Ajankohtaista Päijänteellä

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Vinkit retkelle

(Julkaistu 21.5.2024)

Päijänteen rakennetun kulttuuriympäristön selvitys julkaistu

(Päivitetty 31.10.2023)

Päijänteen kansallispuiston rakennettu kulttuuriympäristö inventoitiin vuonna 2022. Työn tarkoituksena oli selvittää kulttuuriympäristöjen ja rakennusten arvoja ja miten ne liittyvät alueen sekä valtakunnan historiaan, sekä kartoittaa kohteiden yleiskuntoa. Selvityksestä Metsähallitus saa paljon tarvittavaa lisätietoa kohteiden hoidon ja käytön tueksi. 

Selvityksen voi lukea kokonaisuudessaan julkaisut.metsa.fi (pdf, 7,6 MB).

Selvitystyö toteutettiin osana Luontokohteiden kulttuuriperintö eläväksi -hanketta. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulu ja Metsähallituksen Luontopalvelut 1.1.2022 – 31.03.2024. Hankkeen rahoittaja on Maaseuturahasto.

Päijänteen kansallispuisto yksi merkittävimmistä kohteista Salpausselkä UGGP alueella

(Päivitetty 13.4.2022)

Salpausselkä Geopark on 13.4. nimetty YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon maailmanlaajuiseen geologisesti arvokkaiden alueiden verkostoon eli UNESCO Global Geopark -kohteeksi. Ensimmäiseltä Salpausselältä eteläiselle Päijänteelle ulottuva Salpausselkä Geopark koostuu kuuden päijäthämäläisen kunnan alueesta: Lahti, Hollola, Heinola, Asikkala, Sysmä ja Padasjoki. Alueella on kansainvälisesti merkittäviä maastoja ja maisemia edustavia geokohteita, kuten Päijänteen kansallispuiston edustavat harju- ja kalliosaaret. Tunnetuimpia maisemanähtävyyksiä on osittain kansallispuistoon kuuluva, Päijännettä halkova Pulkkilanharju.

Uutisia Päijänteeltä

Vinkit retkeilyyn

Nainen pystyttää telttaa.

Ensimmäinen yön yli retki, varusteet ja vinkit: Retkeilyn ABC.