Tekemistä ja näkemistä Kolin luontokeskus Ukossa

3.3.2021
Luontokeskuksia voidaan joutua sulkemaan ja alueelliset tilanteet vaihtelevat. Tarkasta tilanne sen luontokohteen tai luontokeskuksen sivulta, jonne olet menossa.
3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Tapahtumat ja ajankohtaista

Luontokeskuksen vaihtuvista taidenäyttelyistä ja tapahtumista saat tietoa tapahtumakalenterista (tapahtumat.luontoon.fi).

Katse kansallismaisemaan -näyttely

Katse kansallismaisemaan -näyttely kertoo Kolin kansallispuiston geologiasta, luonnosta ja kulttuurista. Näyttelyssä pääset tutustumaan esimerkiksi kaskikulttuuriin perinteisiin, Kolin matkailun historiaan ja Kolin geologisiin vaiheisiin. Ymmärrät, miten Kolista tuli Koli. Näyttely on maksullinen. Pääsylipun hinnalla pääset myös tutustumaan vaihtuviin taidenäyttelyihin ja katsomaan Mustarinta-lyhytelokuvan.

Huone, jossa on useita tauluja seinillä.

Ryhmäopastukset

Ryhmien on mahdollista saada etukäteen tilattuna opastus pysyvässä näyttelyssä. Opastus on maksullinen

Auditorio

Luontokeskuksen toisessa kerroksessa on hyvin varustettu 200 hengen Vaarasali-auditorio, jota vuokrataan kokous- ja seminaarikäyttöön. 

Lukunurkka 

Lukunurkkaan on koottu Kolin luontoa, kulttuuria ja historiaa käsittelevä käsikirjasto. Lukunurkka on ilmainen ja sijaitsee Kahvila Eväsretkien tiloissa. 

Luontokeskuksen piha-alue eli Yläpiha    

Kolin luontokeskus Ukon pihalta eli Yläpihalta lähtee useita reittejä, joista yksi johtaa Ukko-Kolin näköalapaikalle. Lisäksi Yläpihalta pääsee kesäsesongilla ja laskettelukaudella tuoli- ja maisemahissillä alas Pielisen rantaan. Yläpihan tuntumassa on myös nuotiopaikka, jonne voit tuoda omat polttopuut tai ostaa puita Kolin luontokeskus Ukosta. Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen ollessa voimassa, avotulen teko nuotiopaikalla ei ole sallittua. Tarkasta aina voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi) ennen avotulen tekoa. 

Kaksi henkilöä katsoo seinällä olevia valokuvia ja tekstejä näyttelyssä. Taustalla hirsirakennuksen seinä ja pöytä, jonka päällä on liina ja emalikattila.