Itärajan kesäretkeilyreitin vaativuus

4.6.2019
Huomio Itärajan reitistä kiinnostuneet vaeltajat! Itärajan kesäretkeilyreitti Suomussalmen ja Kuhmon itärajalla on heikossa kunnossa eikä retkeilyn turvallisuutta voida kaikilta osin taata. Reittiä ei tulla enää ylläpitämään nykyisessä muodossaan. Reitillä on korjattu siltoja ja pitkoksia sekä siirretty reitin linjausta helpommin kuljettaviin kohtiin, mutta 160 km matkalta löytyy aina yllätyksiäkin. Reitti on parhaiten kuljettavissa välillä Hossa - Martinselkosen Eräkeskus.

Kesäretkeilyreitti on melko vaihtelevassa, mutta helpohkossa erämaassa kulkeva, keskivaikea reitti. Paikoin reitti kulkee metsäautoteitä pitkin. Suo- ja kosteikkoalueilla on kulkemista helpottavat pitkospuut. Reitti on käytettävissä sulan maan aikana.

Kesäretkeilyreitti on merkitty sinisin maalimerkein ja viitoitettu kohtuullisen selkeästi. Reitin kulkeminen ei vaadi erityisiä erä- tai suunnistustaitoja, mutta retkeilyn perustiedot ja -taidot on hyvä hallita. Reitin varrella on runsaasti palvelurakenteita. Reitti ei sovellu liikuntaesteisille. Pitkien osuuksien takia reittiä ei suositella lapsiperheille.