Välimaan jokisaamelaistila lammaspaimenelle

Asuminen tilalla

Välimaan jokisaamelaistilaan kuuluu kaksitupainen asuinrakennus, sauna, ulkokäymälä ja useita piharakennuksia. Asuinrakennuksessa on kaksi kamaria ja niiden keskellä välitila, johon on sijoitettu keittiö. 
Nukkumapaikkoja on yhteensä neljälle henkilölle. Rakennuksessa on sähkövalaistus- ja lämmitys. Molemmissa kammareissa on takat.

Tupien välisessä tilassa on keittiönurkkaus, jossa on majoittujien käytettävissä induktioliesi kiertoilmauunilla, kahvinkeitin, jääkaappi, ruuanlaittovälineet ja astiasto sekä mikroaaltouuni. Juoma-/talousvesi haetaan Jeagelveaijohkasta, joka on noin 400 metriä tilalta etelään, veden keittämistä suositellaan varmuuden vuoksi. Saunalle vesi otetaan pumpulla Tenosta. 

Peittoja ja tyynyjä on neljälle henkilölle, mutta liinavaatteet tulee tuoda mukana. 

Pihapiirin puusauna on nopea lämmittää ja tupakansiossa on tarkemmat ohjeet.

Keittiöstä löytyy

Talousvesiastiat (hanalliset), paistinpannu, 3 kattilaa, vesipannu, kulhoja sekä ruokailu- ja kahviastiasto (4 hengelle) ja ruokailuvälineet. Lisäksi erilaisia veitsiä, juustohöylä, kuorimaveitsi, vispilä, keittokauhoja, puisia lastoja ja vesikauha sekä leikkuulauta. 

Siivousvälineitä

Talossa on harja ja kihveli sekä imuri. Lattioiden pesemistä varten moppi ja ikkunanpesuvälineet, sekä erilaisia pesuaineita. Saunan pihalla on hormillinen vesipata, jossa voi lämmittää talousvedet.

Kammareissa

Pienessä kammarissa on kaksi sänkyä ja sivusta vedettävä lyhyt seslonki. Isommassa kammarissa on ruokapöytä ja kaksi sänkyä. Kamarit lämpiävät sähköllä (patterit) ja molemmissa on lisäksi luonnonkivitakat. 

Sauna

Saunassa on erillinen pukuhuone. Sauna lämpiää puukiukaalla ja lämminvesisäiliö on kiukaassa kiinni. Pesuvateja, sankkoja ja vesisaaveja useita. Saunan vieressä on vesipiste, vesi nostetaan pumpulla Tenosta.