Ajankohtaista talviretkille

(Päivitetty 7.12.2022)

Päijänteen kansallispuiston taukopaikoilla ei ole talvikunnossapitoa. Seuraava polttopuutäydennys ja huoltokäynti tehdään keväällä 2023. Metsähallitus ei myöskään ylläpidä kansallispuiston polkuverkostoa eikä Päijätsalon näkötornia talviaikaan. 

  • Retkeilyreittien lähtöpisteillä, Pulkkilanharjun pysäköintialueella (Karisalmi) Asikkalassa sekä Päijätsalon pysäköintialueella Sysmässä, on talvikunnossapito. Virmailansaaressa Höysniemen pysäköintialueella ei ole talvikunnossapitoa.
  • Suotuisina talvina Päijänteellä on upeat hiihtomahdollisuudet. Padasjoen kunta ajaa latupohjan ja ylläpitää latureittiä hyvän ja turvallisen lumi- ja jäätilanteen vallitessa. 
    • Seuraa talven edetessä ajankohtaista latutilanteen tiedotusta suoraan Padasjoen kunnan nettisivuilta (https://www.padasjoki.fi/fi/Palvelut/Hyvinvointi,-liikunta-ja-vapaa-aika/Liikunta/Hiihtoladut). 
  • Kiireellisissä asioissa voit ottaa yhteyttä asiakas- ja retkeilyneuvontaamme puhelimitse 0206 39 5270 ma - pe klo 9–15 tai sähköpostitse sisasuomi(at)metsa.fi. Facebookissa päivystämme epäsäännöllisesti. Pyrimme vastamaan viesteihin mahdollisimman pian.
  • Ota tavaksi tarkastaa sääennuste ja mahdolliset varoitukset aina ennen retkeä (www.ilmatieteenlaitos.fi)
  • Tutustuthan myös kansallispuiston järjestyssääntöihin (www.luontoon.fi/paijanne/ohjeetjasaannot)

Turvallista talviretkeilyä Päijänteen maisemissa!

Kesäkaudelle 2023 uusia rakenteita Virmainsaareen

(Päivitetty 24.11.2022)

Rakensimme imuautolla tyhjennettävän käymälän Virmailansaaren Höysniemen taukopaikalle. Teimme Virmailansaareen myös kompostijätteille keräyspisteen. Molemmat rakenteet otetaan käyttöön kesäkaudella 2023.

Keräämme tarinoita Hämeen luontokohteista

(Päivitetty 1.11.2022 ja 23.12.2022)

Luontokohteiden kulttuuriperintö eläväksi -hankkeessa keräämme marraskuussa 2022 kulttuuriperintöön liittyviä tarinoita seuraavista Kanta- ja Päijät-Hämeen keskeisistä luontokohteista: Torronsuon, Liesjärven ja Päijänteen kansallispuistot, Evon retkeilyalue ja Paistjärven suojelualue. Kokoamme tarinoista verkkojulkaisun.
Jaa mainittuihin kulttuuriympäristöihin liittyvä muistosi, kokemuksesi tai tarinasi 30.11. mennessä. Lisätietoa ja webropol-kysely.

23.12.2022: Jakamalla tarinan oli mahdollisuus halutessaan osallistua arvontaan täyttämällä yhteystietonsa kyselylomakkeelle. Arvontapalkintona oli vuorokauden majoitus Liesjärven kansallispuistossa Tammelassa sijaitsevalla Hyypiön vuokratuvalla. Arvonta on tarinansa lähettäneiden ja arvontaan osallistuneiden kesken suoritettu ja voittajalle on ilmoitettu yksityisviestillä.

Päijänteen kansallispuisto yksi merkittävimmistä kohteista Salpausselkä UGGP alueella

(Päivitetty 13.4.2022)

Salpausselkä Geopark on 13.4. nimetty YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon maailmanlaajuiseen geologisesti arvokkaiden alueiden verkostoon eli UNESCO Global Geopark -kohteeksi. Ensimmäiseltä Salpausselältä eteläiselle Päijänteelle ulottuva Salpausselkä Geopark koostuu kuuden päijäthämäläisen kunnan alueesta: Lahti, Hollola, Heinola, Asikkala, Sysmä ja Padasjoki. Alueella on kansainvälisesti merkittäviä maastoja ja maisemia edustavia geokohteita, kuten Päijänteen kansallispuiston edustavat harju- ja kalliosaaret. Tunnetuimpia maisemanähtävyyksiä on osittain kansallispuistoon kuuluva, Päijännettä halkova Pulkkilanharju.

Linkki uutiseen
Linkki Unescon tiedotteeseen
Salpausselkä Geopark -sivusto

Uutisia Päijänteeltä