Ajankohtaista Syötteen luontokeskuksessa

Pudasjärvellä ja Taivalkoskella pois purettaviksi myytävät kohteet

(Päivitetty 6.10.2021)
Metsähallitus myy seuraavat kohteet pois purettaviksi:

  • Soiperoinen, kota ja puuliiteri-vessa, Taivalkoski
  • Petäjäkoski, kota ja puuliiteri, Pudasjärvi
  • Marjalampi, kota ja puuliiteri, Taivalkoski

Tarjoukset pyydetään jättämään osoitteeseen hannele.kyto@metsa.fi 18.10.2021 mennessä. Kohde myydään korkeimman tarjouksen tehneelle. Myyjällä on oikeus hylätä kaikki tarjoukset. Lisätietoja antaa tarvittaessa kenttäpäällikkö Hannele Kytö, 0401849709.

Kuvat myytävistä kohteista. 

Muutoksia varaus- ja vuokratupiin Syötteellä

(Päivitetty 30.8.2021)
Koronan aiheuttaman poikkeustilanteen takia Syötteen varaustuvat muutettiin vuokrattavaksi vain henkilön tai ryhmän yksityiskäyttöön ja mahdollisuus varata yksittäinen petipaikka poistettiin poikkeustilan takia. 

Järjestely on osoittautunut kuitenkin hyvin suosituksi ja siksi Rytitupa ja Isoniemi ovatkin muutettu nyt vuokratuviksi. Rytituvalla varausvuorokauden hinta on 60 euroa ja Isoniemessä 30 euroa. 

Ahmatuvalla korona-ajan poikkeusjärjestely jatkuu vielä vuoden loppuun. 1.1.2022 alkaen Ahmatupa palautuu varaustuvaksi ja tuvalta on mahdollista varata taas petipaikkoja.

Viihtyisiä yöpymisiä Syötteellä!

Syötteen kierroksen kunnostustyöt valmistuneet

(Päivitetty 16.7.2021)
Suosittua Syötteen kierrosta (19 km) on kunnostettu tänä kesänä ja työt reitillä on saatu valmiiksi. Kierroksen kaikki pitkospuut on levennetty kolmilankkuisiksi. Lisäksi reittiä on kestävöity kuluneimmilta paikoilta. 

Ketun Kevennys -maastopyöräilyreitti on valmistunut

(Päivitetty 16.7.2021)
Ketun Kevennys -maastopyöräilyreitti (5,1 km) on valmistunut käyttökuntoon. Helpohkossa maastossa kulkeva reitti on osittain sorastettu. Reitiltä voi jatkaa matkaansa Pitämävaaran maastopyöräilyreitille tai retkipyöräilyreitille Näköalatielle. Ketun Kevennys -reitti löytyy uudesta Syötteen Päiväreitit -kartasta (Pdf 5,2 Mt, julkaisut.metsa.fi).

Uusi päiväreittikartta

(Päivitetty 30.6.2021)
Päivitetty Syötteen Päiväreitit -kartta (Pdf 5,2 Mt, julkaisut.metsa.fi) löytyy netistä ja paperiversion voi ostaa luontokeskukselta 4 €:n hintaan. 

Syötteen kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelma

(Päivitetty 11.1.2021)
Suunnitelmassa on analysoitu keskeisiin arvoihin kohdistuvat uhat ja asetettu päämäärät, tavoitteet ja toimenpiteet uhkien torjumiseksi ja kansallispuiston kehittämiseksi.
Sähköinen julkaisu: julkaisut.metsa.fi (Pdf, 6,7 Mt, julkaisut.metsa.fi).

Kaunislampi - Kuittilampi - Raatetupa -reitti suljettu

(Päivitetty 4.11.2020)
Kaunislammen ja Raatetuvan välinen retkeilyreitti on suljettu asiakasturvallisuuden takaamiseksi reitin huonon kunnon takia. Vähän käytetyllä reitillä pitkospuut ja sillat ovat huonokuntoisia. Raatetuvalle pääsee edelleen kulkemaan Ukonvaaran pysäköintialueelta lähtevää reittiä pitkin.

Soiperoisen grillikodan huolto lakkautettu

(Päivitetty 4.11.2020)
Huomioittehan, että Soiperoisen lammen grillikodalla ei ole enää huoltoa ja kohde tullaan poistamaan. Soiperoisen lammen länsipäässä sijaitsevan grillikodan pihaan on päässyt autolla ja alueella on ollut lyhyen reitin varrella 3 taukopaikkaa. Soiperoisen päivätupa ja Rääpysjärven laavu palvelevat retkeilijöitä jatkossakin.

Vaara-Salmisen autiotupa palanut

(Päivitetty 26.10.2020)
Vaara-Salmisen autiotupa on viikonlopun aikana palanut kokonaan. Tiedotamme enemmän, kun asiasta saadaan lisätietoja. 

Syötteen kansallispuiston järjestyssääntö

(Päivitetty 3.6.2020)
Metsähallitus on luonnonsuojelulain 20 §:n nojalla antanut päätöksen (MH 7406/2019) Syötteen kansallispuiston järjestyssäännöstä.

Samalla päätöksellä kumotaan Metsähallituksen 6.3.2006 antama Syötteen kansallispuiston järjestyssääntö.

Uutisia Syötteen luontokeskuksesta

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)