Ajankohtaista Inarissa

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

(Päivitetty 19.1.2022)

Lunta on Inarin alueella vaihtelevasti puolisen meteriä. Kelkkareittien merkitseminen on loppusuoralla, Inarijärven selkäreittejä merkitään parhaillaan. Keli on haastava ja varsinkin metsäjärvillä on vettä jään päällä ja jokien vedet ovat paantaneet runsaasti.  

Tuvilla aloitetaan tulisijojen nuohoukset ja tulipesien kunnon tarkistamiset. Nuohousaalto pyyhkäisee etelästä kohti pohjoista. Myös siltojen lumikuormien poisto aloitetaan. 

Hirsitupa, jossa ikkunan alla kaksi pöytää ja rahit istumista varten.Rautujärvi on suosittu päiväretkikohde

Rautujärven remontoitu päivätupa palvelee roskattomasti eli tuvalla ei ole enää roska-astioita. Jokaisen retkeilijän tulee kuljettaa omat roskansa pois maastosta. Koiravaljakolla liikkuvia jokamiesretkeilijöitä pyydetään pitämään puhtaana tuvan piha- ja ranta-alue sekä huomioimaan muut tuvan käyttäjät viemällä koirat sivummalle piha-alueelta.

Huoltotoimia

Päivitetty 10.1.22
Pielpavuonon ja Pielpajärven sekä Jäniskosken taukopaikkoja on käyty huoltamassa, myös polttopuutäydennystä on viety.

Kelkkaura Raja-Jooseppiin poikki

Ivalo-Saariselkä väliseltä kelkkauralta pisto kohti Raja-Jooseppia päättyy noin kilometri ennen uutta tulliasemaa. Reitin linjaus on kesken ja tällä hetkellä paikalta voi vain kääntyä takaisinpäin.

Siida palvelee

Luontokeskus Siida Inarissa palvelee päärakennuksen edessä olevissa väliaikaisissa tiloissa. Siidaa laajennetaan ja näyttely uusitaan. Siida avataan uudistettuna loppukeväästä 2022, asiakaspalvelu pääsee uusiin tiloihin huhtikuussa ja näyttelyt avataan kesällä.

Uutisia Inarin retkeilyalueelta