Ajankohtaista Syötteen luontokeskuksessa

Tapahtumia Syötteen luontokeskuksessa

Litokairassa poistetaan rakenteita

(Päivitetty 29.3.2022)
Litokairan soidensuojelualueella poistetaan lähiviikkojen aikana muutama rakenne. Poistoon menevät Äijönjärven tulipaikka, Mäntyhovi sekä Litjon vanha kämppä. Normaalissa käytössä ovat edelleen Porokämppä, Litjon autiotupa sekä Haaramaan ja Tervon laavut.

  • Lisätietoja:
    Kenttäpäällikkö Hannele Kytö, hannele.kyto(at)metsa.fi, puh. 040 184 9709

Syötteen kansallispuiston ja retkeilyalueen käynnit nousivat neljä prosenttia

(Päivitetty 27.1.2022)
Syötteen käynnit kasvoivat neljä prosenttia, lähes 118 000 käyntiin. Iso-Syötteen retkeilyalue kasvatti niin ikään käyntimääriään neljä prosenttia, 71 000 käyntiin. Lue koko uutinen Oulun seudulla vilkas retkeilyvuosi – investoinnit luontokohteisiin näkyvät laadukkaampina retkeilypalveluina.

AVI:n päätöksellä Syötteen alueelle uusia metsästysrajoituksia

(Päivitetty 18.1.2022)
Aluehallintoviranomainen julkaisi perjantaina päätöksen uusista metsästysrajoituksista suosituilla retkeilykohteilla Koillismaalla ja Kainuussa. Metsästys kielletään retkeilijöiden suosimilla paikoilla viiden vuoden määräajaksi 14.1.2022–13.1.2027. Päätös koskee mm. Pikku-Syötteen, Iso-Syötteen retkeilyalueen sekä Syötteen virkistysmetsän alueita.

AVI toteaa, että alueet ovat suosittuja virkistys- ja matkailukohteita, joten metsästyksen rajoittaminen on tarpeen alueella liikkuvien ihmisten turvallisuuden vuoksi.

Lue lisää uutisesta AVI rajoitti metsästystä suosituilla retkeilykohteilla Koillismaalla ja Kainuussa.

Uusi päiväreittikartta

(Päivitetty 30.6.2021)
Päivitetty Syötteen Päiväreitit -kartta (Pdf 5,2 Mt, julkaisut.metsa.fi) löytyy netistä ja paperiversion voi ostaa luontokeskukselta 4 €:n hintaan. 

Uutisia Syötteen luontokeskuksesta

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.