Hetan latuja pääsee hiihtämään

Hetasta Pyhäkeron suuntaan pääsee jo hyvin hiihtämään, sillä niin itä- kuin länsilatu on ajettu leveällä latukoneella, ja näkyvät latukartassa. Myös Sioskurulle asti menee 4 m leveä yhden ladun ura ja Hannukurulle asti on ajettu pohjat, jotka eivät näy sähköisessä latukartassa.

Hiihtämään pääsee myös Ullajärven kierrosta ja Pahtajärven sekä Jyppyrän latuja.

Kaikki Hetan alueen ladut lukuunottamatta Jyppyrän lämpölatua ovat ns. monikäyttöreittejä, joita saa pyöräillä, lumikenkäillä ja potkukelkkailla. (päivitetty 16.2.2024)

Pallas-Yllästunturin alueen latukartat

Alueella on yli 500 kilometriä hiihtoreittejä, joista suurinta osaa huolletaan koneellisesti. Latujen huollosta vastaa neljä latupoolia, Metsähallitus ei huolla latuja. Karttoja voi ostaa alueen matkailuyrityksistä ja luontokeskuksista. Kartoista kertyneillä tuloilla rahoitetaan latujen hoitoa. Sähköiset kartat löytyvät alta:

Huomiothan, että kansallispuiston reiteillä koiravaljakolla ajo ei ole sallittua. Koiravaljakoksi katsotaan reki, pyörä tai vastaava, jota vetää kaksi tai useampi koiraa. (Päivitetty 22.11.2023)

Ajankohtaista kansallispuistossa

Tarkista Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ajankohtaiset asiat täältä!

Uutisia Tunturi-Lapin luontokeskuksesta

Julkaisuja Pallas-Yllästuntureilta

Täältä löydät kaikki Metsähallituksen julkaisut niin luonnonsuojelun kuin metsätalouden aihepiireistä.

Metsähallituksen julkaisuja Pallas-Yllästunturilta (julkaisut.metsa.fi)

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.