Ajankohtaista Kurjenrahkalla

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Talvilomat lähestyvät 

(Päivitetty 18.2.2021)
Ulkoilijoita näytetään hemmoteltavan hienoilla ulkoilukeleillä talvilomien aikana. Retkeilyreiteillä ei ole talvikunnossapitoa, mutta patikoijat ovat ne tampanneet hyvin kuljettaviksi.  Kuhankuonon reittiyhdistyksen ylläpitämä 9 kilometrin perinteinen hiihtolatu kulkee suolla. Korkeuseroja ei juurikaan ole. Tulentekopaikoilla on polttopuuta. Kurjenpesälle laitetaan toinen tulentekopaikka jotta retkeilijät pystyisivät pitämään paremmin etäisyyttä toisiinsa. Eiköhän pakata eväät ja suunnata suolle - ja retkeillään turvallisesti!

Kuhankuonon siltaa kunnostetaan

(Päivitetty 16.9.2020)
Tiistaista 13.5 alkaen Kurjenpesältä Kuhankuonon rajakivelle (Savojärven kierros) suuntautuva reitti on 700m pidempi. Esteetön silta suljetaan kunnostustöiden ajaksi. Työ on osa NatAc-hanketta. Savojärvi on merkitty  kiertämään Karpalopolun kautta.

Vajosuolla ennallistetaan

(Päivitetty 16.9.2020)
Metsäojitettuja soita ennallistetaan Vajosuolla vuosien 2019–2021 aikana. Alueiden suo-ojat tukitaan kaivinkoneella. Osalla alueesta on poistettu myös puustoa liiallisen haihduttamisen vähentämiseksi ja avoimemman suomaiseman palauttamiseksi. Tavoitteena on parantaa alueen soiden alkuperäisten kasvi-ja eläinlajien elinympäristöjä palauttamalla soiden alkuperäinen vesitalous. Lisätietoa (metsa.fi). 

Uutisia Kurjenrahkasta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.