Saapuminen Etelä-Konnevedelle

Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee Konneveden ja Rautalammin kunnissa kantatien 69 eteläpuolella. Etelä-Konnevedelle on Kuopiosta matkaa noin 80 km ja Jyväskylästä noin 110 km (suositeltua reittiä tien 69 kautta).

Retkeilyreiteille

Retkeilyreitit alkavat Kalajan pysäköintialueelta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla ja tilauslinja-autolla

Huomoithan, että navigaattori ohjaa Jyväskylän suunnasta tultaessa Rautalammin lähtöpisteisiin Myhinpään huonokuntoisen hiekkatien kautta. Kannattaa kuitenkin ajaa Rautalammin keskustan kautta (tie 69).

Kalajan pysäköintialue, Törmälän metsätie 136, Rautalampi. Tilaa noin 50 autolle.  Talvikunnossapidossa voi esiintyä viivettä. Riittävällä maavaralla varustetut linja-autot voivat käydä viemässä asiakkaat Kalajan pysäköintialueelle asti, mutta bussit pysäköidään Törmälän pysäköintialueelle.

Törmälän pysäköintialue, Konnekoskentie 552, Rautalampi. Tilaa kahdelle linja-autolle ja noin 20 autolle.

Vuori-Kalajan esteetön pysäköintialue, Vuori-Kalajan metsätie 126, Rautalampi. Pysäköintialue on tarkoitettu vain esteellisille, tilaa neljälle autolle, ei talvikunnossapitoa. Lisätietoja puomin avaimesta.

Risteilyaluksella, veneellä ja meloen

Risteilyjä järjestävät  E-K Lines (eklines.fi) ja MVH-Palvelut (mvh-palvelut.fi). Risteilyt lähtevät pääosin Häyrylänrannasta, Satamatie 60, Konnevesi.

Venekuljetuksia järjestävät yhteistyöyrittäjät.

Kanootteja ja kajakkeja voi vuokrata mm. Hanhitaipaleen kalasatamasta ja Häyrylänrannasta. Melontakalustoa vuokraavat yhteistyöyrittäjät.

Vesillelaskupaikat ja satamat

Kansallispuistoon voi saapua veneellä Pohjois- ja Etelä-Konneveden yhdistävän Kivisalmen kautta. Pohjois-Konnevedeltä on Keiteleen kautta kanavayhteys Päijänteelle.

Lisätietoa veneilijöiden palveluista.

Rakennuksen edustalla on kajakkiteline, missä on kolme kajakkia. Pihan maapohja on kivituhkaa.

Julkisilla kulkuneuvoilla

Kansallispuistoon ei pääse reittilinja-autolla. Lähin linja-autopysäkki (matkahuolto.fi) on nimeltään Konnekoski th ja se sijaitsee Konneveden ja Rautalammin välisellä tiellä nro 69. Pysäkiltä on matkaa reittien lähtöpisteeseen seitsemän kilometriä.