Pallas-Yllästunturin alueen latukartat

Alueella on yli 500 kilometriä hiihtoreittejä, joista suurinta osaa huolletaan koneellisesti. Latujen huollosta vastaa neljä latupoolia, Metsähallitus ei huolla latuja. Karttoja voi ostaa alueen matkailuyrityksistä ja luontokeskuksista. Kartoista kertyneillä tuloilla rahoitetaan latujen hoitoa. Sähköiset kartat löytyvät alta:

Huomiothan, että kansallispuiston reiteillä koiravaljakolla ajo ei ole sallittua. Koiravaljakoksi katsotaan reki, pyörä tai vastaava, jota vetää kaksi tai useampi koiraa. (Päivitetty 22.11.2023)

Pallastunturille rakennetaan uusi luontokeskus

Rahoitus uudelle luontokeskukselle on saatu hallituksen lisätalousarvioesityksessä. Lue lisää uutisesta. Asiakaspalvelu toimii puhelimitse ja sähköpostilla arkisin klo 9–16, puh. 0206 39 7930, pallastunturi(at)metsa.fi. Myös tupien avaimet saa etukäteen sopimalla. Muista tehdä varaus ajoissa, jotta avaimet keretään toimittaa paikalle. Vanha luontokeskus on purettu. (Päivitetty 21.9.2023)

Ajankohtaista kansallispuistossa

Tarkista Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ajankohtaiset asiat täältä!

Luontokoulu yhteistyöyrittäjille

Maailman puhtain ilma ja miten sitä mitataan

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston yhteistyöyrittäjillä on mahdollisuus päästä vierailemaan Ilmatieteenlaitoksen tutkimusasemilla. 

Tutkimuslaitteita tunturin huipulla. Taustalla aukeaa tunturimaisema.

Luontoillat ovat yrittäjän tietoikkuna luontoon

Yhteistyöyrittäjillä ja yhteistyöyritysten henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua maksutta luonto- ja kulttuuri-iltoihimme. Tervetuloa!

Opastettu kierros yrityksille luontokeskusten näyttelyissä

Yhteistyöyrittäjillä ja yritysten henkilöstöllä on mahdollisuus saada maksuttomia opastuskierroksia kansallispuiston luontokeskusten näyttelyissä. 

Uutisia Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta