Kansallispuistojen ilta Turun pääkirjastossa 28.8.

(Päivitetty 22.8.2018)
Turun kaupunginkirjasto ja Tea Karvinen järjestävät yhteistyössä Kansallispuistojen illan Turun pääkirjastossa tiistaina 28.8. klo 18. Ammattiluontokuvaaja ja toimittaja Tea Karvisen esitys koostuu puhe-kuvaesityksestä (noin 45 min) ja 12 minuutin multimediaesityksestä, joka sisältää still-kuvaa, videota, eläinten ääniä ja musiikkia. Lisätietoa tapahtumasta Turun kaupungin sivuilla (www.turku.fi).
 

Kurjenrahkalla juhlitaan ja muistellaan - kansallispuisto täyttää jo 20 vuotta

(Päivitetty 22.8.2018)
Kurjenrahkan kansallispuisto juhlii 20-vuotista taivaltaan ja Suomen luonnon päivää Kurjenpesän luontotuvalla 25.8. Luvassa on opastettu kävelykierros, lämmintä juotavaa tunnelmallisessa ympäristössä ja Muistoja Kurjenrahkalta -kilpailun voittajien tarinoiden julkistaminen. Lisätietoa tapahtumasta uutisarkistossamme (www.luontoon.fi/uutisarkisto).


Lakjärven kaivon vesi ei juomakelpoista

(Päivitetty 17.7.2018)

Kansallispuiston yhteydessä kulkevan Kuhankuonon reitistön kaivovesiä on syytä välttää. Lakjärven kaivovedestä otetuista näytteistä on löytynyt ulosteperäisiä E.coli-bakteereja ja vettä voi näin ollen käyttää vain keitettynä. Koliformisia bakteereja löytyi myös mm. Soikeroisten laavun kaivolta ja Kangenmiekan Käärmeenlähteen ja metsästysmajan kaivoista. Puhdasta juomavettä voi hakea Rantapihan saunalta tai Kurjenpesältä. 

Kurjenrahkan kansallispuistossa tapahtuu

(Päivitetty 18.6.2018)
Kurjenrahkan kansallispuistossa järjestetään kesän aikana runsaasti erilaisia tapahtumia ja palveluita opastetuista retkistä kahviloihin. Tapahtumien ajankohdat ja palveluiden aukioloajat löytyvät Kuhankuonon retkeilyreitistön tapahtumakalenterista (www.kuhankuono.fi).

 

Muistoja Kurjenrahkalta 20 vuoden ajalta-kirjoituskilpailu

(Päivitetty 24.5.2018)
Kurjenrahkan kansallispuisto täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja tämän juhlavuoden kunniaksi keräämme kävijöiden omia retkitarinoita alueelta kansallispuiston ajalta. 

Juhlavuosi-jakkara. Kuva: Petri Hautala

Kohtasitko kenties valtavan hirven kesken hillanpoiminnan? Oliko kaveriporukkasi vaellus täysi katastrofi? Vai muistatko vielä vuosienkin jälkeen rauhoittavan ja erityisen nuotioillan Vajosuon laavulla? Kerro lyhyesti (max. A4) yhdestä mieleenpainuvasta retkestäsi tai hetkestä Kurjenrahkan kansallispuistossa. Olipa muistosi koskettava, hauska tai jännittävä, ovat kaikki muistot arvokkaita ja kuulisimme niistä mielellämme. Puistomestari Petri Hautala valitsee lähetettyjen tekstien joukosta 20 tarinaa, joiden kirjoittajat palkitaan ainutlaatuisilla Kurjenrahkan vanhoista pitkospuista valmistetuilla juhlavuosi-jakkaroilla.
 
Osallistumisaika on 28.5.-15.7. Julkaisemme osan lähetetyistä muistoista osallistumisajan aikana tai sen jälkeen Kurjenrahkan Facebook-sivuilla. Tekstejä saatetaan hieman muokata tai lyhentää julkaisuun sopivaksi. Osallistumisajan päätyttyä voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Palkitut tarinat kehystetään ja ripustetaan luontotuvan seinälle. Palkintojen jako tapahtuu Suomen luonnon päivää edeltävänä lauantaina 25.8. Kurjenpesän luontotuvalla. Palkinnon voi tulla hakemaan sovitusti myös Turun toimistolta. 
 
Muistoja yhteystietoineen voi lähettää osoitteeseen: https://link.webropolsurveys.com/S/C3DC6F33255BF032.
 
Muistellaan ja tehdään edelleen uusia muistoja Kurjenrahkassa myös tulevina vuosikymmeninä!
 

Uudella Föliyhteydellä Kurjenrahkan kansallispuiston kupeeseen

(Päivitetty 17.5.2018)
Föli ajaa tulevana kesänä koululomien ajan (4.6.-12.8.2018) arkisin ja viikonloppuisin vuoroja (www.foli.fi) Kurjenrahkan kansallispuistolle. Kyseessä on kokeilu, jonka onnistuessa uutta föliyhteyttä jatketaan myös kesällä 2019.
 
Kokeilun aikana pääsee paikallisbussimaksun hinnalla Kauppatorilta 200 metrin päähän Kuhankuonon retkeilyreitistöstä ja noin kilometrin päähän itse Kuhankuonon rajakivestä, jonne on myös esteetön pääsy.

 

Lähde Marko Krapun matkaan liikkumaan polkuja pitkin "maapallon ympäri"!

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Kurjenrahka

(Päivitetty 8.5.2018)
  • Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.
  • Liikut jokamiehenoikeudella ja omalla vastuulla!

 

Huonoja pitkospuita

(Päivitetty 26.1.2018)
Reitti Kurjenpesä - Töykkälä - Vajosuo on suljettu erittäin huonojen ja vaarallisten pitkospuiden vuoksi. Pahoittelemme häiriötä.

Vaskijärven luonnonpuistossa retkeilystä

(Päivitetty 16.11.2017)
Muistutuksena, että Vaskijärven luonnonpuistossa ei saa poistua merkityltä polulta metsään, suolle tai ei edes marjastamaan tai sienestämään. Puiston luontoa suojellaan kaikenlaiselta ihmisen toimilta. Metsähallitus tehostaa Vaskijärven luonnonpuistossa valvontaa. 

Iso maa-ampiaispesä Vajosuon uudella linjauksella!

(Päivitetty 21.8.2016)
Vajosuon parkkipaikalta laavulle linjataan uutta polkua. Tuleva reitti on nyt merkitty nauhoilla, mutta se ei vielä ole virallisesti käytössä. Polun varrella, noin 250 metrin päässä parkkipaikalta on iso maa-ampiaispesä. Pesää on nyt yritetty tuhota. Varmuuden vuoksi voi olla kuitenkin viisampaa käyttää virallista vanhaa reittiä kunnes toisin ilmoitetaan.

 

Tapahtumia Kurjenrahkalla