Sipoonkorpi sijaitsee Sipoon, Vantaan ja Helsingin kuntien alueella, noin parinkymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta.

Retken lähtöpisteet


Knutersin pysäköintialue (160 pysäköintipaikkaa): Knutersintie 667, Helsinki

Korvenportti (50 pysäköintipaikkaa): Knutersintie 256, Sipoo

Byabäcken I (21 pysäköintipaikkaa): Länsitie 237, Sipoo

Byabäcken II (27 pysäköintipaikkaa): Länsitie 217, Sipoo

Källängen (12 pysäköintipaikkaa): Länsitie 152, Sipoo

Bakunkärr I ja II (57 pysäköintipaikkaa + linja-autopaikka): Knutersintie 421, Sipoo

Flatberget / Tasakallio I ja II (73 pysäköintipaikkaa): Tasakalliontie 1, Vantaa 

Kuusijärven ulkoilukeskus (250 pysäköintipaikkaa): Kuusijärventie 3, Vantaa

Junalla Sipoonkorpeen

Tikkurilan rautatieasemalta on puolen tunnin bussimatka Sipoonkorven kansallispuistoon. Lyhin yhteys Sipoonkorven kansallispuistoon on Tikkurilan rautatieasemalta HSL:n bussilla 736 (reittiopas.hsl.fi) Kalkkiuunintien pysäkille, josta on yhteys Kalkkiruukin polulle. Voit ostaa sekä juna- että HSL-lipun VR Matkalla -sovelluksesta.

Bussilla Sipoonkorpeen

Kesäviikonloppuisin 18.5.- 13.10.2024 Tikkurilan rautatieasemalta kulkee myös Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi (vantaa.fi)

Bussin reitti on muuten sama kuin vuonna 2023, mutta Mellunmäen metroaseman sijaan Helsingin päätepysäkkinä toimii Itäkeskuksen metroasema. Lisäksi Helsingin puolella on pysäkkejä Puotilan metroasemalla sekä Fallbackassa.

Hop-On Hop-Off -reitti kulkee Tikkurilasta Koivukylän aseman ja Kuusijärven kautta Sipoon Nikkilään. Nikkilästä bussi ajaa Sipoon Vanhan kirkon, Sipoonjoen Perinnesaunan ja Korvenportin kautta Itäkeskuksen metroasemalle. Bussin päätepysäkit ovat Tikkurila, Nikkilä ja Itäkeskus. Pysäkkejä on tänä vuonna 17.

Bussin lähtöpaikka on Tikkurilan matkakeskuksen laituri 10, ja aikuisten yhdensuuntainen kertalippu maksaa 3 € ja päivälippu 5 €.

 • Sipoonkorven pohjoisosaan, Byabäckenin jokilaaksoon
  • Jokivarrentien pysäkille Länsitie (Si1423) pääsee Helsingin Rautatientorilta Nikinmäki - Nikkilä -busseilla 785, 785K, 787, 787A, 787K, 788 ja 788K. Pysäkiltä Länsitietä pitkin on matkaa noin 1,5 km Källängenin infotaululle ja noin 2,5 km Byabäckenin luontopolun lähtöpaikalle.
  • Hindsbyhyn pääsee koulupäivisin linja-autolla 984K Sipoon Talmasta ja Nikkilästä. Hindsbystä on 1,4 km:n matka Länsitietä pitkin Byabäckenin luontopolun lähtöpaikalle. 
 • Sipoonkorven lounaisosaan, Sotunkiin
  • Sotunkiin kulkee bussi 736 (Tikkurila - Korso). Kalkkiuunintien pysäkiltä (V9810) on luontopolulle (Kalkinpolttajanpolku) matkaa noin 500 metriä. Storträskin reitille lähin yhteys on bussilinja 719 (Hakunila-Nybyggetinkuja). Pois voi jäädä Nybyggetintiellä Kuusikorvenkujan pysäkiltä (V9816), josta matkaa reitin alkuun on noin 350 metriä.

 • Sipoonkorven länsiosaan, Kuusijärvelle
  • Kuusijärven ulkoilukeskukselle kulkee Kalasatamasta tai Keravalta bussi 738, ja Tikkurilasta tai Korsosta bussi 736. Kuusijärven (V9719) pysäkiltä on vain muutaman sadan metrin matka Café Kuusijärven palveluiden ääreen. Piha-alueen halki pääsee kansallispuistoon johtavalle, Bisajärvelle vievälle polulle. Se on merkitty oransseilla vinoneliöillä. 
 • Sipoonkorven kaakkoisosa, Knutersin ja Bakunkärrin kierrokset
  • Knutersintien pysäkille Degermossa (H5111) pääsee bussilla 839K. Itäkeskesksesta ja Landbosta kulkee bussilinjat 831 ja 831K. 
 • Aikataulut löytyvät Helsingin seutuliikenteen reittiopas-palvelusta (reittiopas.hsl.fi).
 • Sipoonkorpi Hop on Hop off -bussilinja, aikataulut ja reitti (sipoo.fi).

Autolla Sipoonkorpeen

 • Sipoonkorven pohjoisosassa sijaitseva Byäbäcken on Sipoon Hindsbyssä Länsitien varrella, noin 30 km:n päässä Helsingistä. Byabäckeniin pääsee esim. Jokivarrentien nro 1521 (Nikinmäki - Nikkilä) kautta. Jokivarrentielle pääsee mm. Lahdentieltä (nro 140) tai Keravantieltä (nro 148). Jokivarrentieltä käännytään Hindsbyn viittojen mukaisesti Länsitielle. Källängenin pieni pysäköintialua (Länsitie 152, Sipoo) sijaitsee myös Länsitien varrella, 1,5 km:n päässä Jokivarrentien ja Länsitien risteyksestä. Byabäckenin luontopolun pysäköintialue (Länsitie 237, Sipoo) sijaitsee noin 2,5 km:n päässä risteyksestä, tien oikealla puolella. Byabäckeniin pääsee myös Hindsbyn kautta.
 • Sipoonkorven länsiosassa sijaitsevalle Kuusijärven ulkoilualueelle  pääsee Lahdenväylän (nro 4) ja Lahdentien kautta. Pysäköintialueella (Kuusijärventie 3, Vantaa) on tilaa 250 autolle. 
 • Sipoonkorven kaakkoisosassa sijaitsevalle 160 autopaikan Knutersin pysäköintialueelle (Knutersintie 667) ja Bakunkärrin pysäköintialueelle (Knutersintie 421) pääsee Porvoon väylältä E18 liittymästä nro 54 kohti Landbota.  
 • Sipoonkorven lounaisosaan pääsee Vantaan Sotungin kautta. Esimerkiksi kehä III:lta päin saavuttaessa noustaan Hakunilan liittymästä ja jatketaan pohjoiseen Hakunilantietä Hakunilan Urheilupuiston ohi Sotungintielle. Tasakalliontien pysäköintialueelle jatketaan Nybyggetintietä pitkin. Kalkkiuunintien pysäköintipaikalle ajetaan Sotungintieltä Nurmimäentien kautta. Pysäköinti sallittu vain merkityillä pysäköintialueilla. Luvatonta tienvarsipysäköintiä valvotaan.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Sipoonkorven kartan Retkikartta.fi:ssä.