Ajankohtaista Pallastunturin luontokeskuksessa

Kaksi poroa tiellä. Taustalla tunturien lakialueita kevätauringossa. Lumi on sulanut jo puoliksi tunturista.

Hetta-Pallas -vaellusreitti on roskaton

Hetta-Pallas -vaellusreitiltä on roskasäiliöt poistettu. Tartu haasteeseen ja kannusta kanssaretkeilijät pitämään huolta upeasta kansallispuistostamme. Pidetään yhdessä Hetta-Pallas -reitti roskattomana! Jaa viestiä somessa aihetunnisteilla: #RoskatonHettaPallas, #RetkiEtiketti ja #PallasYllästunturinKansallispuisto. (Päivitetty 23.5.2023)

Pallastunturille rakennetaan uusi luontokeskus 

Pallastunturin uuden luontokeskuksen rakentaminen on saanut rahoituksen hallituksen lisätalousarvioesityksessä, mikä on todella hienoa! Vanha luontokeskus on purettu. (Päivitetty 23.5.2023)

Tee tupavaraus ajoissa!

Asiakaspalvelu auttaa kaikissa asioissa arkisin puhelimitse klo 9-16 ja sähköpostilla, puh. 0206 39 7930, pallastunturi@metsa.fi. Tee tupavaraus ja sovi avainten noutamisesta ajoissa. Pahoittelemme puutteellisia palveluita ja mahdollista häiriötä. (Päivitetty 23.5.2023)

Ajankohtaista kansallispuistossa

Tarkista Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ajankohtaiset asiat täältä!

Luontokoulu yhteistyöyrittäjille

Maailman puhtain ilma ja miten sitä mitataan

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston yhteistyöyrittäjillä on mahdollisuus päästä vierailemaan Ilmatieteenlaitoksen tutkimusasemilla. 

Tutkimuslaitteita tunturin huipulla. Taustalla aukeaa tunturimaisema.

Luontoillat ovat yrittäjän tietoikkuna luontoon

Yhteistyöyrittäjillä ja yhteistyöyritysten henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua maksutta luonto- ja kulttuuri-iltoihimme. Tervetuloa!

Opastettu kierros yrityksille luontokeskusten näyttelyissä

Yhteistyöyrittäjillä ja yritysten henkilöstöllä on mahdollisuus saada maksuttomia opastuskierroksia kansallispuiston luontokeskusten näyttelyissä. 

Uutisia Pallastunturin luontokeskuksesta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.