Ajankohtaista Sipoonkorvessa

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Huomio retkeilijä !

(Päivitetty 27.1.2021)
Viime aikoina Sipoonkorvessa on tapahtunut useampia automurtoja. Tilanne on erittäin harmillinen ja käymme Metsähallituksessa läpi vaihtoehtoja, miten tilanteeseen voi parhaiten ennaltaehkäisevästi puuttua. Ethän kuitenkaan jätä autoosi mitään arvotavaraa, etenkään näkyville. Mikäli omaisuuttasi vahingoitetaan tai varastetaan, teethän aina rikosilmoituksen.

Tasakalliontien pysäköintialuetta laajennetaan

(Päivitetty 9.12.2020)

Laajennustöiden takia osa pysäköintipaikoista on pois käytöstä. Työmaan arvioitu valmistumisaika on tammikuussa 2021. Suosittelemme pysäköimään isoille pysäköintialueille, kuten Knutersinporttiin. 

Kansallispuiston pienet pysäköintialueet ruuhkautuvat helposti! Kehotamme välttämään erityisesti Kalkkiuunintielle pysäköimistä toistaiseksi.

(Päivitetty 17.9.2020) 

Pysäköithän vain merkityille pysäköintipaikoille. Kalkkiuunintien yksityinen tiehoitokunta on palkannut alueelle ParkkiPaten valvomaan luvatonta tienvarsipysäköintiä.

Jos Kalkkiuunintien pysäköintialueet ovat täynnä, lähin seuraava pysäköintialue on Tasakalliontie 1, Vantaa, joka on myös usein kovin täynnä. Runsaasti pysäköintitilaa (160 autopaikkaa) löytyy myös uudelta Knutersintien pysäköintipaikalta osoitteesta Knutersintie 667, Helsinki.

Sipoonkorven pysäköintialueet:

  • Byabäcken 21 autoa, Länsitie 237, Sipoo
  • Källängen 12 autoa, Länsitie 152, Sipoo
  • Bakunkärr 2 pysäköintialuetta, yht. 37 autoa, Knutersintie 421, Sipoo 
  • Tasakallio / Flatberget 2 aluetta, yht. 53 autoa, Tasakalliontie 1, Vantaa  -Usein ruuhkainen
  • Kalkkiuunintie / Kalkugnsvägen 2 pysäköintialuetta, yht. 18 autoa, navigaattoriosoitteet Kalkkiuunintie 8 ja 12, Vantaa  -Usein ruuhkainen; kehotamme käyttämään muita pysäköintialueita
  • Kuusijärvi / Hanaböle träsk 250 autoa, Kuusijärventie 3, Vantaa
  • Knuters 160 autoa, Knutersintie 667, Helsinki 

Uutisia Sipoonkorvesta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.