Tekemistä ja näkemistä Kolin luontokeskus Ukossa

Katse kansallismaisemaan -näyttely

Katse kansallismaisemaan -näyttely kertoo Kolin kansallispuiston geologiasta, luonnosta ja kulttuurista. Näyttelyssä pääset tutustumaan esimerkiksi kaskikulttuuriin perinteisiin, Kolin matkailun historiaan ja Kolin geologisiin vaiheisiin. Ymmärrät, miten Kolista tuli Koli. Elokuva Mustarinta on osa näyttelyä ja se esitetään tasatunnein. Näyttely on maksullinen. Luontokeskus Ukossa käy museokortti. 

Ryhmäopastukset

Ryhmien on mahdollista saada etukäteen tilattuna opastus pysyvässä näyttelyssä. Opastus on maksullinen

Kaksi henkilöä katsoo seinällä olevia valokuvia ja tekstejä näyttelyssä. Taustalla hirsirakennuksen seinä ja pöytä, jonka päällä on liina ja emalikattila.

Vaihtuvat näyttelyt, tapahtumat ja ajankohtaista

Kolin luontokeskus Ukon vaihtuvat näyttelyt on listattu Tapahtumat ja ajankohtaista -sivulle

Retkipiste

Kolin luontokeskus Ukon Retkipisteeltä ja aulatiloista löytyy monipuolista ja eri tasoisille retkeilijöille sopivaa retkeilyinfoa. Vierailijat voivat omatoimisesti tutustua eri tasoisiin Kolin kansallispuiston reitteihin ja valita sopivan retkikohteen oman taitotasonsa mukaan. Retkipisteen toiminnalliset sisällöt auttavat myös hiomaan omia retkeily- ja vaellustaitoja.

Kolin luontokeskus Ukon Retkipiste. Erilaisia opastus- ja sisältötauluja, oikealla kolme retkireppua puupöllien päällä. Ovi hissiin.

Lasten Ilves-luola

Kolin luontokeskus Ukon Ilves-luolassa perheen pienimmät voivat tutustua Kolin kansallispuiston eläimiin ja erilaisiin kivilajeihin. Luolassa voi rakennella magneettisilla kuutioilla, levähtää retken päätteeksi ja lymyillä. Ilves-luolan viereisellä seinällä on myös toinen vaihtuvien näyttelyiden tila.

Kolin luontokeskus Ukon Ilves-luolan sisäänkäyntinä on reikä säleseinässä. Kulmassa nojatuoli.

Asiakaspalvelupiste ja myymälä

Kolin luontokeskus Ukossa palvelee Metsähallituksen asiakaspalvelupiste. Asiakaspalvelusta saat tarvittaessa ajankohtaista retkeilyinfoa Pohjois-Karjalan biosfäärialueen kohteista ja tietoa Kolin luontokeskus Ukon näyttelyistä. Myymälästä löydät monipuolisen valikoiman kansallispuistotuotteita, karttoja ja muita kotimaisia ja paikallisia tuotteita.

Kolin luontokeskus Ukon asiakaspalvelupiste ja myymälä.

Auditorio

Luontokeskuksen toisessa kerroksessa on hyvin varustettu 200 hengen Vaarasali-auditorio, jota vuokrataan kokous- ja seminaarikäyttöön. 

Luontokeskuksen piha-alue eli Yläpiha    

Kolin luontokeskus Ukon pihalta eli Yläpihalta lähtee useita reittejä, joista yksi johtaa Ukko-Kolin näköalapaikalle. Lisäksi Yläpihalta pääsee kesäsesongilla ja laskettelukaudella tuoli- ja maisemahissillä alas Pielisen rantaan. Yläpihan tuntumassa on myös tulentekopaikka, jonne voit tuoda omat polttopuut tai ostaa puita Kolin luontokeskus Ukosta. Maastopalovaroituksen ollessa voimassa avotulen teko tulentekopaikalla ei ole sallittua. Tarkasta aina voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi) ennen avotulen tekoa. 

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää