Ajankohtaista retkeilijöille

(Päivitetty 1.9.2022)

Vielä riittää komeita retkipäiviä niin vesille kuin mantereelle! Huomioithan, että Etelä-Konnevedellä patikkamaasto on pääosin vaikeakulkuista jyrkkien nousujen ja laskujen sekä kivisten ja juurakkoisten polkujen takia. Tutustu reittivaihtoehtoihimmepalveluihimme ja patikointikarttaan (julkaisut.metsa.fi).

Tietoomme on tullut, että seuraaville Rautalammin kunnan huoltamille taukopaikoille pitää ottaa omat polttopuut mukaan: Navettasaari ja Ruohosaari.

Kalajanvuoren pohjoisrinteeseen rakennettavien portaiden rakennustyöt alkavat syksyllä. Materiaalit kuljetetaan helikopterilla mahdollisesti syyskuun puolivälin paikkeilla, jolloin Kalajanvuoren laen ja Kitulammen välinen reittiosuus joudutaan sulkemaan päiväksi. Myös rakennustöiden aikana kulkua Kalajankierroksella joudutaan osittain rajoittamaan. Rakennustöiden aikana kulku Kalajanvuoren laelle ja pois rajoittuu vuoren laelle ja sen eteläpuoliselle polulle. Tarkemmat tiedot kerrotaan täällä ja puiston facebook-sivuilla aikataulujen varmistuttua.

Lemmikin voit ottaa myös kesäretkelle mukaan, kunhan se on kytketty hihnaan ja huomioitte kulkiessanne muut retkeilijät. 

Tarkistathan ennen retkelle lähtöä metsäpalovaroitukset ja ruohikkopalovaaravaroitukset ilmatieteen laitoksen sivuilta(ilmatieteenlaitos.fi). Tulenteko metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikana on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa.

Enonrannan vinoon kääntynyt laituri on saatu oikaistua.

Etelä-Konneveden kansallispuistossa on parhaillaan käynnissä kävijätutkimus. Kävijätutkimuksen avulla selvitetään kävijöiden mielipiteitä ja kokemuksia puistosta. Näin saadaan arvokasta tietoa mm. kävijöiden toiveista, viipymästä, liikkumisesta alueella sekä rahankäytöstä.  Tuloksia hyödynnetään puiston kehittämisessä. Tutkimukseen voi osallistua joko kohdatessaan tutkimuksen kerääjän tai omalla älypuhelimella taukopaikoilta löytyvien QR-koodien kautta. Iso kiitos kaikille osallistuville!

Uutisia Etelä-Konnevedeltä

""Metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikana tulenteko on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa. Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

Video Etelä-Konneveden kansallispuistosta

Jouni Ohtamaan video (youtube.com) esittelee Etelä-Konneveden kansallispuiston monimuotoisia maisemia.