Ajankohtaista Päijänteellä

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Uusi kioski Pulkkilanharjulla on avoinna

(Päivitetty 12.7.2021)

Kioski on avoinna maanantaista lauantaihin klo 10-19 ja sunnuntaisin klo 11-18. Kioskin ajankohtaisia kuulumisia voi seurata täältä: https://fi-fi.facebook.com/ranskalainenkylakauppa/

Pulkkilanharjulla avataan uusi kioski kesän aikana

(Päivitetty 30.6.2021)

Pulkkilanharjulta on tällä viikolla viety pois vanha kioskirakennus ja uusi on tuotu tilalle. Uuteen kioskirakennukseen tehdään vielä viimeistelytöitä. Ranskalainen kyläkauppa avaa kioskitoiminnan Karisalmen levähdysalueella tämän kesän aikana.

Puistossa rakennetaan 

(Päivitetty 24.6.2021)

Juhannuksen jälkeen alkaa Kelventeellä Karhunkämmenen taukopaikan maastoportaiden rakennustyö. Lisäksi Kirkkosalmen taukopaikalle rakennetaan esteettömät palvelurakenteet. Rakennustyöt tekevät Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat NY-yrittäjinä.

Retkeilijät huomio!

(Päivitetty 11.6.2021)

Polttopuutäydennys on tehty tällä viikolla puiston jokaiselle taukopaikalle. Käyttäkää polttopuita säästeliäästi! Ne ovat tarkoitettu ainoastaan puistossa retkeilevien nuotiopuuksi. Ja muistattehan, että tulenteko on sallittu ainoastaan siihen osoitetuilla paikoilla. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on kielletty kaikilla Päijänteen kansallispuiston taukopaikoilla. 

Koulutuskeskus Salpauksen työssäoppijat ovat aloittaneet kesän alussa puiston palvelurakenteiden huolto- ja ylläpitotehtävät. Lisäksi työssäoppijat tekevät tärkeää luontovalvontaa puiston saarissa, koska käyntimäärien kasvu on aiheuttanut ikäviä lieveilmiöitä, kuten roskaamista ja luvattomia nuotiopaikkoja. Työssäoppijat ovat suureksi avuksi Metsähallituksen kentän väelle kesäsesongin kiireessä.

Jo ennen retkellä lähtöä tulisi tutustua puiston järjestyssääntöihin sekä vastuulliseen retkeilyyn. Ota haltuun luontoa ja kanssaretkeilijöitä kunnioittava retkietiketti.

Taukopaikkojen polttopuuhuolto

(Päivitetty 4.2.2021)

Päijänteen kansallispuiston taukopaikoista ainoastaan Isohiedan ja Kirkkosalmen taukopaikoilla ei ole tällä hetkellä polttopuita. Polttopuutäydennystä jokaiselle taukopaikalle tehdään taas jäiden lähdön jälkeen lauttakuljetuksena. 

Käyttäkää polttopuita säästeliäästi. Ne ovat tarkoitettu ainoastaan puistossa retkeilevien nuotiopuuksi.

Tulenteko on sallittu ainoastaan siihen osoitetuilla paikoilla. Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. 

Päijätsalon näkötornin entisöintityöt valmistuneet

(Päivitetty 28.8.2020)

Päijätsalon yli 120-vuotiaan näkötornin maalaus- ja korjausurakka on valmistunut ja torni on taas avoinna kävijöille. Näkötornin kunnostustyöt on toteutettu osana Kanta- ja Päijät-Hämeen luontomatkailun kärkikohteiden ja reitistöjen kehittämishanketta. Hankkeen toteuttajana on Metsähallituksen luontopalvelut ja rahoitus tulee Hämeen Ely-keskuksen kautta EU:n Maaseuturahastosta.

Puiston järjestyssäännöt ja retkietiketti

(Päivitetty 24.6.2020)

Päijänteen kansallispuiston järjestyssääntöjä sekä luontoa ja kanssaretkeilijöitä kunnioittavaa retkietikettiä on noudatettava kaikkien puistossa retkeilevien. Juhannuksen jälkeen monet puiston retkisatamista olivat huonossa kunnossa mm. roskaamisen ja luovattomien nuotiopaikkojen takia. Tämä ikävä käyttäytyminen lisää ylimääräistä huolto- ja valvontatyötä kentän väelle.

Uutisia Päijänteeltä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.