Tapahtumat Tunturi-Lapin luontokeskuksessa

Värikäs, abstrakti maalaus kaksoiskaupungista.
 

Enontekiöläistä taidetta vuosien varrelta

3.4.–29.6.2023

Tunturi-Lapin luontokeskuksessa on esillä Enontekiöläistä taidetta vuosien varrelta. Näyttelyyn osallistuu 16 taiteilijaa eri puolilta Enontekiötä: Maarit Anunti – Keimo Eira – Inga Saara Kärki – Maarinka Laakso – Ritva Laakso – Tiia Lepistö – Anna-Reetta Lindgren – Anri Magga – Elli Mäkinen – Eline Niemi – Marketta Nilsen – Jaakko Paajanen (1943 – 2021) – Terhi Partanen – Leena Korhonen-Pirinen – Pekka Pirinen – Rauni Pylväs.

Esillä on kattava kokoelma taidetta vuosikymmenien takaa aina nykypäivään asti: valokuvia, öljyvärimaalauksia, akvarelleja, pastelli- ja akryylimaalauksia sekä grafiikkaa ja virkattu teos.

Ja liikkuu Tunturi

17.4.–9.6.2023

Maalausten aiheena on pohjoisen luonto ja rakkaus. Luonnon ääreen pysähtyvien hetkien syvyys, kuin menneet ja tulevat olisi juuri näin tarkoitettu. Kaiken tarkoituksenmukaisuus sille, joka aikansa tähän hetkeen on valmis pysäyttämään – Ja hetkessä asui kauneus, ajaton tieto.

Maalausten hiljaisuudessa miljoona ääntä; kokonaisuudessa yksityiskohtein luoma näyttömö. Kukat ovat asettuneet ikäänkuin esille ja katseen alle. Toisaalta lumesta paljastuvan
kaltion päälle kuin suojaksi tai reiteiksi tuntureita kohti.

Kutsun maalauksiani lauluiksi tunturille. Kaipaus ja pohjoisen tuulet puhaltavat kimpun viieiesetkin terälehdet pitkin Lapin lumia. Lopulta häviten, tilalle siirtyvän laulun kaiun heijastaessa kuvajaisensa loputtoman metsän latvoista. Minulla on jo juuret, kertoo laulu. Tarvitsen elämän, joka on heijastuva latvoista nöyristä, joiden risteykseen maalausten puut risteävät ja häviävät.

Tämän maalauskertomuksen lopuksi keinot kulkevat keskiöön muuttuen toisistaan heijastuvien metsien väliseksi taivaaksi.

Minun tunturini liikkuu, kietoo ympärilleen viiman ja tyvenen – Silloin kun se tuulensa tunnistaa.

Sofia Saari

Taidenäyttely - Jari Alariesto

3.7. – 30.8.2023
 

Riitta Pappilan maalauksia auditoriossa

14.6. – 28.7.2023
 

Näkymiä maisemaan ja mieleen

1.8. – 29.9.2023

Leena Korhonen-Pirisen maalauksia ja Pekka Pirisen tussipiirroksia

Kino Hetta

Elokuvateatterisali, jossa puupaneeliseinät, valkokangas, mustat tuolit ja seinällä valaistu taideteos.
 

Kino Hetan ohjelmisto löytyy Facebookista (facebook.com) ja Enontekiön kunnan nettisivuilta (enontekio.fi). Elokuvasaliin mahtuu noin 60 katsojaa.

Elokuvaliput myy luontokeskuksen palvelupiste. Palvelupisteen ollessa suljettuna, esityskohtaisia lippuja myydään luontokeskuksen aulassa 30 minuuttia ennen elokuvan alkua. Elokuvalippujen maksamisessa suosittelemme käyttämään käteisen sijaan maksukorttia. Ennakkoon ostettu lippu ei käy muuhun kuin määriteltyyn esitykseen.

Vapaalippuja on myynnissä 6 euron ja 9 euron hintaan. Näiden vapaalippujen voimassaoloaika on 1 vuosi ja niitä voi ostaa vaikka lahjaksi elokuvien ystävälle. Vapaaliput käyvät kaikkiin kyseisen hintaisiin elokuviin. Jos haluaa käyttää 9 euron vapaalipun 6 euron hintaisen elokuva-esitykseen, erotusta ei hyvitetä. Tervetuloa!