Ajankohtaista Pallastunturin luontokeskuksessa

6.5.
Luontokeskus on suljettu 2.5.–31.12.2022 remontin takia. Avataan alkuvuodesta 2023. Pallaksella retkeilijöiden palvelut ovat remontin ajan puutteelliset. Pahoittelemme häiriötä.

Lähikuvassa hymyilevä lierihattupäinen nainen ja nuori retkeilijätyttö sekä hihnassa oleva valkoinen jackrusselinterrieri istuvat tunturin rinteessä aurinkoisena kesäpäivänä.

Ajankohtaista kansallispuistossa

Tarkista Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ajankohtaiset asiat täältä!

Pallastunturin luontokeskus remonttiin

Vuonna 1977 rakennettu Pallastunturin luontokeskus on yksi Suomen ja Pohjoismaiden vanhimmista luontokeskuksista. Nyt 45 vuoden ikään ehtinyt luontokeskus remontoidaan ja näyttelyt uudistuvat. Pallastunturin luontokeskus on kiinni 2.5. alkaen koko loppuvuoden. Lue lisää uutisesta. Asiakaspalvelu toimii puhelimitse ja sähköpostilla, puh. 0206 39 7930, pallastunturi@metsa.fi. Pahoittelemme häiriötä. (Päivitetty 14.5.2022)

Luontokoulu yhteistyöyrittäjille

Maailman puhtain ilma ja miten sitä mitataan

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston yhteistyöyrittäjillä on mahdollisuus päästä vierailemaan Ilmatieteenlaitoksen tutkimusasemilla. Retkelle mahtuu maksimissaan kahdeksan henkilöä kerrallaan. Ilmoittautuminen erikoissuunnittelija Ritva Saarensalmelle sähköpostilla ritva.saarensalmi(at)metsa.fi. Tervetuloa!

Tutkimuslaitteita tunturin huipulla. Taustalla aukeaa tunturimaisema.

Luontoillat ovat yrittäjän tietoikkuna luontoon

Yhteistyöyrittäjillä ja yhteistyöyritysten henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua maksutta luonto- ja kulttuuri-iltoihimme. Tervetuloa!

Opastettu kierros yrityksille luontokeskusten näyttelyissä

Yhteistyöyrittäjillä ja yritysten henkilöstöllä on mahdollisuus saada maksuttomia opastuskierroksia luontokeskusten näyttelyissä. Tavoitteena on tutustuttaa yritysten henkilöstöä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontokeskusten näyttelyjen teemoihin ja sisältöön. 

Uutisia Pallastunturin luontokeskuksesta

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.

Tapahtumat 

Tapahtumakalenterista löydät luontokeskusten ja yhteistyöyrittäjien tapahtumia ympäri Suomen!

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.