Ajankohtaista Hossan luontokeskuksessa

Hossan luontokeskus talvitauolla

(Päivitetty 1.11.2018)

Hossan luontokeskus on talvitauolla marraskuun alusta helmikuun loppuun saakka. Ovet avataan tilauksesta myös talven aikana. Itse kansallispuisto on avoinna joka päivä ja Hossan muut yrittäjät palvelevat omien aukioloaikojensa mukaisesti, lisätietoja hossa.fi.

Kalastuslupia saa luontokeskuksen pihalla olevasta kolikoilla toimivasta lupa-automaatista. Vuokramökkejä voi varata seuraavilta sivuilta:

  • Erämökit Huosiusjärvi, Iikoski ja Hossan hoikka www.lomarengas.fi. Osa eräkämpistä on vain kesäkäytössä.
  • Erämökit Hossanki, Hirvastupa, Peurapirtti, Lounatkoski, Pikku-Hossa ja Hossaari www.eräluvat.fi. Osa erämökeistä on vain kesäkäytössä.
  • Sähköistetyt mökit Hunajatassu, Karhu, Mesikämmen, Metsänkuningas, paritalohuoneistot Aitto, Hoilua, Kokalmus, Kukkuri, Lounaja ja Öllöri sekä suuremmat sähkömökit Tolosenvirta ja Jatkonsalmi www.hossa-kylmaluoma.fi.  

Kiitos asiakkaille kuluneesta kaudesta, kiitos kun kävitte ja käökäähän uuvestaanni. Näkemisiin!

Hossassa juhlitaan Suomen luonnon päivää 25.8.2018

  • Lempeän rauhallinen joogatunti Hossan kirkkaiden vesien ääreellä, ikimäntyjen katveessa. Metsä on harmonian tyyssija ja JoogaTaipaleen Saijan ohjauksessa keho ja mieli virkistyvät. Mukaan tarvitset vain säänmukaisen vaatetuksen ja avoimen mielen. Tämä joogatunti on ilmainen ja sopii ihan kaikille ikään, kuntoon tai aiempaan kokemukseen katsomatta. Lähtö klo 14.00 Hossan luontokeskuksen aulasta luontopolun varrelle, paluu noin klo 15.00. Sateen sattuessa tunti pidetään suuren laavun suojissa.
  • Juhlapäivän kunniaksi mustikkapulla & kahvi tai mehu yhteishintaan 3,00 € Hossan luontokeskuksella. Tule maistelemaan paikallisia leipomuksia!

Luontokeskus on avoinna

Luontokeskus on avannut jälleen ovensa 1.3. ja palvelee retkeilijöitä päivittäin syksyn loppuun saakka. Lounasta on saatavilla kevätkaudella joka päivä klo 11-14. Kevään loppupuolella aikavälillä 16.4.-17.5. lounas on saatavilla ainoastaan tilauksesta, minkä jälkeen siirrytään kesäksi taas jokapäiväiseen lounastarjoiluun. Tervetuloa!

Hossan kehittäminen kansallispuistoksi näkyy monella tavalla

(Päivitetty 9/2017) 
Hossaa on rakennettu kansallispuistoksi kovalla tohinalla. Koko luontokeskuksen toimintakonsepti on muuttunut, ilmettä on uusiutunut ja keittiötä remontoitu. Maastossa on kohennettu reittejä ja palveluja. Näkyvimpiä kohteita on Värikallion uusi katselutasanne ja Julma-Ölkyn riippusilta.

Hossasta Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kansallispuisto

(Päivitetty 14.1.2016)
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen on tehnyt esityksen Hossan muuttamisesta kansallispuistoksi.

Jo nyt vetovoimaisesta retkeilyalueesta tulee entistä houkuttelevampi sekä nykyisille että uusille asiakkaille.

Kansallispuistona Hossa muuttuu suojelualueeksi, joten alueen rajoitettu metsätalouskäyttö päättyy. Hossan avajaisjuhlia vietetään 17.6.2017 osana Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlintaa. 

Lue lisää