Sanna Hukkanen: Metsänpeitto

1.12.2018 10:00 - 30.1.2019 17:00

Metsänpeitto on sarjakuvataiteilija Sanna Hukkasen sarjakuva- ja kuvitusoriginaaleista koostuva näyttely, joka on esillä Kolin luontokeskus Ukon  yläaulassa 1.12.2018-30.1.2019 Kuvaoriginaalit ovat peräisin Hukkasen samannimisestä sarjakuva-albumista. Mukana on myös kirjaa varten tehtyjä luonnoksia. Näyttelyn teokset on toteutettu erilaisin kokeilevin tekniikoin, myös luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Metsänpeitto on sarjakuvataiteilija Sanna Hukkasen ja kulttuurintutkija Inkeri Aulan yhteinen sarjakuvateos metsästä ja puista sekä niihin liittyvästä kansanperinteestä, historiasta ja nykypäivästä. Metsänpeitto-sarjakuvateoksen yhdeksän sarjakuvaa lähestyvät puita erilaisista näkökulmista: mukana on paikallishistoria Kuhasalon metsälehmuksesta Pohjois-Karjalassa, Suuren tammen runon mukaelma karjalan kielellä Kalevalan alkuperäiskielen kunniaksi, metsäajattelun historiaa Vanhan haavan perspektiivistä sekä hirmuisia loitsuja pyhän pihlajan suojeluksessa.
 
Ymmärrys monimuotoisen metsän elintärkeästä arvosta on koko maailman yhteistä kulttuuriperintöä. Legenda metsänpeitosta kertoo metsän voiman vaarallisesta puolesta: metsään voi eksyä niin, ettei enää löydä takaisin ja yhteys etsijöiden maailmaan katkeaa. Samalla metsä on kuitenkin myös suojeleva.
Sanna Hukkanen (s. 1978) on joensuulainen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Metsänpeitto on hänen kolmas sarjakuvateoksensa.
 
Lisätietoja:

Kuva: Sanna Hukkanen

Anni Kristiina: My Nature II

1.12.2018 10:00 - 30.1.2019 17:00

Kolilla, Luontokeskus Ukossa 1.12 avautuva näyttely My Nature II koostuu kokoelmasta teoksia, jotka ovat valmistuneet viime vuosien aikana. Esillä on lyijykynäpiirustuksia, sekä joitakin grafiikan vedoksia. Keskeisessä osassa teoksia ovat luonto, sekä ihminen. Näyttely on esillä Kolin luontokeskus Ukon alakerran näyttelytilassa 30.1.2019 asti.

Viimeaikoina työskentelyn taustalla ovat toistuneet erilaisten vuorovaikutussuhteiden, kuten ihmisten keskinäisten suhteiden sekä yksilön sisäisen sekä itsensä ulkopuoliseen  kohdistavan keskustelun kuvaaminen. Työskentelyn taustalla sekä teoksissa toistuvat  ihmisen sekä luonnon välisten vuorovaikutussuhteiden tutkiminen. Suurin inspiraation lähde onkin luonto, varsinkin luonnontilainen luonto. Viimeaikaisissa töissä on käsitelty näitä teemoja pääsääntöisesti ihmisiä/ihmiskehoa kuvaamalla. Osassa teoksia on haluttu tutkia ihmiskehoa myös osittain puhtaasti visuaalisena, orgaanisena ja jopa abstraktina muotona.
Anni Kristiina (s.1990) on Saimaan Ammattikorkeakoulusta 2016 valmistunut kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee tällä hetkellä Lappeenrannassa. Anni on valmistunut taidegraafikoksi ja työskentelee ensisijaisesti piirustustaiteen sekä taidegrafiikan, erityisesti kivilitografian parissa. Hänen tärkein työvälineensä on lyijykynä. Anni kuuluu Etelä-Karjalan Taiteilijaseuraan, Lahden Taidegraafikoihin, sekä on Suomen Taidegraafikot ryn kokelasjäsen.
 
Taiteilijatapaaminen 1.12.2018, Luontokeskus Ukossa
 
 
Lisätietoja: