Ajankohtaista Etelä-Konnevedellä

Etelä-Konneveden kansallispuisto täyttää 10 vuotta -
Tervetuloa juhlimaan 1.9.2024
Etelä-Konneveden kansallispuiston juhlalogo.

(Julkaistu 12.7.2024)

Etelä-Konneveden kansallispuisto perustettiin syyskuussa 2014 suojelemaan kalasääsken uljasta kotimaisemaa. Etelä-Konneveden kansallispuisto täyttää tänä vuonna siis jo 10 vuotta! 

10-vuotisjuhlan kunniaksi Etelä-Konneveden kulttuurikierros -hanke järjestää tapahtumapäivän Kalajan ympäristössä 1.9.2024.

Kalajalta kajahtaa!
Etelä-Konneveden kansallispuiston 10-vuotisjuhla

Su 1.9. klo 14-16 Vuori-Kalajan laavulla
Törmälän metsätie 136, Rautalampi (pysäköintialueelta laavulle noin 1 km kävely)

Huomioithan, että Kalajan pysäköintialue on ruuhkainen. Jos tulet autolla, auto kannattaa pysäköidä Törmälän pihaan osoitteeseen Konnekoskentie 552, josta kävelymatka metsäautotietä Kalajan pysäköintialueelle 1,5 km.

Lisäksi Loma- ja kurssikeskus Törmälässä on tarjolla juhlalounas ennen juhlatapahtumaa klo 11-13.
Katso menu, hinta ja muut lisätiedot (konnevedenkulttuurikierros.fi)

Ohjelma:

  • Kipinät-kuoro
  • Juhlapuhe, Metsähallitus
  • Rautalammin Mieskuoro
  • Linnunpönttöhuutokauppa
  • Lauluryhmä Jännät, yhteislaulua
  • Tapahtuman juontaa JiiPee Jetsu. 
  • klo 13-16 välillä Vuori-Kalajan ympäristössä ja Törmälän riihessä on esillä yhdistyksien ja muiden toimijoiden toteuttamia rasteja: mm. perinnepelejä ja arvoituksia sekä ympäristötaidetta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lue lisätietoja (konnevedenkulttuurikierros.fi)

Vinkkejä retkille

(Julkaistu 21.5.2024)

Äänitä linnunlaulua Etelä-Konnevedellä - opit uutta ja autat tiedettä!

(Julkaistu 13.4.2024)

Etelä-Konneveden kansallispuiston Kolmen vuoren vaelluksella on kymmenen lintujen pistelaskentapaikkaa, joissa voi nauhoittaa lintujen laulua. Jyväskylän yliopistolla kehitetyllä Muuttolintujen kevät -mobiilisovelluksella äänitetään viisi minuuttia pitkä nauhoitus, jonka päätteeksi tekoäly kertoo ja näyttää valokuvilla, mitä lintuja ympäristöstä kuului. Äänityksen jälkeen nauhoitteen voi lähettää sovelluksessa Jyväskylän yliopistolle tutkimuskäyttöä varten. Nauhoitteista saadaan tärkeää tietoa alueen linnustosta.

 

Uutisia Etelä-Konnevedeltä

""Maastopalovaroituksen aikana tulenteko on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa. Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

Video Etelä-Konneveden kansallispuistosta

Jouni Ohtamaan video (youtube.com) esittelee Etelä-Konneveden kansallispuiston monimuotoisia maisemia. 

Vinkit retkeilyyn

Retkeilijä veistää kiehistä.

Tulenteko: Retkeilyn ABC.