Huomio retkeilijä !

(Päivitetty 8.10.2021)
Viime aikoina Sipoonkorvessa on tapahtunut useampia automurtoja. Tilanne on erittäin harmillinen ja käymme Metsähallituksessa läpi vaihtoehtoja, miten tilanteeseen voi parhaiten ennaltaehkäisevästi puuttua. Ethän kuitenkaan jätä autoosi mitään arvotavaraa, etenkään näkyville. Mikäli omaisuuttasi vahingoitetaan tai varastetaan, teethän aina rikosilmoituksen.

Sipoonkorven kansallispuisto täyttää tänä vuonna 10 vuotta

(Päivitetty 29.9.2021)

Kuusijärvellä juhlistetaan 10-vuotiasta Sipoonkorven kansallispuistoa lauantaina 9.10. klo 11–15.
Kansallispuistoa juhlitaan samana päivänä myös Korvenportin parkkipaikan avajaisissa klo 12.30-15

Kansallispuistoa hoitavan Metsähallituksen asiantuntijoita on mukana molemmissa tapahtumissa. 

Packalén Busin Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off –retkibussilla on mahdollista vierailla Korvenportilla ja Kuusijärvellä tapahtumapäivänä veloituksetta. Bussin aikataulut (sipoo.fi/hoponhopoff).

Lue lisää juhlapäivän tapahtumista Vantaan kaupungin sivuilta (vantaa.fi).

 

Bussilla sieneen tai syysretkelle

(Päivitetty 1.9.2021)

Syksyllä Sipoonkorven parkkipaikoilla voi olla ruuhkaa varsinkin viikonloppuisin, joten bussi on näppärä vaihtoehto päästä perille.


Sipoonkorvessa kulkee marraskuun puoliväliin asti 2021 Packalén Busin Hop-On Hop-Off -bussilinja, joka kuljettaa torstaista sunnuntaihin retkeilijät Sipoonkorpeen ja takaisin. Kaikki Sipoonkorven retkeilyreitit ovat saavutettavissa Hop-On Hop-Off bussilla, joka mahdollistaa myös yhdensuuntaiset retket kansallispuistossa. Kyytiin ja kyydistä voit hypätä linjan kääntöpaikoilta Tikkurilan asemalta Vantaalla tai Sipoon Nikkilästä, sekä kaikilta 12 pysäkiltä matkan varrella.

Katso tarkemmat aikataulut ja pysäkkitiedot www.visitsipoo.fi, www.visitvantaa.fi tai www.packalenbus.fi

 

Valitse vastuullisemmin!

(Päivitetty 5.7.2021)

Sipoonkorven kansallispuisto on sekoitus erämaata ja perinnemaisemia, vain hetken matkan päässä Helsingistä! Olemme mukana MyHelsinki.fin Valitse vastuullisemmin –palvelussa, joka auttaa kaupunkilaisia ja Helsingissä vierailevia valitsemaan kestävämmin toimivia käyntikohteita. MyHelsinki.fi on listannut jo yli 100 kestävästi toimivaa paikallista palvelua, ja me olemme yksi niistä! Vastuullista ja kestävää luontomatkailua voi tehdä myös kaupungissa! Lue lisää (myhelsinki.fi).

 

Uusi Bakunkärrin rengasreitti ja keittokatos avattu Sipoonkorven kansallispuistossa 

(Päivitetty 18.6.2021)

Metsähallitus kehittää Sipoonkorven kansallispuiston retkeilypalveluita aktiivisesti. Kesäkuun alussa valmistui uusi taukopaikka keittokatoksineen Bakunkärrträsketin kalliolle sekä Bakunkärrin kierros -rengasreitti. Keväällä aloitettu Hop on Hop off -bussilinja on tuonut myös uusia mahdollisuuksia retkipäivien suunnitteluun Sipoonkorvessa.

Lue lisää tästä uutisesta!

 

 

 

Lähde Sipoonkorpeen retkeilemään rennosti Hop-On Hop-Off -bussin kyydillä! 

(Päivitetty 11.6.2021)

Sipoonkorvessa kulkee maalis-marraskuussa 2021 Packalén Busin Hop-On Hop-Off -bussilinja, joka kuljettaa torstaista sunnuntaihin retkeilijät Sipoonkorpeen nauttimaan "Suomen metsäisimmän metsän" rauhasta aivan pääkaupunkiseudun kyljessä. 


Kaikki Sipoonkorven retkeilyreitit ovat saavutettavissa Hop-On Hop-Off bussilla, joka mahdollistaa myös yhdensuuntaiset retket kansallispuistossa. Kyytiin, ja kyydistä voit hypätä linjan kääntöpaikoilta Tikkurilan asemalta Vantaalla tai Sipoon Nikkilästä sekä kaikilta 12 pysäkiltä matkan varrella. Katso tarkemmat aikataulut ja pysäkkitiedot www.visitsipoo.fi, www.visitvantaa.fi tai www.packalenbus.fi. Tai lataa esite (PDF).   

 

Sipoonkorvessa purettiin talkoovoimin 170 laitonta tulipaikkaa

(Päivitetty 10.5.2021)

Sipoonkorven kansallispuistossa järjestettiin laittomien tulipaikkojen purkutalkoot lauantaina 8. toukokuuta. WWF:n ja Metsähallituksen järjestämiin talkoihin osallistui 16 ennalta valittua talkooryhmää. Laittomia tulipaikkoja purettiin yhteensä noin 170 kappaletta. Laittomat tulipaikat kuluttavat luontoa ja siksi niistä on tärkeää päästä eroon. Lue WWF Suomen tiedote (wwf.fi).
 

Tasakallion taaempi pysäköintialue on poissa käytöstä 10.5. - 29.10.2021

(Päivitetty 7.5.2021)

Sipoonkorven naapurissa Tasakalliontiellä sijaitsee Vantaan kaupungin vanha Sotungin kaatopaikka. Kaupunki käynnistää kaatopaikan sulkemis- ja maisemointityöt 10.5.2021 ja urakka kestää lokakuun 2021 loppuun. Urakan ajaksi Tasakalliontien jälkimmäinen pysäköintialue suljetaan kävijöiltä. Tämän vuoksi Vantaa on laajentanut Tasakalliontien ensimmäistä pysäköintialuetta vuoden 2020 lopulla, jotta työn aikainen haitta kansallispuiston kävijöille jäisi mahdollisimman vähäiseksi. 

Sotungin yhdyskuntajätteen kaatopaikan toiminta on loppunut 1980-luvun alussa. Kaatopaikan sulkemiseen liittyvät toimenpiteet ovat kuitenkin jääneet keskeneräisiksi. Nyt toteutettava työ sisältää jätetäytön pinnan muotoilun ja pintarakenteen rakentamisen sekä kohteen maisemoinnin viheralueeksi. Urakan suorittaa Kreate Oy.
 

Huomio retkeilijä !

(Päivitetty 27.1.2021)
Viime aikoina Sipoonkorvessa on tapahtunut useampia automurtoja. Tilanne on erittäin harmillinen ja käymme Metsähallituksessa läpi vaihtoehtoja, miten tilanteeseen voi parhaiten ennaltaehkäisevästi puuttua. Ethän kuitenkaan jätä autoosi mitään arvotavaraa, etenkään näkyville. Mikäli omaisuuttasi vahingoitetaan tai varastetaan, teethän aina rikosilmoituksen.

Tasakalliontien pysäköintialuetta laajennetaan

(Päivitetty 9.12.2020)

Laajennustöiden takia osa pysäköintipaikoista on pois käytöstä. Työmaan arvioitu valmistumisaika on tammikuussa 2021. Suosittelemme pysäköimään isoille pysäköintialueille, kuten Knutersinporttiin. 

Kansallispuiston pienet pysäköintialueet ruuhkautuvat helposti! Kehotamme välttämään erityisesti Kalkkiuunintielle pysäköimistä toistaiseksi.

(Päivitetty 17.9.2020) 

Pysäköithän vain merkityille pysäköintipaikoille. Kalkkiuunintien yksityinen tiehoitokunta on palkannut alueelle ParkkiPaten valvomaan luvatonta tienvarsipysäköintiä.

Jos Kalkkiuunintien pysäköintialueet ovat täynnä, lähin seuraava pysäköintialue on Tasakalliontie 1, Vantaa, joka on myös usein kovin täynnä. Runsaasti pysäköintitilaa (160 autopaikkaa) löytyy myös uudelta Knutersintien pysäköintipaikalta osoitteesta Knutersintie 667, Helsinki.

Sipoonkorven pysäköintialueet:

  • Byabäcken 21 autoa, Länsitie 237, Sipoo
  • Källängen 12 autoa, Länsitie 152, Sipoo
  • Bakunkärr 2 pysäköintialuetta, yht. 37 autoa, Knutersintie 421, Sipoo 
  • Tasakallio / Flatberget 2 aluetta, yht. 53 autoa, Tasakalliontie 1, Vantaa  -Usein ruuhkainen
  • Kalkkiuunintie / Kalkugnsvägen 2 pysäköintialuetta, yht. 18 autoa, navigaattoriosoitteet Kalkkiuunintie 8 ja 12, Vantaa  -Usein ruuhkainen; kehotamme käyttämään muita pysäköintialueita
  • Kuusijärvi / Hanaböle träsk 250 autoa, Kuusijärventie 3, Vantaa
  • Knuters 160 autoa, Knutersintie 667, Helsinki 

Uutisia Sipoonkorvesta