Majavaojantie on kelirikon vuoksi suljettu

Punaisellehiekalle vievä Majavaojantie on kelirikon vuoksi suljettu. Kelirikon arvioidaan kestävän toukokuun ajan. Tie voidaan avata kun se on kuivunut ja tieolosuhteet paranevat. (Päivitetty 6.5.2024)

Nammalakurun varaustupa ja autiotupa ovat huollon vuoksi suljettuina 3.-9.6.2024

Nammalakurun varaus- ja autiotuvassa tehdään huoltotöitä 3.-9.6.2024, jonka vuoksi tuvat ovat suljettuina. Tulentekopaikat ja kuivakäymälä ovat huollon ajan käytettävissä.

Sioskurun ja Hannukurun varaustuvat on saatavilla kesäkaudelle 3.6.2024 alkaen, Nammalakurun varaustupa 10.6. alkaen. Tupia voi varata loppukeväästä suoraan Eräluvat.fi -verkkokaupasta (eraluvat.fi). (Päivitetty 6.5.2024)

Pyhäjoen luontopolulla sijaitseva silta on jälleen käytössä

Pyhäjoen luontopolulla sijaitseva silta on korjattu ja sitä voi jälleen käyttää. (Päivitetty 28.3.2024)

Ajankohtaista kansallispuistossa

Tarkista Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ajankohtaiset asiat täältä!

Luontokoulu yhteistyöyrittäjille

Maailman puhtain ilma ja miten sitä mitataan

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston yhteistyöyrittäjillä on mahdollisuus päästä vierailemaan Ilmatieteenlaitoksen tutkimusasemilla. 

Tutkimuslaitteita tunturin huipulla. Taustalla aukeaa tunturimaisema.

Opastettu kierros yrityksille luontokeskusten näyttelyissä

Yhteistyöyrittäjillä ja yritysten henkilöstöllä on mahdollisuus saada maksuttomia opastuskierroksia kansallispuiston luontokeskusten näyttelyissä. 

Uutisia Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.