Tapahtumakalenteri

Kaikkien Suomen kansallispuistojen ja luontokeskusten tapahtumat löytyvät nyt täältä (www.tapahtumat.luontoon.fi). Kalenterissa on myös Metsähallituksen kestävän luontomatkailun yhteistyökumppanien tapahtumia. Tervetuloa mukaan!

Alla Tunturi-Lapin luontokeskuksen lähiajan tapahtumat. 

Kino Hetta

Elokuvateatteri Kino Hetta esittää elokuvia Tunturi-Lapin luontokeskuksessa ympäri vuoden. Tervetuloa!

 • Perjantaina 15.2. klo 18, Risto Räppääjä ja pullistelija, S, perhe-elokuva/musiikki/kotimainen, tekstitys englanniksi, kesto 1h 23min, liput 6€ (Ensi-ilta!) 
 • Sunnuntaina 17.2. klo 14, Risto Räppääjä ja pullistelija, S, perhe-elokuva/musiikki/kotimainen, tekstitys englannin kielellä, kesto 1h 23min, liput 6€
 • Maanantaina 18.2. klo 17, Risto Räppääjä ja pullistelija, S, perhe-elokuva/musiikki/kotimainen, tekstitys englannin kielellä, kesto 1h 23min, liput 6€
 • Keskiviikkona 20.2. klo 14, Risto Räppääjä ja pullistelija, S, perhe-elokuva/musiikki/kotimainen, tekstitys englannin kielellä, kesto 1h 23min, liput 6€
   
 • Perjantaina 22.2. klo 18, Glass, K16, draama/jännitys/sci-fi, tekstitys suomen kielellä, kesto 2h 10min, liput 9€ (Disney)
 • Sunnuntaina 24.2. klo 14, Glass, K16, draama/jännitys/sci-fi, tekstitys suomen kielellä, kesto 2h 10min, liput 9€
 • Maanantaina 25.2. klo 17, Glass, K16, draama/jännitys/sci-fi, tekstitys suomen kielellä, kesto 2h 10min, liput 9€
 • Keskiviikkona 27.2. klo 14, Glass, K16, draama/jännitys/sci-fi, tekstitys suomen kielellä, kesto 2h 10min, liput 9€

Perjantaisin, sunnuntaisin ja maanantaisin lipunmyynti (Huom! 30 min ennen elokuvaesityksen alkua) on ainoastaan käteismyynnillä (euroilla). Keskiviikon esitysten liput myydään  luontokeskuksen palvelutiskiltä myös pankkikortilla.

Kaikkiin elokuvaesityksiin voi ostaa ennakkolippuja Tunturi-Lapin luontokeskuksen asiakaspalvelusta. Ennakkolippu myydään tiettyyn elokuvaesitykseen, eikä sitä voi siirtää toiseen esitykseen eikä vaihtaa korvauksetta toiseen ennakkolippuun.

Oopperaa ja balettia

Kino Hetta esittää myös laadukkaita ooppera- ja balettiesitysten live-tallenteita ympäri maailmaa. Kauden ohjelmisto:

 • Torstaina 21.2.2019 klo 18, Ryöstö Seraljista (ooppera), kesto 2h 56min (sis. 20 min. väliajan), laulettu saksaksi, tekstitys suomen kielellä, liput 20€
 • Lippu esityksiin maksaa 20€, sisältäen käsiohjelman. Lipunmyynti esitysten yhteydessä on käteisellä, mutta lipun voi ostaa myös ennakkoon luontokeskuksen palvelutiskiltä.
 • Esitysten yhteydessä on Cafe Pulmunen pitää itsepalvelukahvilaa, jossa on vapaaehtoinen maksu.

Kino Hetalla on Facebookissa oma ryhmä (www.facebook.com), johon voi liittyä. Tuleva ohjelmisto löytyy myös sieltä sekä Enontekiön kunnan nettisivuilta (www.enontekio.fi).
 
Elokuvateatterin perustaminen ja digitaalisen elokuvalaitteiston hankinta onnistui Enontekiön kunnan, Metsähallituksen luontopalvelujen ja Suomen Elokuvasäätiön yhteistyöllä. Elokuvasaliin mahtuu 66 katsojaa. Tervetuloa!   

Lisätietoa     

Enontekiön taidepolku -näyttely

Enontekiön taidepolku - Eanodaga dàiddàbàlggis - Enontekiö Art Path on koottu näyttelyksi Tunturi-Lapin luontokeskukseen. Näyttely on tarina monikulttuurisen taiteilijaopiskelijaryhmän sekä enontekiöläisten yhteistyöstä. Teokset niin kylissä kuin näyttelyssäkin ovat syntyneet paikallisilta oppien, polkua etsien, ja ystävystyen. Näyttely on avoinna 28.11.2018 – 28.2.2019. Tervetuloa - Buresboahtin - Welcome!

Taidepolun lintuja Tunturi-Lapin luontokeskuksessa. Kuva: Maarit Kyöstilä.

Enontekiön taidepolku käynnistyi Enontekiön kunnan ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan yhteistyöprojektina syksyllä 2016. Taidepolun tavoitteena oli kulkea kunnan kylästä toiseen ja yhdessä suunnitella ja toteuttaa taideteos kylän ympäristöön. Taidepolku kulki Hetasta, Vuontisjärvelle, Palojärvelle, Karesuvantoon ja Hettaan, ja nämä yhteisötaiteen työpajat toteutettiin vuosina 2017–18.
 
Taideteokset perustuivat kyläläisten kertomuksiin paikan historiasta, perinteistä ja ympäröivästä luonnosta. Taidepolun muoto pororaitoa muistuttavaksi pistemäiseksi työpajatoiminnaksi alkoi muotoutua vähitellen Enontekiön kuntalaisten ja Lapin yliopiston väen yhteisten tapaamisten ja kokeilevien työpajojen kautta.  

Lisätiedot