Ajankohtaista Etelä-Konnevedellä

""Metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikana tulenteko on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa. Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Syysretkivinkit

(Julkaistu 8.9.2023)

Etelä-Konneveden kansallispuiston porttina toimii Konnevedellä Häyrylänrannan satama (hayrylanranta.fi) ja Rautalammilla Törmälän loma- ja kurssikeskus (tormala.fi). Saapumisohjeet.

Etelä-Konneveden patikointireitit sijaitsevat Rautalammilla ja ovat pääosin erittäin vaativia johtuen suurista korkeuseroista ja maaston kivisyydestä. Helppoa reittiä pääsee kuitenkin Kalajan pysäköintialueelta Vuori-Kalajan kotalaavulle (noin 1 km / suunta). Syksyinen yöretki Kolmen vuoren vaellus -reitillä haastaa kulkijan, mutta palkitsee hienoilla maisemilla. Reitti on erittäin vaativa.  Tutustu reitteihin tarkemmin.

Etelä-Konneveden maastot ovat kivikkoiset ja teltoille on rajallisesti paikkoja. Tarkemmat tiedot yöpymisestä.

Syysretkellä kannattaa kerätä vitamiinit luonnosta - marjojen ja sienien poimiminen on sallittua kansallispuistossakin. Ohjeet ja säännöt. 

Kesän 2023 viikkoristeilyt ovat päättyneet elokuussa. Tilausristeilyjä voi tiedustella seuraavilta yrittäjiltä: E-K Lines (eklines.fi) ja MVH-palvelut (mvh-palvelut.fi).

Konnevesi-järvi on upea melontakohde. Kajakit voi vuokrata helpoiten Konneveden Häyrylänrannasta (hayrylanranta.fi) ja Rautalammin Hanhitaipaleesta (kalajaretkeily.fi).

Kaikkien kansallispuiston yhteistyöyrittäjien tarjoamat palvelut löydät täältä.

Koirat ovat tervetulleita kansallispuistoon hihnassa!

Etelä-Konneveden kansallispuistossa ei ole juomavesipisteitä. Pintavedet suositellaan puhdistettavaksi ennen käyttöä. Lue tästä retkeilyn juomavesivinkit.

Metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran voimassa ollessa Etelä-Konnevedellä tulenteko on kokonaan kielletty, myös taukopaikkojen katetuissa ja hormillisissa tulisijoissa. Tarkista varoitukset täältä (fmi.fi/varoitukset).

Lataa tai tulosta mukaasi Etelä-Konneveden esitekartta ja/tai patikointikartta.

Vaeltaja pitää taukoa järven rannalla.
 

Kalajan kierroksen köysikaide valmistui

(Julkaistu 18.8.2023)

Kalajan kierrokselle on valmistunut uusi köysikaide tukemaan kulkemista. Köysikaide pystytettiin kivikkoiseen rinteeseen, jossa polku nousee Vuori-Kalaja -lammen rannalta haavikon läpi kohti Kalajanvuoren huippua. Kalajanvuoren takarinteeseen rakennettiin portaat jo viime talvena. Nämä parannustyöt saatiin tehtyä eduskunnan myöntämillä jakovaroilla. Tervetuloa retkeilemään!

Uutisia Etelä-Konnevedeltä

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

Video Etelä-Konneveden kansallispuistosta

Jouni Ohtamaan video (youtube.com) esittelee Etelä-Konneveden kansallispuiston monimuotoisia maisemia.