Lehto- ja niittylajistoa suojellaan Neitsaaressa

(Päivitetty 26.8.2019)
Päijänteen Kansallispuistoon kuuluvassa Neitsaaressa hoidetaan laidunaluetta ja lehtoja harventamalla istutuskuusikkoa ja -männikköä. Harvennusten myötä valo lisääntyy kenttäkerroksessa mikä luo paremmat edellytykset lehto- ja niittylajistolle. Työt aloitetaan 26.8. ja ne kestävät arviolta parisen viikkoa säätilanteesta riippuen. Harvennuksia tehdään yhteensä noin 14 hehtaarin alueella.

Kesän reittiliikenne Kelventeelle

(Päivitetty 1.7.2019)
Kelventeelle pääsee viettämään kesäpäivää heinäkuun reittiliikenteellä. Näiden Kelvenneristeilyjen reittiaikataulut ja -kuvaukset löytyvät sivuilta: www.kulkeevettenhalki.fi ja www.elbatar.fi.

Opastetut retket Kelventeelle ja näyttely Hämeen Kansallispuistoista

(Päivitetty 1.7.2019)
Päijännetalo Asikkalassa järjestää perinteiset ja suositut opastetut retket Päijänteen kansallispuistoon Kelventeelle heinäkuussa tiistaisin. Tied ja ilm. 044-7780 701. 

Päijännetalossa on esillä myös useita näyttelyitä kuten Hämeen kansallispuistoja esittelevä näyttely. Talo on avoinna 25.8. asti ti-pe klo 11-17  ja la-su klo 11-15. 

Päijänteen kansallispuiston polttopuutilanne

(Päivitetty 17.6.2019)
Päijänteen kansallispuiston vilkkain kesäsesonki on alkamassa. Retkeilijöiden on hyvä tietää, että taukopaikkojen polttopuuvajat odottavat vielä täydennystä Lammassaaren, Höysniemen, Paatsalon ja Kelventeen Nimettömän taukopaikoilla. Eli em. taukopaikoilla polttopuita ei ole ollenkaan tai niitä on todella vähän. Kaikilla muilla Päijänteen kansallispuiston taukopaikoilla on polttopuita.

Ruohikkopalovaara Päijät-Hämeessä

(Päivitetty 23.4.2019)
Päijät-Hämeen alueelle on annettu ruohikkopalovaroitus. Maasto on paikoin erittäin kuivaa. Ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on kielletty myös kansallispuiston tulentekopaikoilla. 

Päijänteen kansallispuiston kävijätutkimus julkaistu

(Päivitetty 9.8.2018)
Tyypillinen Päijänteen kansallispuiston kävijä on 48-vuotias lahtelainen mies, joka saapuu puistoon perheensä kanssa neljäksi vuorokaudeksi ja yöpyy omassa veneessään. Hänelle ovat tärkeitä erityisesti maisemat, rentoutuminen ja luonnon kokeminen. Puistossa hän harrastaa kävelyä, luonnon tarkkailua, veneilyä, eväsretkeilyä ja uintia. Tämä ja monta muuta mielenkiintoista asiaa selviää Metsähallituksen juuri julkaisemasta Päijänteen kansallispuiston kävijätutkimuksesta.

Kalainsaaressa tapahtuu

(Päivitetty 11.6.2018)
Kalainsaaren rakennuksia, hirsimökki ja pihasauna, on kunnostettu ja Padasjoen kunta on ottanut ne yleishyödylliseen käyttöön. Kunta vuokraa niitä Padasjokelaisille perheille sekä yhdistyksille ja järjestöille. Lisötietoa kunnan matkailuinfosta.

Kalainsaaren sauna. Kuva: Pekka Repo