkaan aurata ja aurauksessa saattaa olla viivettä. Törmälän metsätie on 1,5 km pitkä ja sen päässä on Kalajan pysäköintialue, mistä tulee Vuori-Kalajan kotalaavulle noin kilometrin kävelymatka. Vaihtoehtoisesti auton voi pysäköidä Törmälään ja kävellä sieltä asti.

Etelä-Konneveden kansallispuiston järjestyssääntö on saanut lainvoiman

(Päivitetty 21.5.2018)

Opastetaulu Kalajan kierroksella. Kuva: Maija Mikkola.

Keski-Suomessa tehdään hyvinvointitekoja Kehossa

(Päivitetty 1.12.2017)

Keski-Suomessa toimii kansainvälisesti kilpailukykyinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen, sosiaalisen hyvinvoinnin, liikunnan, urheilun ja kuntoutuksen osaamis- ja yrityskeskittymä Keho. Teemme yhdessä hyvinvointitekoja kansainvälisesti ja kunnianhimoisesti.

Metsähallitus toteuttaa yhteistyössä "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen" terveyden edistämisen ohjelmaansa, joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.  Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä.

Metsähallituksen tavoitteena Kehossa tehtävässä yhteistyössä on selvittää keinoja, joilla voidaan madaltaa keskisuomalaisten sekä maakuntaan tulevien matkailijoiden kynnystä lähteä luontoon. Yhteistyön ja hankkeiden avulla on tarkoitus parantaa viherjatkumoa ja rakentaa palvelupolku Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi).

Saavutettavuuden parantamisen, luontokohteiden palvelujen laadun ja turvallisuuden kehittämisen, ja yhteistyössä tehtävän viestinnän avulla kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden virkistys- ja luontomatkailukäyttöä on tavoitteena lisätä ja monipuolistaa. Metsähallitus haluaa tarjota kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet luontoharrastuksiin. Tavoitteena on edistää kansanterveyttä saamalla myös ne ihmiset, joilla ei ole ollut liikunnallista elämäntapaa, hyödyntämään Keski-Suomen luontokohteita arjessaan ja vapaa-aikanaan.

Video Etelä-Konneveden kansallispuistosta

Jouni Ohtamaan video (www.youtube.com) esittelee Etelä-Konneveden kansallispuiston monimuotoisia maisemia.