Pitkäjärvi, vuokratupa

22.3.2024
Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin voi tehdä varauksia vuodelle 2025 poikkeuksellisesti vasta marraskuun 2024 alussa. Lisätietoja

Vuokratupa, 14 hlö/ 96m2, 2 huonetta ja keittiö

Varaukset     

Tupa on vuokrattavissa  toukokuun puolesta välistä lokakuun loppuun. Tupavaraukset SEITA Elämyspalvelujen kautta (seitaelamys.fi)

Kelohirsinen kämppä metsässä. Puiset tikkaat nojaavat seinää vasten.

Pitkäjärven kämppä on tasoltaan vaatimaton, lähes alkuperäisessä asussa oleva komea vanha metsätyökämppä. Kelohirsinen savottakämppä sijaitsee luonnonsuojelualueella Seitsemisen kansallispuiston keskiosassa Pitkäjärven rannalla. Piha on luonnonvarainen maastolleen komeine vanhoine puineen, pihapolut ohjaavat saunalle ja vessaan. Portaat saunan ja rannan välissä. Saunan ääreltä löytyy tulentekopaikka. Pihan reunamalla kulkee vaelluspolku.

Sijainti

Länsi-Suomi, Pirkanmaa, Ylöjärvi, Seitsemisen kansallispuisto
Pitkäjärvi vuokratupa, tuvan koordinaatit:  Euref-Fin (~WGS84) lat:  61° 56.105' lon: 23° 24.636' ETRS-TM35FIN: N: 6872157 E: 311666

Kivinevantie 477, 34530 Ylöjärvi

Seitsemisen kansallispuiston kartta

Retkikartta.fi

Kuru - Parkano -tieltä (nro 332) käännytään etelään tienviitasta "Pitkäjärvi 6". Etäisyys Seitsemisen luontokeskukselta Pitkäjärven tienviitalle on noin 4 km. Tien päässä on pysäköintialue sekä Pitkäjärven kämpän lukollinen portti.

Julkisilla kulkuneuvoilla:
Kansallispuistoa lähimmät linja-autopysäkit sijaitsevat Kurun (26 km) ja Parkanon (20 km) keskustoissa. Kurussa ja Parkanossa on taksiasemat.

Kartat

Retkikartta.fi

Helvetinjärvi–Seitseminen ulkoilukartta 1:20 000

Perus-/Maastokarttalehdet numerot 2213 01, 2213 02, 2213 04, 2213 05, 1:20 000

Maastokartta N411, 1:50 000

Hinta

103 € / vrk (klo 14 - 12), sis. alv. 10%. Tupavaraukset SEITA Elämyspalvelujen kautta (seitaelamys.fi).

2024: 115 € / vrk (klo 14 - 12), sis. alv. 10%.

Avaimet

Avaimet vuokratupaan saa Pitkäjärven vuokratuvan avainkaapista, joka löytyy tuvalta pääoveen katsoen oikealta puolelta nurkan takaa. Avainkaappi aukeaa koodilla, jonka saa laskun mukana. 

Varustus

Kämppä lämmitetään huoneissa olevilla takalla, puuhellalla sekä tuvan kiuaspuuhellalla. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa. Muista pakata mukaasi valaisin. Suosittelemme otsalamppua, joka jättää kädet vapaaksi tuvan askareita varten. Kynttilävalaistus. Kynttilöitä käytettäessä niitä tulee turvallisuussyistä valvoa koko ajan. Keittiössä puuhella (ei uunia) ja kaasulevy. Astiasto ja keittiövarustus14:lle hengelle.  Kerrossängyissä on patjat, tyynyt ja peitot suojalakanoilla. Omat lakanat ja pyyhkeet mukaan. Terävässä päässä makuupaikkoja 4:lle ja 10:lle sängyt isossa tuvassa. Puulämmitteinen sauna, umpisäiliökäymälä, laituri. Kylmäkuoppa etupihalla.

Jätehuolto 

Kämpällä ei ole jätehuoltoa. Vie jätteesi pois maastosta kierrätykseen lajittelu- eli ekopisteeseen tai yhteiskunnan ylläpitämiin jätepisteisiin. Huomioithan, että imulla tyhjennettävään umpisäiliökäymälään ei saa laittaa kompostijätettä tai muitakaan roskia. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huomautukset

 • Pihassa telttailu kielletty.
 • Pihapiirissä on umpisäiliökäymälä ja tulentekopaikka.
 • Pihan tulentekopaikka on ainoastaan vuokraajien käytettävissä. Polttopuut löytyvät pihaliiteristä.
 • Pitkäjärven kaivovesi täyttää talousveden laatuvaatimukset, mutta vedessä on mangaania ja rautaa yli suositusten.
 • Pihapiirin reunalla on retkipolku ja sen varrella olevat umpisäiliökäymälä ja kaivo ovat retkeilijöiden yleisessä käytössä.
 • Ota omat lakanat ja pyyhe mukaan! Tai tyynyliina+makuupussi yhdistelmä.
 • Tuvalla ei ole esteettömiä palveluja. 
 • Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä. Lemmikkieläimet on pidettävä kytkettyinä piha-alueellakin kansallispuiston järjestyssäännön nojalla.
 • Tupakointi sisällä on kielletty.
 • Jokainen käyttäjä siivoaa omat jälkensä. 
 • Tietä ei aurata.
 • Matkapuhelimien kuuluvuus

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut.
Lisätietoja Puhelin: 0206 39 5270 (0,00€/min + pvm/mpm) ma - pe klo 9 - 15.
Sähköposti: sisasuomi(at)metsa.fi

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Hätänumero 112

Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita numeroon 112. Tarkemmat ohjeet hätätilanteisiin.

112 Suomi -sovellus.

Lataa puhelimeesi 112 Suomi-sovellus (112.fi). Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Pitkäjärven vuokratuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää