Ajankohtaista Etelä-Konnevedellä

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Enonrannan ja Keskilahden polttopuut loppu

(Päivitetty 15.10.2020)

Enonrannan ja Keskilahden polttopuut ovat loppuneet kokonaan. Ota valmiit eväät mukaasi, tuo omat puut mukanasi tai kanna retkikeitintä.  Puutäydennys onnistuu vasta talvella jäiden ollessa hyvät.

Viime talvena huonon jäätilanteen vuoksi ei saatu kuljetettua riittävästi polttopuita. Polttopuuta on ollut tarjolla vaihtelevasti ja se on ollut laadultaan huonoa. Pahoittelemme tilannetta.

Vuori-Kalaja-lammelle laituri

(Päivitetty 1.7.2020)

Vuori-Kalajan taukopaikan palvelut ovat parantuneet uimalaiturilla. Laiturin huollosta ja ylläpidosta vastaa Rautalammin kunta. 

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

(Päivitetty 5.6.2020)

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

Kaksi retkeilijää syömässä eväitä ulkona pöydän ääressä. Takana näkyy järvimaisema.

Uutisia Etelä-Konnevedeltä

Video Etelä-Konneveden kansallispuistosta

Jouni Ohtamaan video (youtube.com) esittelee Etelä-Konneveden kansallispuiston monimuotoisia maisemia.