Fölillä viikonloppuretkelle

(Päivitetty 14.9.2022)

Osa Fölin linjojen 21 ja 23 vuoroista liikennöi Kuhankuonolle, Kurjenrahkan kansallispuistoon, lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 30.10. asti. 

Töykkälä-Kuhankuono -väli on kunnostettu

(Päivitetty 27.7.2022)
Pitkään huonokuntoisena ollut väli Töykkälästä Kuhankuonolle on nyt kunnostettu. 

Junalla luontoon!

(Päivitetty 23.5.2022)

VR ja Metsähallitus ovat koonneet listan kansallispuistoista ja luontokohteista, joihin pääsee kätevästi ilman omaa autoa. 
Turun rautatieasemalta on matkaa 41 km Kurjenrahkan kansallispuistoon. Asemalta pääsee puistoon Turun paikallisliikenteen Fölin bussilla viikonloppuisin lokakuun loppuun asti, ja kesällä 6.6.-7.8. bussi liikennöi myös arkisin.
Lue lisää VR:n sivuilta (vr.fi/luontoon-junalla).

Kaksi verkossa vuokrattavaa tilaa

(Päivitetty 1.4.2022)
Kurkelan esteetöntä kokoustilaa voi vuokrata päiväkäyttöön.
Vajosuon vuokratupaa voi vuokrata 14.4-30.10.2022 välisenä aikana. 

Kurjenrahkan kansallispuistossa esiteltiin uutta vaativaa esteetöntä Karpalopolkua ja luontoliikunnan apuvälineitä

   Kuvassa etualalla kolme henkilöä, joista yksi istuu pyörätuolissa ja pitelee kädessään vasaraa, jolla iskee halkoa toisesta päästä halon ollessa halonhakkuutelineessä. Henkilön vieressä on toinen ihminen, joka pitelee pyörätuolissa istuvaa kädestä ja auttaa lyömään vasaraa halkoon. Kuvassa oikeassa reunassa on eräopas, joka seuraa hymyillen halonhakkuuta. Taustalla näkyy kaksi muuta henkilöä, joista toinen työntää tyhjää pyörätuolia. Henkilöt ovat aukiolla, takana näkyy metsää.

(Päivitetty 30.8.2021)
Metsähallituksen Luontopalvelut ja Suomen Paralympiakomitea järjestivät yhdessä yhteistyökumppanien kanssa esteettömän luontotapahtuman Kurjenrahkan kansallispuistossa lauantaina 28. elokuuta.  Koronarajoitusten takia tapahtuma järjestettiin kutsuvierastilaisuutena. Lue lisää. 

Uutisia Kurjenrahkalta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.