Seitsemisen luontokeskus ryhmille 

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Naiset ja lapset ottavat itsestään ryhmäkuvaa luontokeskuksen edessä.

Ruokailut

Auditorio

Auditoriossa istuinpaikat 50 henkilölle. Auditoriossa on mahdollisuus esittää myös luontoelokuvia ryhmille luontokeskuksen valikoiman mukaisesti. Tilan vuokra on 30 €/tunti. Lisätiedot ja varaukset: Kahvila-Ravintola Kettis (makujenlaguuni.fi)

Majoitus

Opastetut retket, lähtöpisteenä luontokeskus

Naiset seisovat reput selässä opaskylttien edessä. Taustalla luontokeskus.

Aikuisille ja nuorille

Luontojooga, kesto 1 tunti

Helppoa, hidastempoista joogaa luontoa aistien luontokeskuksen lähimetsässä. Sopii myös ensikertalaisille ja yli 12-vuotiaille lapsille. Ryhmän enimmäiskoko 20 henkilöä. 

Lisätiedot ja varaukset: Susuwellbeing (susuwellbeing.johku.com) 

Nainen istuu metsässä silmät suljettuina.
 

Metsämieli-retki, kesto 2 tuntia

Opastettu retki Runokankaalla, matka noin 2 km. Retken aikana kansallispuiston esittely sekä metsämieliharjoitteita. Erityisryhmät mahdollisia. Sopii yli 10-vuotiaille, myös koululaisryhmille. Retki sisältää nokipannukahvit. Ryhmän enimmäiskoko 20 henkilöä.

Lisätiedot ja varaukset: Haukkamaa Adventures (haukkamaa-adventures.fi) 

Metsän lumo -retki, kesto 3 tuntia

Retkellä tutustutaan Harjupolun 5 km mittaisen rengasreitin monimuotoiseen luontoon. Patikoinnin ohessa tehdään hyvinvointia lisääviä rentoutumis- ja keskittymisharjoituksia. Lopuksi nokipannukahvit nuotiolla. Ryhmän enimmäiskoko 12 henkilöä. Opastusta tarjotaan aikajaksolla kesäkuu-elokuu.

Lisätiedot ja varaukset: LuontoLeena (luontoleena.wordpress.com) 

 

Kaikenikäisille

Runopolku-opastus, kesto 3 tuntia

Oppaan johdolla kierretään reilun 2 km mittainen Runopolku ja tutustutaan graniittiin ikuistettuihin runoihin sen varrella. Runojen lisäksi oppaalla on muistissaan monta mielenkiintoista tarinaa Seitsemisen metsistä. Runopolulla viivytään reilu tunti, jonka jälkeen keitellään nokipannukahvit/ -teet tai kaakaot nuotiolla. Sopii myös lapsille. Ryhmäkoko 4-50.

Lisätiedot ja varaukset: Hiking Travel Hit (hikingtravelhit.fi) 

Harjupolku- opastus, kesto 4 tuntia

Opastettu retki Harjupolulla, matka 5 km. Teemana erilaiset metsätyypit ja harjumaisema kansallispuistossa. Erityisryhmät mahdolliset esimerkiksi näkövammaiset, ei liikuntaesteisille. Retki sisältää nokipannukahvit. Sopii myös koululaisryhmille. Ryhmän enimmäiskoko 20 henkilöä.

Lisätiedot ja varaukset: Haukkamaa Adventures (haukkamaa-adventures.fi) 

Hyvinvointia luonnosta, kesto 1 tunti

Ohjatulla luontoretkellä tutustutaan Suomen luonnon hyvinvoinnin antimiin eli elinvoimaa lisääviin luonnonyrtteihin, luonnosta saataviin itsehoitoaineisiin, ja luonnon hyvää oloa lisäävään vaikutukseen. Retki sopii myös perheille ja koululaisryhmille. Edettävä matka noin 2 km (riippuen ryhmästä). Ryhmän enimmäiskoko 20 henkilöä.

Lisätiedot ja varaukset: Dagaz (luonnollisesti.com) 

 

Lapsille

Metsäsatuhetki lapsille ja lapsenmielisille, 1-2 tuntia

Tarinoissa seikkailevat haltijat ja muut hahmot suomalaisesta muinaisuskosta. Satuhetki toteutetaan luontokeskuksen lähellä metsäkatsomossa. Ryhmän enimmäiskoko 20 henkilöä.

Lisätiedot ja varaukset: Susuwellbeing (susuwellbeing.johku.com) 

Lapsi lukee luontopolun opastetaulua metsässä.

Metsän siimes -retki koululaisille ja lapsiperheille, kesto 2 tuntia

Opastettu retki Runokankaalla, pituus noin 2 km. Tutustutaan kasveihin, sammaleisiin, eläimiin ja metsätyyppeihin. Lopuksi nokipannukahvit nuotiolla. Koululaisryhmien ryhmäkoko sovitaan erikseen. Opastus saatavilla aikajaksona kesä-elokuu.

Lisätiedot ja varaukset:  LuontoLeena (luontoleena.wordpress.com) 

 

Muut opastukset

Vinkit lasten kanssa retkeilyyn 

Retkeilyn ABC: lasten kanssa retkelle.