Kortesalo, vuokratupa

22.3.2024
Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin voi tehdä varauksia vuodelle 2025 poikkeuksellisesti vasta marraskuun 2024 alussa. Lisätietoja

Vuokratupa, 24 + 2 hlö / 80 + 50 m2, päärakennus, jossa tupa, kamari ja keittiö + piharakennus, jossa sauna, takkahuone ja luokkatila

Varaukset

Tupa on vuokrattavissa toukokuun puolesta välistä lokakuun loppuun. Tupavaraukset SEITA Elämyspalvelujen kautta (seitaelamys.fi)Katso avaintennoutopaikat.

Kortesalon pohjapiirros (pdf-dokumentti, 40 kt)

Kortesalo on vanha metsänvartijatila, jota on kunnostettu viimeksi kesällä 2020. Pihapiiri on rauhallinen, eikä liikenteestä aiheudu vaaraa. Toimintatilassa on siirrettävät pöydät ja mahdollisuus monipuoliseen sisätilassa tapahtuvaan työskentelyyn. 

Sijainti

Pirkanmaa, Ikaalinen, Seitsemisen kansallispuisto

Kortesalo vuokratupa, tuvan koordinaatit:  Euref-Fin (~WGS84) lat:  62.841563° lon: 25.436997° ETRS-TM35FIN: N: 6968903 E: 420407

Jaulintie 790, 39450 Sisättö

Seitsemisen kansallispuiston kartta

Retkikartta.fi

Kortesalo sijaitsee Seitsemisen kansallispuiston eteläosassa, polkumatkan päässä kansallispuiston päänähtävyyksistä Multiharjun aarnialueesta ja Koveron kruununmetsätorpasta.

Kuru - Parkano -tieltä (nro 332) käännytään Länsi-Aureen kylästä etelään Seitsemisen kansallispuiston opasteiden mukaan. Risteyksestä on 7 km Koveron kruununmetsätorpalle, jonka jälkeen käännytään vasemmalle. Ajetaan Jaulintietä noin 1 km. Tieltä on puinen opaste leirikoulutilalle.

Lähimmät pikavuorojen linja-autopysäkit ovat Kurun ja Parkanon keskustassa. Kurusta on Seitsemiseen 26 km ja Parkanosta 20 km. Aikataulut (matkahuolto.fi).

Kortesaloon pääsee myös polkuja pitkin, jolloin kävelymatkaa tulee noin 10-15 km reitistä riippuen. Polut lähtevät Seitsemisen luontokeskukselta.

Kartat

Retkikartta.fi

Seitseminen ulkoilukartta 1:30 000

Perus-/Maastokarttalehdet numerot 2213 01, 2213 02, 2213 04, 2213 05, 1:20 000

Maastokartta N411, 1:50 000

Hinta

150 € / vrk (klo 14 -12), sis. alv 10%. Tupavaraukset SEITA Elämyspalvelujen kautta (seitaelamys.fi). 

Avaimet

Avaimet vuokratupaan saa Kortesalon vuokratuvan avainkaapista, joka löytyy tuvalta ulko-oven vierestä. Avainkaappi aukeaa koodilla, jonka saa laskun mukana. 

Varustus

Majoitus

Päärakennuksen kerrossängyissä on patjat, peitot ja tyynyt. Mukaan itseltänne täysi lakanasetti tai tyynyliina ja makuupussi yhdistelmä.

Piharakennuksen takkahuoneessa kaksi laveria. Sauna. Umpisäiliökäymälä.

Keittiö

Keittovarustukseen kuuluu ruokailuvälineet 26:lle ja keittoastioita. Puuhella sekä kaasuliesi ja -uuni. Juomaveden saa pumppukaivosta tuvan pihasta. Tulentekopaikka. Kellarikuoppa, joka sijaitsee talon keittiön puoleisella kulmalla.

Lämmitys ja valaistus

Kortesalon leirikoulutila lämpiää takalla ja uunilla. Valaistuksena kynttilät. Pidä kynttilät palamattomalla alustalla, äläkä jätä niitä yksin palamaan. Piharakennuksen luokkatila ja takkahuone lämpiävät takalla. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa. 

Muista pakata mukaasi valaisin. Suosittelemme otsalamppua, joka jättää kädet vapaaksi tuvan askareita varten. 

Jätehuolto 

Kämpällä ei ole jätehuoltoa. Vie jätteesi pois maastosta kierrätykseen lajittelu- eli ekopisteeseen tai yhteiskunnan ylläpitämiin jätepisteisiin. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huomautukset

  • Vuokralainen huolehtii siivouksesta vuokrauksen päättyessä.
  • Kellarikuoppa ei välttämättä pysy kesäkelillä tarpeeksi kylmänä.
  • Lähin uintimahdollisuus on Kirkaslammella 2,5 km:n päässä. Siellä on laituri ja raput. Virallista uimarantaa ei kuitenkaan ole.
  • Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.
  • Omat lakanat ja pyyhkeet mukaan.
  • Tuvalla ei ole esteettömiä palveluja.
  • Piharakennuksen päädyssä on lisähuone tutkijoiden käyttöön (oma sisäänkäynti), ei vuokralaisten käytössä.
  • Tuvan pihapiiriin voi vuokraaja pystyttää myös teltan.
  • Pihan tulentekopaikka on ainostaan vuokraajien käytössä.
  • Leirikouluihin on saatavissa erilaisia toiminnallisia opastuksia ja kädentaitoja. Pyydä lisätietoja alueen yhteistyöyrittäjiltä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut. Lisätietoja Metsähallitus puhelin: 0206 39 5270 (ma -pe klo 9-15) (0,00€/min + pvm/mpm), sähköposti: sisasuomi(at)metsa.fi.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Hätänumero 112

Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita numeroon 112. Tarkemmat ohjeet hätätilanteisiin.

112 Suomi -sovellus.

Lataa puhelimeesi 112 Suomi-sovellus (112.fi). Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Kortesalon vuokratuvan kartta Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää