Ajankohtaista Pallastunturin luontokeskuksessa

2.1.
Luontokeskus on suljettu toistaiseksi. Pallaksella retkeilijöiden palvelut ovat tällä hetkellä puutteelliset. Pahoittelemme häiriötä.

Maisema lumen peittämille tuntureille. Pohjoinen taivas on vaaleanpunaisen ja -sinisen sävyinen.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston hoidon ja käytön suunnittelun avoimet yleisötilaisuudet

  • ma 6.2.2023 Äkäslompolo, Yllästunturin luontokeskus Kellokas
  • to 9.2.2023 Olos, Polar Kota ja auditorio
  • ma 13.2.2023 Raattama, Ravintola Loimu
  • ti 14.2.2023 Hetta, Tunturi-Lapin luontokeskus

Kaikki tilaisuudet alkavat klo 17 ja kestävät noin 2 tuntia. Kahvitarjoilu.
Valitse itsellesi sopivin tilaisuus ja tule kertomaan mielipiteesi kansallispuiston kehittämisestä. Tervetuloa! (Päivitetty 24.1.2023)

Latujen hoito Hetta-Pallas -reitillä

Paikalliset latupoolit huolehtivat hiihtoreittien ylläpidosta.  Hetan ja Hannukurun välisen latujen hoidon tilanteen voi tarkistaa Hetan latukartasta (infogis.fi) ja Hannukurun ja Pallaksen välisen tunturien itäpuolta kulkevan latureitin tilanteen Raattaman-Ylikyrön latukartasta (infogis.fi). Nammalan ja Pallaksen länsipuolen ladun aukiolon näkee Muonion alueen latukartasta (infogis.fi)

Huomaa, että Hetta-Pallas -hiihtoreitillä latuja avataan vasta kevättalvella! Siihen asti alueella ei ole ylläpidettyjä talvireittejä. Kulkijan on siis oltava suunnistustaitoinen ja varauduttava liikkumaan vaativissa lumiolosuhteissa!  (Päivitetty 16.1.2023)

Hetta-Pallas-reitistä tulee roskaton

Vuonna 2023 Suomen vanhimmasta Hetta-Pallas -vaellusreitistä tulee virallisesti roskaton jätepisteiden poistuessa reitiltä. Haastamme nyt kaikki retkeilijät mukaan tärkeän asian puolesta. Tehdään yhdessä Hetta-Pallas -reitistä roskaton! Jaa tärkeää viestiä somessa aihetunnisteilla: #RoskatonHettaPallas #RetkiEtiketti #PallasYllästunturinKansallispuisto. Tiedote aiheesta: www.luontoon.fi/-/hetta-pallas-reitistä-tulee-roskaton (Päivitetty 3.1.2023)

Pallastunturin luontokeskus pysyy suljettuna 

Alun perin Metsähallituksen piti remontoida luontokeskus ja avata se uudelleen käyttöön vuoden 2023 alkupuolella. Remontin suunnittelussa on selvinnyt, että rakennuksen ongelmat ovat niin mittavat, ettei suunniteltu remontti riitä. Seuraavaksi käydään läpi vaihtoehtoja, miten ja missä tiloissa asiakaspalvelua voisi jatkossa toteuttaa. Asiakaspalvelu toimii tällä hetkellä arkisin puhelimitse ja sähköpostilla, puh. 0206 39 7930, pallastunturi@metsa.fi. Pahoittelemme häiriötä. (Päivitetty 3.1.2023)

Ajankohtaista kansallispuistossa

Tarkista Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ajankohtaiset asiat täältä!

Luontokoulu yhteistyöyrittäjille

Maailman puhtain ilma ja miten sitä mitataan

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston yhteistyöyrittäjillä on mahdollisuus päästä vierailemaan Ilmatieteenlaitoksen tutkimusasemilla. Retkelle mahtuu maksimissaan kahdeksan henkilöä kerrallaan. Ilmoittautuminen erikoissuunnittelija Ritva Saarensalmelle sähköpostilla ritva.saarensalmi(at)metsa.fi. Tervetuloa!

Tutkimuslaitteita tunturin huipulla. Taustalla aukeaa tunturimaisema.

Luontoillat ovat yrittäjän tietoikkuna luontoon

Yhteistyöyrittäjillä ja yhteistyöyritysten henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua maksutta luonto- ja kulttuuri-iltoihimme. Tervetuloa!

Opastettu kierros yrityksille luontokeskusten näyttelyissä

Yhteistyöyrittäjillä ja yritysten henkilöstöllä on mahdollisuus saada maksuttomia opastuskierroksia luontokeskusten näyttelyissä. Tavoitteena on tutustuttaa yritysten henkilöstöä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontokeskusten näyttelyjen teemoihin ja sisältöön. 

Uutisia Pallastunturin luontokeskuksesta

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.

Tapahtumat 

Tapahtumakalenterista löydät luontokeskusten ja yhteistyöyrittäjien tapahtumia ympäri Suomen!