Terveisiä työn äärestä

(Päivitetty 11.8.2017)
Terveisiä Päijänteen maisemista! Jälleen on huoltotiimi ahkeroinut, jotta retkeläiset voivat nauttia kansallispuiston maisemista ja taukopaikoista. Kesän ajan talon omaa väkeä on auttanut Koulutuskeskus Salpauksen opiskelija.

Kuva: Pekka Repo

Metsähallitus merkitsee Päijänteen kansallispuiston rajoja

(Päivitetty 22.6.2017)
Metsähallitus merkitsee Päijänteen kansallispuiston rajat kesän 2017 aikana. Merkintätyöryhmiä liikkuu alueen kaikilla osilla, myös mahdollisilla rajoitusosilla. Työ ei aiheuta häiriötä yleisölle tai luonnolle. Työt valmistuvat marraskuuhun 2017 mennessä.
 
Päijänteen alueen rajat merkitään paaluin. Samalla alueet merkitään kansallispuisto- tai luonnonpuistomerkein tiealueiden tuntumaan. Merkinnän jälkeen kohteiden rajat ovat helposti havaittavissa myös maastossa.

M/S Jenni-Maria III aloittaa liikennöinnin Kelventeelle

(Päivitetty 22.5.2017)
Päijänteen kansallispuiston vesireittien liikennöitsijä vaihtuu kesällä 2017. Tulevana kesänä kansallispuistossa tehdään myös kävijätutkimusta. Lue koko uutinen.

Kalainsaaressa tapahtuu

(Päivitetty 22.5.2017)
Parhaillaan kunnostetaan Kalainsaaressa saunarakennusta. Tarkoitus on, että tulevaisuudessa Padasjoen kunta ottaa Kalainsaaren rakennukset yleishyödylliseen käyttöön.

Kalainsaaren sauna. Kuva: Pekka Repo
 

Polttopuita viety Päijänteen kansallispuiston saariin

(Päivitetty 19.5.2017)
NYT se tapahtui! Päijänteen taukopaikoilla on taas polttopuuta! Urakka jatkuu ensi viikolla sahahommilla ja puiden siirtämisellä puuvajoihin. Muistattehan käyttää puuta säästeliäästi ja tarkistaa aina ennen tulentekoa onko metsäpalovaroitus voimassa. Jos on, niin tulta ei saa sytyttää.

Puun vientiä Päijänteen saariin. Kuva: Pekka Repo
 

Päijänteen uusi hoito- ja käyttösuunnitelma on julkaistu

Päivitetty 10.4.2017
Suunnitelman toteuttamiseen sisältyy luonnonhoitoa (metsät, lehdot, perinneympäristöt), maisemanhoitoa Pulkkilanharjulla, kulumisen seurantaa, minkkien ja supikoirien vähentämistä sekä luvattomien rantautumisten vähentämistä valvonnan ja tiedottamisen avulla. Rajoitusalue laajennetaan koskemaan uusia lintujen pesimäsaaria. Leiriytymispaikkoja kansallispuistossa lisätään. Valikoidut kulttuuriperintökohteet otetaan vierailukäyttöön. Lue koko suunnitelma (julkaisut.metsa.fi)

Tapahtumia Päijänteellä