Saapuminen Inarin retkeilyalueelle

Inarin retkeilyalue ulottuu Inari-Ivalo maantien (tien nro 4/E75) varressa sijaitsevalta Myössäjärveltä Juutuanjoen pohjoispuolelle ja siitä länteen Inari-Kittilä maantien (tien nro 955) varteen, Solojärvelle asti. Itään päin retkeilyalue käsittää puolet Inarijärvestä. Inariin on Rovaniemeltä matkaa 340 km, Kittilästä 185 km ja Ivalosta 40 km. Lähin rautatieasema on Rovaniemellä.

Retkeilyreiteille

Reiteille lähdetään useammasta paikasta Inarin alueelta ja kylän lähellä olevilta pysäköintialueilta.
Reittien lähtöpisteet.
Satamat veneilijöille sijaitsevat Veskoniemessä, Nangunniemessä, Nellimissä ja Inarissa. 

Bussilla Inariin

Inariin on päivittäin linja-autovuoroja (matkahuolto.fi) Rovaniemeltä, Utsjoelta, Karigasniemeltä ja Kittilästä (Sodankylän kautta).

Autolla Inarin retkeilyalueelle

Inarin kirkonkylä, Ylä-Lapin luontokeskus Siida, Inarintie 46, Inari (tien nro 4/E75). Tilaa noin 70 autolle. Talvikunnossapito.

Pielpajärven erämaakirkon pysäköintialue, Sarviniementie 247, Inari. Tilaa noin 15 autolle. Talvikunnossapito.

Juutuan Jäniskosken pysäköintialue, Kittiläntie 156, Inari. Tilaa 15 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi.

Juutuan Ritakosken pysäköintialue, Kittiläntie 556, Inari. Tilaa noin 5 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Kortejärven pysäköintialue, Kaamasentie 151 (josta käännytään vasemmalle ja ajetaan 1,5 km), Inari. Tilaa 3 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Tuulispään pysäköintialue, Inarijärventie 3261, Inari (tien nro 4). Tilaa noin 15 autolle. Talvikunnossapito maaliskuulta alkaen.

Karhunpesäkiven pysäköintialue, Inarijärventie 2290, Inari (tien nro 4). Tilaa noin 20 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Mielikköjängän pysäköintialue, Veskoniementie 457, Ivalo. Tilaa 8 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Juurakko-ojan pysäköintialue, Veskoniementie 849, Ivalo. Tilaa 5 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Nellimin Uittorännin pysäköintialue, Nellimintie 4778 (josta käännytään oikealle ja ajetaan 2,5 km), Ivalo (Inari). Tilaa 20 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Lentäen Ivaloon

Lentokentältä kuljetukset Inariin ja Ivaloon (kuljetusliikeilmarislant.fi), huomioi, että paikka tulee varata edellisenä päivänä kello 15 mennessä.