Ajankohtaista Kolin luontokeskus Ukossa

Luontokeskuksessa nyt
Tulevat näyttelyt
Menneet näyttelyt
Tarkasta myös https://www.luontoon.fi/koli/ajankohtaista

 

3.5.-29.6.2024 
Karoline Hjorth & Riitta Ikonen: Eyes as big as plates.
Eyes as Big as Plates eli Lautasen kokoiset silmät on suomalais-norjalaisen taiteilijaduo Riitta Ikosen ja Karoline Hjorthin jatkuva yhteistyöprojekti. Tavoitteena on yhdistää taiteen, tieteen ja aktivismin voimat. Sarjassa on yli 150 teosta 17 maasta, ja tuotantoa johdattelee prosessikeskeinen lähestymistapa ja tiivis yhteistyö osallistujien kesken. Näyttelyitä on ollut ympäri maailman, mm. Kiasmassa, Barbican Centressä sekä Pyeongchangin Olympialaisissa. Kuvista tehty ensimmäinen kirja oli ehdolla maailman parhaaksi ensimmäiseksi valokuvakirjaksi
(Paris Photo Aperture Awards). 
 

 

Toukokuu - elokuu 2024
Vuoden luontokuvat 2023.

Odotettu näyttely kokoaa perinteisen Vuoden luontokuva -kisan sarjavoittajat ja muut palkitut otokset yhteen samoille seinille. Näyttely on esillä Kaskessa ja siihen on vapaa pääsy.

 

Tulevat näyttelyt


29.6.-29.8.2024 
Juha Kauppinen ja Janne Toriseva:
Korvaamattomat - Kertomuksia maailman avainlajeista.

Tietokirjailija Juha Kauppisen ja kuvittaja Janne Torisevan yhteisnäyttely esittelee näyttävin kuvituksin ja animaatioin sekä lyhyin, mutta syvällisin tekstein maapallon ekosysteemien keskeisinä pidettyjä lajeja, niin sanottuja avainlajeja, ja niiden lukemattomia ihmeellisiä suhteita muihin eliölajeihin. 
Näyttely pohjautuu elokuussa ilmestyneeseen kuvitettuun tietokirjaan Korvaamattomat – kertomuksia maailman avainlajeista (Siltala). 
Näyttelyn ja kirjan lisäksi Korvaamattomat-hanke on esillä myös Instagramissa (@korvaamattomat_projekti). Sitä ovat rahoittaneet Koneen Säätiö, Suomen kulttuurirahasto ja Kuvittajat ry.

 

Menneet näyttelyt

Sanna Valkiala: Puun oppi (kolinkulttuuriseura.fi) 3.1.-29.2.2024

Kaisa Juntunen - Mustarinnan mailla  (kolinkulttuuriseura.fi) 2.9.-31.12.2023

Ninka Reittu, Myrsky ja Saana metsässä, kirjaan perustuva näyttely, Ilves-luolan seinä

Miia Rosenius - Tarinoita poluilta (kolinkulttuuriseura.fi) 2.8.–30.8.2023

Johanna Lonka, Houkutuslintuja - Decoy Notes (kolinkulttuuriseura.fi) 1.7.-31.7.2023, Yläaula. Vastaparras, Ilai Lehto 3.4.–29.6.2023

Akvarelleja -taidenäyttely, Mariana Nordgren, 30.12.2022–30.3.2023

Uutisia Ukosta

Katso lisää Kolin kansallispuiston ajankohtaista Kolilla -sivulta.

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.