Sipoonkorvessa reitit kosteita 

(Päivitetty 16.11.2017)
Syksyn sateiden jäljiltä Sipoonkorpeen retkeilijöiden kannattaa varustautua vedenpitävillä ja pitäväpohjaisilla kengillä. Kalkinpolttajanpolulla, erityisesti välillä Högberget-Kalkkilouhos, on hyvin märkää ja mutaista. Kalliot voivat olla myös pakkaskelillä liukkaat. Muutoin reitti on hyvässä kunnossa. 

Sipoonkorven pysäköintialueilla ruuhkaa viikonloppuisin

(Päivitetty 21.9.2017)
Kansallispuiston pienet pysäköintialueet ruuhkaantuvat helposti syksyn viikonloppuina. Kannattaa siis suosia julkista liikennettä alueelle saapumisessa, varsinkin jos sääennuste on aurinkoinen.

Ängesbölen tulentekopaikalla uusi laavu

(Päivitetty 22.9.2017)
Kansallispuiston pohjoisosassa olevalle Ängesbölen tulentekopaikalle on valmistunut uusi parilaavu tulisijalla. Nyt ei sade haittaa kahvikeittäjää ja nukkujaa. Tervetuloa kokeilemaan.

Ängesbölen laavu Kuva: Metsähallitus/Laura Lehtonen

Kiira-rajuilman jälkiä raivataan

(Päivitetty 14.8.2017)
Kiira kävi Sipoonkorven kansallispuistossakin. Retkeilijöiden kannattaa nyt huomioida, että merkityillä reiteillä on melkoisesti kaatuneita puita, jotka tullaan raivaamaan. Lisäksi kaatumisvaarassa nojallaan olevia konkeloita on aika paljon. Nämä ilmeiset vaaran paikat kannattaakin kiertää. 

Kiira rajuilma 2017 Kuva: Tapani Mikkola

Sipoonkorven rajoja merkitään

(Päivitetty 20.7.2017)

Metsähallitus merkitsee Sipoonkorven kansallispuiston rajat kesän 2017 aikana. Työ ei aiheuta häiriötä yleisölle tai luonnolle. Työt valmistuvat marraskuuhun 2017 mennessä.

Sipoonkorven alueen rajat merkitään paaluin. Samalla alueet merkitään kansallispuistomerkein tiealueiden tuntumaan. Merkinnän jälkeen kohteiden rajat ovat helposti havaittavissa myös maastossa.

merkkipaalu Kuva: Antti Raita

Sipoonkorven kävijätutkimus 2016-2017

(Päivitetty 9.12.2016)

Sipoonkorven kansallispuiston kävijätutkimus alkaa lauantaina 10. joulukuuta 2016 ja se jatkuu marraskuulle 2017. Tutkimuksen avulla parannetaan kävijöiden palveluita. 

Tapahtumia Sipoonkorvessa