Pyhä-Luosto vaellusreitin reittiselostus

5.10.2020
Suosittelemme kasvomaskia käytettäväksi luontokeskus Naavan sisätiloissa, sekä kansallispuiston taukopaikoilla aina, kun turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.
1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Retken lähtöpisteet

PyhäLuosto reitin voi vaeltaa yhtä hyvin pohjoisesta etelään kuin päinvastoin, ja reitistä voi valita sopivan osuuden oman kunnon mukaan.

  • Tärkeimmät lähtö- ja päätepisteet ovat Käyräsvaara 4-tien varrella lähellä Torvisen kylää, Luoston ja Pyhän matkailukeskukset sekä Pyhä-Luoston luontokeskus Naava
  • PyhäLuosto reitille pääsee mukaan myös väliltä, Rykimäkeron tai Huttujärven kautta.

Rakennuksen esteetön sisäänkäynti, josta vasemmalla on Cafe Loimu -ravintolan kyltit ja terassi. Rakennuksen seinässä kyltti "Luonto- ja kulttuurikeskus Naava".

Reittiosuudet 

PyhäLuosto vaellusreitti ei ole rengasreitti. Se on jaettavissa osuuksiin taukopaikkojen sijainnin perusteella.  

Reittimerkintä 

Kesäreitti on merkitty Käyräsvaara-Luostonloma -välillä punaisin neliöin puihin ja puisilla tolpilla, joiden päässä punainen merkki. Luoston kylän keskuksesta lähtien reitii on merkitty keltaisin neliöin puihin. Reitti noudattelee myös osin kansallispuiston lyhyempiä merkittyjä reittejä, jotka on merkitty puihin kullekin ominaisen värisillä neliöillä. Reitin varrella jokaisessa risteyksessä on opasteviitat.