Uusi esteetön reitti

(Päivitetty 2.7.2019)

Sipoonkorvessa on valmistunut Tasakalliontien pysäköintipaikalta Storträskille vaativa esteetön reitti. Storträskillä on uusi keittokatos, kuivakäymälä ja liiteri. Esteettömän wc:n viimeistelyt ovat käynnissä ja sekin on valmis käyttöön lähiviikkoina. Katso kartta (julkaisut.metsa.fi)

Metsähallitus kehittää Sipoonkorven kansallispuiston retkeilypalveluita

(Päivitetty 7.6.2019)

Sipoonkorven kansallispuistossa on meneillään työntäyteinen vuosi, kun retkeilijöiden palveluja kohennetaan monin paikoin. Tämän ja ensi vuoden aikana kunnostetaan muun muassa polkureitistöjä, opastusta ja tulipaikkoja sekä rakennetaan uusia pysäköintipaikkoja. Lue koko uutinen.

Kalkkiruukin laavua korjataan ja se on pois käytöstä pääsiäisen jälkeen huhtikuun loppuun

(Päivitetty 17.4.2019) 

Pääsiäisen jälkeen, viikolla 17 aloitetaan Kalkkiruukin laavun korjaustyöt. Laavu on pois käytöstä korjausten ajan. Kuivakäymälä, pöytäpenkki ja makuusoppi ovat käytössä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan on laavu taas käyttökunnossa vappuun mennessä.

Sipoonkorven kansallispuiston suosio jatkaa kasvuaan

(Päivitetty 31.1.2019)

Sipoonkorven maisemissa vierailtiin 98 700 kertaa viime vuonna. Vuoden 2017 vastaavat luvut oli 91 400 käyntiä eli käyntimäärät nousivat noin kahdeksan prosenttia. Luontomatkailusta ja luontoilusta on tullut yhä suositumpaa Helsingin seudulla. Samoin luontomatkailuyritysten määrä on lisääntynyt. Matkailun kestävyys on yksi keskeisimpiä tekijöitä Suomeen suuntautuvan ja kotimaisen matkailun kehittämisessä. Lue lisää.

Keväinen suo. Kuva: Jukka-Pekka Ronkainen

Bergströmin torpan kaivo on toistaiseksi pois käytöstä 

(Päivitetty 13.9.2018)

Bergströmin torpan kaivo on toistaiseksi pois käytöstä ilkivallan vuoksi. Kaivon kansi korjataan, ja veden laatu testataan ennen kaivon uutta käyttöönottoa.

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).