Kortesalo, vuokratupa

Vuokratupa, 24 + 2 hlö / 80 + 50 m2, päärakennus, jossa tupa, kamari ja keittiö + piharakennus, jossa sauna, takkahuone ja luokkatila

Varaukset

Tupa on vuokrattavissa 1.4.-30.11. Tupavaraukset Metsähallituksen Eräluvat-verkkokaupasta (www.verkkokauppa.eraluvat.fi) tai puhelimitse 0206 92 424 arkisin klo 9 - 16.  Varausehdot Kortesalon vuokratuvalle. Katso avaintennoutopaikat.

Kortesalon pohjapiirros (pdf-dokumentti, 40 kt)

Kortesalo on vanha metsänvartijatila, joka on kunnostettu koulujen majoitus- ja opetuskäyttöön. Pihapiiri on rauhallinen, eikä liikenteestä aiheudu vaaraa. Kortesalo tarjoaa monipuolisen ympäristön ja paljon oheistekemistä: vedenhaku, puiden kanto, puulämmitys jne. tutustuttavat mainiosti oman tekemisen kautta entisajan elämänmenoon. Luokkatilassa on siirrettävät pöydät ja mahdollisuus monipuoliseen sisätilassa tapahtuvaan työskentelyyn. 
 

Sijainti

Pirkanmaa, Ikaalinen (www.ikaalinen.fi), Seitsemisen kansallispuisto

Kortesalo vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 61° 54.4124' lon: 23° 23.8998'  ETRS-TM35FIN: N: 6869053 E: 310848

Jaulintie 790, 39450 Sisättö

Seitsemisen kansallispuiston kartta

Retkikartta.fi

Kortesalo sijaitsee Seitsemisen kansallispuiston eteläosassa, polkumatkan päässä kansallispuiston päänähtävyyksistä Multiharjun aarnialueesta ja Koveron kruununmetsätorpasta.

Kuru - Parkano -tieltä (nro 332) käännytään Länsi-Aureen kylästä etelään Seitsemisen kansallispuiston opasteiden mukaan. Risteyksestä on 7 km Koveron kruununmetsätorpalle, jonka jälkeen käännytään vasemmalle. Ajetaan Jaulintietä noin 1 km. Tieltä on puinen opaste leirikoulutilalle.

Lähimmät pikavuorojen linja-autopysäkit ovat Kurun ja Parkanon keskustassa. Kurusta on Seitsemiseen 26 km ja Parkanosta 20 km. Aikataulut (www.matkahuolto.fi).

Kortesaloon pääsee myös polkuja pitkin, jolloin kävelymatkaa tulee noin 10-15 km reitistä riippuen. Polut lähtevät Seitsemisen luontokeskukselta.

 

Kartat

Retkikartta.fi

Seitseminen ulkoilukartta 1:30 000

Perus-/Maastokarttalehdet numerot 2213 01, 2213 02, 2213 04, 2213 05, 1:20 000

Maastokartta N411, 1:50 000

 

Hinta

103 € / vrk (klo 14 -12), sis. alv 10%
Vuokratupaa vuokrataan huhti-marraskuussa kaikille luonnossa liikkuville kävijöille.  

Avaimet

Avaimet vuokratupaan saa Kortesalon vuokratuvan avainkaapista, joka löytyy tuvalta ulko-oven vierestä. Avainkaappi aukeaa koodilla, jonka saa laskun mukana. 

Varustus

Majoitus
Päärakennuksen kerrossängyissä on patjat, peitot ja tyynyt. Niissä suojalakanat. Mukaan itseltänne täysi lakanasetti tai tyynyliina ja makuupussi yhdistelmä.

Piharakennuksen takkahuoneessa kaksi laveria. Sauna, kenttäsuihku. Kuivakäymälä.

Keittiö
Keittovarustukseen kuuluu ruokailuvälineet 24:lle ja keittoastioita. Ruoanvalmistus puuhellalla sekä kaksilevyisellä kaasuhellalla. Kaasujääkaappi (pieni). Juomaveden saa pumppukaivosta tuvan pihasta. Tulentekopaikka. Kellarikuoppa.

Lämmitys ja valaistus
Kortesalon leirikoulutila lämpiää takalla ja uunilla. Valaistuksena kynttilät. Piharakennuksen luokkatila ja takkahuone lämpiävät takalla. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa. 

Tuvalla on jätteiden lajittelu. Maatuvat jätteet voi laittaa ulkona olevaan kuivakäymälään. Jäteastiat sekajätteille, metallille, lasille ja paristoille.

Huomautukset

 • Vuokralainen huolehtii siivouksesta vuokrauksen päättyessä.
 • Kellarikuoppa ei välttämättä pysy kesäkelillä tarpeeksi kylmänä.
 • Lähin uintimahdollisuus on Kirkaslammella 2,5 km:n päässä. Siellä on laituri ja raput. Virallista uimarantaa ei kuitenkaan ole.
 • Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.
 • Omat lakanat ja pyyhkeet mukaan.
 • Ei sovellu liikuntaesteisille.
 • Luontokeskus auttaa retkisuunnittelussa.
 • Piharakennuksen päädyssä on lisähuone tutkijoiden käyttöön (oma sisäänkäynti), ei vuokralaisten käytössä.
 • Tuvan pihapiiriin voi vuokraaja pystyttää myös teltan.
 • Pihan tulentekopaikka on ainostaan vuokraajien käytössä.
 • Leirikouluihin on saatavissa erilaisia toiminnallisia opastuksia ja kädentaitoja. Pyydä lisätietoja Seitsemisen luontokeskuksesta.

   

  Matkapuhelimien kuuluvuus

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut. Lisätietoja Metsähallitus puhelin: 0206 39 5270 (ma -pe klo 9-15), sähköposti: sisasuomi(at)metsa.fi.

 

Varaustilanne
 • Vapaa
 • Varattu
Varaa

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.