Palvelut Kolin luontokeskus Ukossa

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Auditoriosali, jossa edessä pöytä ja tuoleja puhujalle. Kuuntelijoiden istuimet puolikaaren muotoisessa, nousevassa katsomossa.

Esteettömät palvelut

  • Kolin luontokeskus Ukossa pääsee pyörätuolilla joka paikkaan. Talossa on esteetön WC, luiskat näyttelyihin sekä hissi  yläkertaan. Yläkerrassa auditoriossa esitetään Mustarinta-lyhytelokuva ja käytävällä on vaihtuva taidenäyttely. Auditorioon ja kahvioon mahtuu useita pyörätuoleja kerrallaan.
  • Pyörätuoli mahtuu pysäköintialueilta matkailijoita Yläpihalle kuljettavaan kiskohissiin. Halutessaan liikuntaesteiset voivat ajaa Yläpihalle saakka, jonne autojen paikoitus on muutoin kiellettyä. Yläpihalla on kaksi liikuntaesteisille varattua pysäköintipaikkaa. 
  • Ukko-Kolin näköalapaikan tuntumassa on oma tasanne liikuntaesteisille. Näköalatasanteelle pääsee pyörätuolilla leveää polkua pitkin portaattomasti, mutta jyrkähkön nousun takia avustajan on hyvä olla mukana. 
  • Vaarasali-auditoriossa on induktiosilmukka kuulovammaisille.

Koli Shop Retkitupa ja Feel Koli-luontoretket

  • Koli Shop Retkitupa (feelkoli.fi) on monipuolinen ulkoilu-, retkeily- ja matkamuistomyymälä. Valikoimassa on Koli- ja luontoaiheisia matkamuistoja, kotimaisia Koli-tekstiilejä ja trikoopipoja, postikortteja ja retkeilyvarusteita. Talvella myynnissä Faber -lumikenkiä, Snowline -liukuesteitä ja lämpimiä hanskoja, pipoja ja sukkia.
  • Myymälästä on myös mahdollista vuokrata retkeilytarvikkeita erilaisiin tarpeisiin. 
  • Tarjolla lisäksi tilauksesta opastettuja luontoretkiä (feelkoli.fi) kaikenkokoisille porukoille yhdestä henkilöstä alkaen ja sesonkiaikoina myös viikottaisia takuulähtöjä.

Kahvila Eväsretket ja kalastusretket

  • Voit pitää evästauokosi kahvila Eväsretkien tiloissa (kalastusretket.fi)  tai kesäaikaan sen terassilla Kolin luontokeskus Ukon pihalla. Kahvilasta voit ostaa myös mukaasi retkieväät; eväsleivät, makkarat tai termospullisen kahvia.
  • Kahvila Eväsretket suosivat paikallisten tuottajien tuotteita ja tarjottavat vaihtelevat luonnon antimien osalta vuodenajan mukaan. Sesonkiaikoina tarjolla myös keittolounasta.
  • Tarjolla lisäksi kalastusmatkailupalveluita (kalastusretket.fi) Kolilla ja Joensuussa. Tarjontaan kuuluu valmiita kalastuspaketteja, opaspalveluja ja välinevuokrausta.