Muistoja Kurjenrahkalta 20 vuoden ajalta-kirjoituskilpailu

(Päivitetty 24.5.2018)
Kurjenrahkan kansallispuisto täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja tämän juhlavuoden kunniaksi keräämme kävijöiden omia retkitarinoita alueelta kansallispuiston ajalta. 

Juhlavuosi-jakkara. Kuva: Petri Hautala

Kohtasitko kenties valtavan hirven kesken hillanpoiminnan? Oliko kaveriporukkasi vaellus täysi katastrofi? Vai muistatko vielä vuosienkin jälkeen rauhoittavan ja erityisen nuotioillan Vajosuon laavulla? Kerro lyhyesti (max. A4) yhdestä mieleenpainuvasta retkestäsi tai hetkestä Kurjenrahkan kansallispuistossa. Olipa muistosi koskettava, hauska tai jännittävä, ovat kaikki muistot arvokkaita ja kuulisimme niistä mielellämme. Puistomestari Petri Hautala valitsee lähetettyjen tekstien joukosta 20 tarinaa, joiden kirjoittajat palkitaan ainutlaatuisilla Kurjenrahkan vanhoista pitkospuista valmistetuilla juhlavuosi-jakkaroilla.
 
Osallistumisaika on 28.5.-15.7. Julkaisemme osan lähetetyistä muistoista osallistumisajan aikana tai sen jälkeen Kurjenrahkan Facebook-sivuilla. Osaa teksteistä saatetaan hieman muokata tai lyhentää julkaisuun sopivaksi. Jos haluat osallistua nimettömänä, kerro se tekstisi yhteydessä. Arvonta suoritetaan osallistumisajan päätyttyä ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Palkitut tarinat kehystetään ja ripustetaan luontotuvan seinälle.Palkintojen jako tapahtuu Suomen luonnon päivänä 26.8. Kurjenpesän luontotuvalla. Palkinnon voi tulla hakemaan sovitusti myös Turun toimistolta. 
 
Muistoja yhteystietoineen voi lähettää osoitteeseen: https://link.webropolsurveys.com/S/C3DC6F33255BF032.
 
Muistellaan ja tehdään edelleen uusia muistoja Kurjenrahkassa myös tulevina vuosikymmeninä!
 

Uudella Föliyhteydellä Kurjenrahkan kansallispuiston kupeeseen

(Päivitetty 17.5.2018)
Föli ajaa tulevana kesänä koululomien ajan (4.6.-12.8.2018) arkisin ja viikonloppuisin vuoroja (www.foli.fi) Kurjenrahkan kansallispuistolle. Kyseessä on kokeilu, jonka onnistuessa uutta föliyhteyttä jatketaan myös kesällä 2019.
 
Kokeilun aikana pääsee paikallisbussimaksun hinnalla Kauppatorilta 200 metrin päähän Kuhankuonon retkeilyreitistöstä ja noin kilometrin päähän itse Kuhankuonon rajakivestä, jonne on myös esteetön pääsy.

 

Lähde Marko Krapun matkaan liikkumaan polkuja pitkin "maapallon ympäri"!

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Kurjenrahka

(Päivitetty 8.5.2018)
  • Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.
  • Liikut jokamiehenoikeudella ja omalla vastuulla!

 

Huonoja pitkospuita

(Päivitetty 26.1.2018)
Reitti Kurjenpesä - Töykkälä - Vajosuo on suljettu erittäin huonojen ja vaarallisten pitkospuiden vuoksi. Pahoittelemme häiriötä.

Vaskijärven luonnonpuistossa retkeilystä

(Päivitetty 16.11.2017)
Muistutuksena, että Vaskijärven luonnonpuistossa ei saa poistua merkityltä polulta metsään, suolle tai ei edes marjastamaan tai sienestämään. Puiston luontoa suojellaan kaikenlaiselta ihmisen toimilta. Metsähallitus tehostaa Vaskijärven luonnonpuistossa valvontaa. 

Iso maa-ampiaispesä Vajosuon uudella linjauksella!

(Päivitetty 21.8.2016)
Vajosuon parkkipaikalta laavulle linjataan uutta polkua. Tuleva reitti on nyt merkitty nauhoilla, mutta se ei vielä ole virallisesti käytössä. Polun varrella, noin 250 metrin päässä parkkipaikalta on iso maa-ampiaispesä. Pesää on nyt yritetty tuhota. Varmuuden vuoksi voi olla kuitenkin viisampaa käyttää virallista vanhaa reittiä kunnes toisin ilmoitetaan.

 

Tapahtumia Kurjenrahkalla