Metsäpalovaroitus on voimassa!

(Päivitetty 11.6.2018)
Metsäpalovaroitus on voimassa. Voimassaolevan metsäpalovaroituksen lisäksi Päijät-Hämeen pelastuslaitos on kieltänyt avotulen tekemisen. Avotulta ei saa tehdä kansallispuiston merkityillekään nuotiopaikoille. Myöskään retkikeitimiä ei saa käyttää kipinävaaran takia. Maasto on vähäisistä sateista huolimatta edelleen rutikuivaa, joten liian varovainen ei voi olla.

M/S Jenni-Maria III liikennöi Kelventeelle

(Päivitetty 11.6.2018)
Päijänteen kansallispuiston vesireitillä liikennöi M/S Jenni-Maria III. Lisätietoa esimerkiksi Kelvenneristeilyjen aikataulusta saa sivuilta www.kulkeevettenhalki.fi.

Kalainsaaressa tapahtuu

(Päivitetty 11.6.2018)
Kalainsaaren rakennuksia, hirsimökki ja pihasauna, on kunnostettu ja Padasjoen kunta on ottanut ne yleishyödylliseen käyttöön. Kunta vuokraa niitä Padasjokelaisille perheille sekä yhdistyksille ja järjestöille. Lisötietoa kunnan matkailuinfosta.

Kalainsaaren sauna. Kuva: Pekka Repo
 

Polttopuita viety Päijänteen kansallispuiston saariin

(Päivitetty 11.6.2018)

Vaikka metsäpalovaroitus on voimassa eikä avotulta saa tällä hetkellä tehdä merkityille tulipaikoillekaan, on Päijänteen kansallispuiston kentän väki tehnyt ennakoivia huoltotöitä ja vienyt polttopuutäydennyksiä puiston taukopaikoille.

Kelventeen saaren taukopaikkojen puuvajoja on alettu täyttämään polttopuilla. Urakka jatkuu vielä seuraavien viikkojen ajan. Puiston muiden saarien taukopaikoille on myös viety polttopuita poikkeuksena Höysniemi, Lammassaari ja Paatsalo, joissa on vielä vähän polttopuita jäljellä. Kun ne loppuvat, ei ko. taukopaikoille tuoda enää lisää polttopuita tämän vuoden aikana. Puistossa retkeilijöiden on hyvä tietää myös, että Pitkäniemen tulipaikalla ei ole ollenkaan polttopuita.

Sitten kun metsäpalovaroitus poistuu ja avotulen teko nuotiopaikalla on jälleen sallittu, muistattehan käyttää polttopuita säästeliäästi!

Puun vientiä Päijänteen saariin. Kuva: Pekka Repo
 

Tapahtumia Päijänteellä