Saapuminen Päijänteelle

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Päijänteen kansallispuisto sijaitsee eteläisellä Päijänteellä. Pääosa puiston saarista on Padasjoen edustalla. Harjusaarista muodostunut Pulkkilanharju kuuluu Asikkalan kuntaan. Lisäksi puistoon kuuluu saaria Etelä-Päijänteen itäosista, mm. osa Sysmän Päijätsalosta. 

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Karisalmen ja Päijätsalon pysäköintialueilta, Padasjoen laivarannasta, Vääksyn satamasta ja Lehmonkärjestä. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Bussilla Päijänteelle

Linja-auton aikataulut: Matkahuolto (matkahuolto.fi)

Valtatie 24:llä (Lahti - Padasjoki - Jämsä) liikennöi useita pikavuoroja päivittäin. Pikavuorot ajavat Padasjoki Taulu ABC -huoltoaseman kautta, josta on 3,5 km Padasjoen satamaan.

Vakiovuorot (Lahti-Padasjoki) ajavat Padasjoen linja-autoasemalle. Padasjoen keskustassa sijaitsevalta linja-autoasemalta on 2 km matka Padasjoen laivarantaan.

Vakiovuorot (Lahti-Sysmä) pysähtyvät Asikkalan Pulkkilanharjulla, jossa on useita linja-autopysäkkejä.

Autolla Päijänteelle

Huomioithan, että suurimpaan osaan Päijänteen kansallispuistoa pääsee ainoastaan vesitse.

Karisalmen pysäköintialue, Pulkkilantie 955, Vääksy (tien nro 314). Tilaa noin 35 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi.

Päijätsalon pysäköintialue, Sorolantie 28, Sysmä. Tilaa noin 7 autolle.

Veneellä ja meloen Päijänteelle

Kansallispuisto koostuu pääosin saarista ja luodoista, joiden tavoittamiseksi tarvitaan venettä. 

Omalla veneellä alueelle on helppo saapua. Tutustu veneilijöiden palveluihin.

Kanootteja ja kajakkeja vuokraavat yhteistyöyrittäjät.

Venetaksin palveluja kansallispuistoon tarjoavat yhteistyöyrittäjät.

Risteilyalus M/S Jenni-Maria III liikennöi reittiaikataulunsa mukaan (kulkeevettenhalki.fi) Padasjoen satamasta ja Karisalmesta Kelventeelle, Päijänteen kansallispuistoon.  

Matkustajalaiva järvellä lähellä rantaa.