Ajankohtaista Yllästunturin luontokeskuksessa

Kellokkaan näyttelyn sisätiloja. Etualalla kalastusvälineitä.

Kellokkaassa mielenkiintoisia näyttelyjä ja tapahtumia

Yllästunturin luontokeskus Kellokas on avoinna lokakuun ja joulukuun ajan päivittäin klo 9-17. Marraskuussa luontokeskus on avoinna maanantaista perjantaihin.

Luontokeskuksessa on vielä syksyn aikana pari luontoiltaa sekä vaihtuvina näyttelyinä Minna Mukarin Kerro minulle -näyttely (lapintaiteilijaseura.fi) sekä 4.10. alkava Ritva Reinilän näyttely Lapissa kaikki (tapahtumat/luontoon.fi). Tarkempia tietoja luontokeskuksen tapahtumista ja näyttelyistä löydät täältä (tapahtumat/luontoon.fi). (Päivitetty 27.9.2022).

Kellokas aukeaa remontin jäljiltä

Yllästunturin luontokeskus Kellokas avataan jälleen maanantaina 4.7.2022.

Kiinnitäthän huomiota saapumiseen, sillä piharemontti jatkuu vielä läpi koko kesän. Seuraa opasteita parkkipaikalle, luontokeskukseen, ravintolaan ja reiteille.

Kellokas palvelee 4.7.-30.10.2022 päivittäin kello 9-17. Tervetuloa!

(Päivitetty 1.7.2022)

Kellokkaassa lämmitysremontti ja P-alueen laajennus

Yllästunturin luontokeskus Kellokas on suljettu 2.5.–3.7.2022 lämmitysjärjestelmäremontin takia. Luontokeskus pienentää hiilijalanjälkeään ja siirtyy maalämpöön. Myös Kellokkaan pysäköintialuetta laajennetaan ja pihaa muotoillaan uudelleen. Savottamuseo puretaan ja rakennetaan uudelleen myöhemmin. Pysäköintialueen muutokset aiheuttavat kesän mittaan erilaisia liikennejärjestelyjä, mutta niistä tiedotetaan myöhemmin. Kellokkaan ollessa kiinni asiakaspalvelun tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse. Pahoittelemme häiriötä. (Päivitetty 14.5.2022)

Kellokkaan puhelinpalvelukin suljettuna ajoittain

Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan asiakaspalvelun päivystys on suljettuna 26.-29.5.2022 sekä 8.-9.6.2022. (Päivitetty 17.5.2022)

Ajankohtaista kansallispuistossa

Tarkista Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ajankohtaiset asiat täältä!

Kuukkeli -lehden artikkelit

Oletko lukenut Kuukkeli-lehden artikkelit kansallispuiston hoidosta? Jos et, niin ne löytyvät verkkolehdestä:

Reittien ja tupien rakentamisen ajankohtaiset asiat

Tarkista reittien ja tupien kunnostusten aikataulut Pallas-Yllästunturin kansallispuiston Ajankohtaista-sivulta. (Päivitetty 12.5.2022)

Kino Kellokas 

Kino Kellokas on Kolarin kunnan paras ja ainut elokuvateatteri, joka toimii Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa. Elokuvateatterissa on 130 paikkaa ja 4 esteetöntä paikkaa. Elokuvatoimintaa pyörittää elokuvakerho Napapiirin sankarit.

Uutisia Yllästunturin luontokeskus Kellokkaasta

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.

Tapahtumat 

Tapahtumakalenterista löydät luontokeskusten ja yhteistyöyrittäjien tapahtumia ympäri Suomen!

Lumivyöryennuste

Tarkista lumivyöryennuste (www.ilmatieteenlaitos.fi) ennen tunturiin lähtöä!

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.