Lakonkankaan pysäköintialue - Hoikantien pysäköintialue, 20,0 km

Reittiselostuksessa ilmoitetaan suluissa kyseisen kohdan etäisyys lähtöpaikasta.

Lakonkankaan pysäköintialue - Polvikosken tulentekopaikka, 13,0 km

Reitin ensimmäinen osuus kulkee Lakonkankaan laavun kautta Hanhikosken autiotuvalle (2,4 km). Vaihtoehtoisesti Hanhikosken autiotuvalle voi oikaista suoraan Lakonkankaan pysäköintipaikalta. Hanhikoskelta polku etenee kauniita jokivarsinäkymiä seuraillen Niemipuron autiotuvalle (6,3 km). Autiotuvat ovat vanhoja savottarakennuksia, jotka on kunnostettu 2000-luvulla. Noin 200 m ennen Niemipuron autiotupaa ylitetään Koitajokeen laskeva Niemipuro siltaa pitkin.

Pieni puinen tupa havumetsässä. Etualalla polku, joka johtaa tuvan luo.

Tuvalta reitti jatkuu kauempana jokivarresta ja Sammalpuron tulentekopaikalle (7,7 km) saavutaan rämeiden ja kankaiden kautta. Tulentekopaikalta reitti palaa seuraamaan Koitajokea kohti Alajokea. Sammalpurolta on myös oikopolku Alajoelle ja se voi olla hyvä vaihtoehto korkean veden aikaan. Alajoen ja Polvikosken (12,8 km) välillä reitti kulkee joen rantaa pitkin. Polvikosken kohdalla Tapion taival ylittää Hattuvaarasta tulevan Polvikosken tien. Risteyksen vasemmalla puolella on opastustaulu, jonka luota reitti jatkuu pohjoista kohden tietä pitkin. Risteyksestä on 100 m Polvikosken pysäköintialueelle, joka on tien vasemmalla puolella. Heti pysäköintialueen jälkeen on tien oikealla puolella Koitajoen rannalla Polvikosken tulentekopaikka (13,0 km).

Polvikosken tulentekopaikka - Hoikantien pysäköintialue, 7,0 km

Polvikosken tulentekopaikalta reitti jatkuu tietä pitkin 600 m. Sen jälkeen reitti erkanee tieltä vasemmalle Koivusuon luonnonpuistoon, jonka alueella merkityltä reitiltä ei saa poiketa. Koivusuolla on pitkä pitkossuora. Vaikuttavan suon jälkeen maisema vaihtuu entisiksi pelloiksi Pirhunvaaran metsänvartijan tilan luona (17,0 km). Pihapiirissä on mm. vanha riihi, joka on kunnostettu. Riihestä saa väliaikaista suojaa sateen sattuessa kohdalle. Päärakennus on valvonta-, huolto- ja tutkimuskäytössä. Pihapiirin jälkeen reitti liittyy jonkun matkan (n. 700 m) päässä Pirhuntiehen, jota jatketaan vasemmalle. Reitti kulkee lopun matkaa tietä pitkin. Puomin ohituksen jälkeen reitti päättyy Hoikan tielle (20,0 km).