Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off bussi kulkee jälleen kesällä 2024

(Päivitetty 14.5.2024)

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi kulkee jälleen kesäviikonloppuisin 18.5.–13.10.2024 välisenä aikana. Bussin reitti on muuten sama kuin vuonna 2023, mutta Mellunmäen metroaseman sijaan Helsingin päätepysäkkinä toimii Itäkeskuksen metroasema. Lisäksi Helsingin puolella on pysäkkejä Puotilan metroasemalla sekä Fallbackassa.

Hop-On Hop-Off -reitti kulkee Tikkurilasta Koivukylän aseman ja Kuusijärven kautta Sipoon Nikkilään. Nikkilästä bussi ajaa Sipoon Vanhan kirkon, Sipoonjoen Perinnesaunan ja Korvenportin kautta Itäkeskuksen metroasemalle. Bussin päätepysäkit ovat Tikkurila, Nikkilä ja Itäkeskus. Pysäkkejä on tänä vuonna 17.

Bussin päivälipun hinta on 5 euroa ja yhdensuuntaisen kertalipun hinta 3 euroa. Alle 7-vuotiaat lapset matkustavat veloituksetta. Lippu ostetaan kuljettajalta, ja maksuvälineinä käyvät käteinen tai maksukortit.

 

Bergströmin torpan pihapiirissä sijaitseva pumppukaivo on taas retkeilijöiden käytössä

(Päivitetty 14.5.2024)

Bergströmin torpan pihapiirissä on perinteinen pumppukaivo, josta saa pumppaamalla vettä. Veden laatu on tutkittu ja todettu juomakelpoiseksi.

 

Skutsirastit

(Päivitetty 24.5.2023)

Yhteistyössä Mielenterveyden keskusliitto kanssa suunnitellut ja toteutetut Skutsirastit pitää sisällään yhteensä 21 hyvinvointiharjoitusta, jotka on sijoitettu Suomen kansallispuistoihin sekä luonnonsuojelu- ja retkeilyalueille. Lue koko tiedote Skutsirasteista.

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Vinkit retkeilyyn

Retkeilijä veistää kiehistä.

Tulenteko: Retkeilyn ABC.