Ajankohtaista Kurjenrahkalla

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Karpalopolulla rakennetaan juhannusviikolle asti 

(Päivitetty 24.5.2021)
Talvitauon jälkeen on taas päästy Karpalopolun kimppuuun. Ennen juhannusta asennetaan opasteet, tehdään metsäsaarekkeelle katselulava ja sinne leveä kulkusilta sekä uusitaan kulkusilta Kuhankuonon kivelle. Työn aikana kävelijät pystyvät kulkemaan muistomerkille sivuun laitettuja lankkuja pitkin, mutta apuvälineillä se ei ikävä kyllä onnistu. Karpalopolun kunnostus on osa Natac -hanketta. 

Vajosuolla ennallistetaan

(Päivitetty 16.9.2020)
Metsäojitettuja soita ennallistetaan Vajosuolla vuosien 2019–2021 aikana. Alueiden suo-ojat tukitaan kaivinkoneella. Osalla alueesta on poistettu myös puustoa liiallisen haihduttamisen vähentämiseksi ja avoimemman suomaiseman palauttamiseksi. Tavoitteena on parantaa alueen soiden alkuperäisten kasvi-ja eläinlajien elinympäristöjä palauttamalla soiden alkuperäinen vesitalous. Lisätietoa (metsa.fi). 

Uutisia Kurjenrahkasta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.