Etelä-Konnevedellä ennätysvilkas kesä

(Päivitetty 23.9.2019)

Etelä-Konneveden kansallispuistoon tehtiin vuoden 2019 tammi - heinäkuussa 17 % enemmän käyntejä kuin vastaavana ajankohtana edellisenä vuonna. Järvellä oli vähän hiljaisempaa, mutta patikkapoluilla sitäkin vilkkaampaa. Lue koko tiedote (6.9.2019, Ennätysvilkas kesä Keski-Suomen kansallispuistoissa, https://bit.ly/2l0H1tN).

Eväshetki Vuori-Kalajan taukopaikalla. Kuva: Julia Kivelä / Lakeland - Central Finland

 

Maastoa paloi Etelä-Konnevedellä

Kuva: Metsähallitus.(Päivitetty 10.6.2019)

8.6.2019 lauantai-iltana paloi Etelä-Konneveden kansallispuistossa noin hehtaari metsää Vuori-Kalaja -lammen kaakoiskulmassa. Pelastuslaitos sammutti vaikeakulkuisessa maastossa pintapalona edenneen palon lauantai-illan ja sunnuntain alkuyön aikana.

Paloalue on retkeilyreitin lähistöĺlä (karttapaikka.fi).

Sunnuntaina aamulla alkanut vesisade kasteli maaston niin hyvin, että leviämisen vaaraa ei ollut.

Syttymissyystä ei ole tietoa, mutta alueella oli runsasta salamointia lauantai-iltana.

Keski-Suomessa tehdään hyvinvointitekoja Kehossa

(Päivitetty 1.12.2017)

Keski-Suomessa toimii kansainvälisesti kilpailukykyinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen, sosiaalisen hyvinvoinnin, liikunnan, urheilun ja kuntoutuksen osaamis- ja yrityskeskittymä Keho. Teemme yhdessä hyvinvointitekoja kansainvälisesti ja kunnianhimoisesti.

Metsähallitus toteuttaa yhteistyössä "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen" terveyden edistämisen ohjelmaansa, joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.  Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä.

Metsähallituksen tavoitteena Kehossa tehtävässä yhteistyössä on selvittää keinoja, joilla voidaan madaltaa keskisuomalaisten sekä maakuntaan tulevien matkailijoiden kynnystä lähteä luontoon. Yhteistyön ja hankkeiden avulla on tarkoitus parantaa viherjatkumoa ja rakentaa palvelupolku Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi).

Saavutettavuuden parantamisen, luontokohteiden palvelujen laadun ja turvallisuuden kehittämisen, ja yhteistyössä tehtävän viestinnän avulla kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden virkistys- ja luontomatkailukäyttöä on tavoitteena lisätä ja monipuolistaa. Metsähallitus haluaa tarjota kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet luontoharrastuksiin. Tavoitteena on edistää kansanterveyttä saamalla myös ne ihmiset, joilla ei ole ollut liikunnallista elämäntapaa, hyödyntämään Keski-Suomen luontokohteita arjessaan ja vapaa-aikanaan.

Video Etelä-Konneveden kansallispuistosta

Jouni Ohtamaan video (www.youtube.com) esittelee Etelä-Konneveden kansallispuiston monimuotoisia maisemia.