Päijänteen kansallispuiston polttopuutilanne

(Päivitetty 17.6.2019)
Päijänteen kansallispuiston vilkkain kesäsesonki on alkamassa. Retkeilijöiden on hyvä tietää, että taukopaikkojen polttopuuvajat odottavat vielä täydennystä Lammassaaren, Höysniemen, Paatsalon ja Kelventeen Nimettömän taukopaikoilla. Eli em. taukopaikoilla polttopuita ei ole ollenkaan tai niitä on todella vähän. Kaikilla muilla Päijänteen kansallispuiston taukopaikoilla on polttopuita.

Ruohikkopalovaara Päijät-Hämeessä

(Päivitetty 23.4.2019)
Päijät-Hämeen alueelle on annettu ruohikkopalovaroitus. Maasto on paikoin erittäin kuivaa. Ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on kielletty myös kansallispuiston tulentekopaikoilla. 

Päijänteen kansallispuiston kävijätutkimus julkaistu

(Päivitetty 9.8.2018)
Tyypillinen Päijänteen kansallispuiston kävijä on 48-vuotias lahtelainen mies, joka saapuu puistoon perheensä kanssa neljäksi vuorokaudeksi ja yöpyy omassa veneessään. Hänelle ovat tärkeitä erityisesti maisemat, rentoutuminen ja luonnon kokeminen. Puistossa hän harrastaa kävelyä, luonnon tarkkailua, veneilyä, eväsretkeilyä ja uintia. Tämä ja monta muuta mielenkiintoista asiaa selviää Metsähallituksen juuri julkaisemasta Päijänteen kansallispuiston kävijätutkimuksesta.

Kalainsaaressa tapahtuu

(Päivitetty 11.6.2018)
Kalainsaaren rakennuksia, hirsimökki ja pihasauna, on kunnostettu ja Padasjoen kunta on ottanut ne yleishyödylliseen käyttöön. Kunta vuokraa niitä Padasjokelaisille perheille sekä yhdistyksille ja järjestöille. Lisötietoa kunnan matkailuinfosta.

Kalainsaaren sauna. Kuva: Pekka Repo
 

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).