Nuku yö ulkona -tapahtuma lauantaina 27.8.

(Päivitetty 12.8.2022)

Suomen luonnonpäivänä lauantaina 27. elokuuta kello 17 alkaen alkaa valtakunnallinen Nuku yö ulkona -tapahtuma. Vantaalla ja Sipoossa tapahtumaa vietetään ensimmäisen kerran. Ulkona nukkuminen on retkeilyä ja luonnosta nauttimista parhaimmillaan. Ulos voi lähteä nukkumaan yksin, perheen, kavereiden tai kumppanin kanssa. Sipoonkorven kansallispuiston merkityillä telttailupaikoilla (Ängesböle, Bisajärvi, Fiskträsk, Kalkkiruukki ja Bakunkärr) voi yöpyä omassa majoitteessa, esimerkiksi teltassa tai riippumatossa. Sipoonkorven kansallispuiston telttapaikoilla yöpymiseen ei tarvitse ilmoittautua.

Kuusijärven ja Korvenportin Nuku yö ulkona -tapahtumiin pitää ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittaudu Kuusijärven (tapahtumat.vantaa) ja Korvenportin (tapahtumat.sipoo) tapahtumiin. Metsähallituksen retkineuvontapalvelu opastaa retkeilyyn liittyvissä kysymyksissä Kuusijärvellä ja Korvenportissa.

Nuku yö ulkona -tapahtuma on Suomen Ladun valtakunnallinen tapahtuma, jonka järjestävät yhteistyössä Sipoon kunta, Vantaan kaupunki, Vantaan Latu ja Polku ry sekä Metsähallitus.

 

Bakunkärrin läntisen pysäköintialueen laajennus valmis

(Päivitetty 6.7.2022)

Bakunkärrin läntisen pysäköintialueen laajennus Knutersintien varrella on valmistunut ja asiakkaiden käytettävissä. Lisäksi kokonaan uusi pysäköintialue Byabäcken II on avattu. Parkkipaikat löytyvät Sipoonkorven kansallispuiston kartasta (luontoon.fi/sipoonkorpi/kartat).

 

Junalla luontoon!

(Päivitetty 23.5.2022)

VR ja Metsähallitus ovat koonneet listan kansallispuistoista ja luontokohteista, joihin pääsee kätevästi ilman omaa autoa. 
Tikkurilan rautatieasemalta on noin puolen tunnin bussimatka Sipoonkorven kansallispuistoon. Rautatieasemalta kulkee puistoon HSL:n bussi 736 ja viikonloppuisin Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi. 
Lue lisää VR:n sivuilta (vr.fi/luontoon-junalla).
 

Sipoonkorpeen pääsee jälleen Hop on Hop off -bussilla lauantaista 7.5. alkaen

(Päivitetty 6.5.2022)

Hop on Hop off -bussi kiertää Sipoonkorpea lauantaisin ja sunnuntaisin Nikkilän, Tikkurilan ja Mellunmäen väliä. Bussireitillä on kymmenen pysäkkiä. Bussiin voi nousta tai hypätä pois millä tahansa pysäkillä. 

Reittiliikenteestä vastaa Taksikuljetus Oy (taksikuljetus.fi) ja palvelu toteutetaan yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa.

Hop on Hop off -bussin aikataulut ja reitit (sipoo.fi).
 

Huomio retkeilijä!

(Päivitetty 21.4.2022)

Sipoonkorven kansallispuiston parkkipaikoilla on valitettavasti jälleen murtauduttu retkeilijöiden autoihin. Tilanne on ikävä ja muistutamme, että varkauksien ehkäisemiseksi autoihin ei kannata jättää arvotavaraa. Jos omaisuuttasi vahingoitetaan tai varastetaan, teethän aina rikosilmoituksen poliisille.

 

Bakunkärrin läntisen pysäköintialueen laajennus alkaa

(Päivitetty 4.3.2022)

Bakunkärrin läntistä pysäköintialuetta Knutersintien varrella laajennetaan maaliskuussa. Työt alkavat viikolla 10. Bakunkärrin itäinen pysäköintialue on käytössä koko työn ajan, mutta läntinen puoli on urakan aikana suljettu. Urakoitsija aitaa retkeilijöille kävely-yhteyden työmaan ulkopuolelle Bakunkärrin kierroksen ja yhdyspolun lähtöpaikoille. Lisäksi Länsitien varteen rakennetaan uusi pysäköintialue Byabäckenin nykyisen paikoitusalueen läheisyyteen maalis-huhtikuun aikana. 

Tiedotamme, kun työt ovat valmiit ja paikat kävijöiden käytettävissä. 
 

Valitse vastuullisemmin!

(Päivitetty 5.7.2021)

Sipoonkorven kansallispuisto on sekoitus erämaata ja perinnemaisemia, vain hetken matkan päässä Helsingistä! Olemme mukana MyHelsinki.fin Valitse vastuullisemmin –palvelussa, joka auttaa kaupunkilaisia ja Helsingissä vierailevia valitsemaan kestävämmin toimivia käyntikohteita. MyHelsinki.fi on listannut jo yli 100 kestävästi toimivaa paikallista palvelua, ja me olemme yksi niistä! Vastuullista ja kestävää luontomatkailua voi tehdä myös kaupungissa! Lue lisää (myhelsinki.fi).

 

 

Uutisia Sipoonkorvesta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
Tapahtumat

Tapahtumakalenterista löydät luontokeskusten ja yhteistyöyrittäjien tapahtumia ympäri Suomen.