Ajankohtaista Hossan luontokeskuksessa

Luontokeskus palvelee kesän ja syksyn ajan päivittäin  

Luontokeskus on kesäkuun alusta syyskuun loppuun saakka avoinna joka päivä kello 9 - 20. Lounaspöytä palvelee päivittäin klo 12 - 16. Välinevuokrausasioissa saat nopeimmin vastauksen soittamalla luontokeskuksen yrittäjälle, puh. 050 384 4692. Vuokravälinetarjonnan ja hinnat näet välilehdeltä palvelut.

 

Luontokeskus kevättauolla  

(päivitetty 26.4.2019)  
Hossan luontokeskus on pienellä kevättauolla 27.4. - 5.5.2019, avaamme ovet jälleen ma 6.5. klo 10. 

Avainpalvelu (puh. 050 384 4692)  ja etukäteen sovitut ryhmävierailut hoituvat sovitusti, mutta muuten talo ja kahvila ovat kiinni. Hossan kylällä oleva Camping Hossan Lumon kauppa ja kahvila palvelee ke - su klo 10 - 18 (ma -ti suljettu). Hossan poropuistosta, puh. 040 755 9834, saa tilauksesta kahvila- ja ruokapalveluita.  Ajankohtaisia asioita  voi lukea sivulta Facebook.com/hossankansallispuisto

 

Luontokeskus palvelee taas päivittäin   

(Päivitetty 29.2.)
Sydäntalvi on takana ja kevätaurinko herättelee luontoa. Myös Hossan luontokeskuksessa ollaan palailtu talvitauolta ja palvellaan asiakkaita joka päivä lokakuun loppuun saakka, lukuunottamatta pientä taukoa vapun aikoihin. Tervetuloa taloon ja retkeilemään!

Hossan luontokeskus talvitauolla

(Päivitetty 1.11.2018)
Hossan luontokeskus on talvitauolla marraskuun alusta helmikuun loppuun saakka. Ovet avataan tilauksesta myös talven aikana. Itse kansallispuisto on avoinna joka päivä ja Hossan muut yrittäjät palvelevat omien aukioloaikojensa mukaisesti, lisätietoja hossa.fi.

Kalastuslupia saa luontokeskuksen pihalla olevasta kolikoilla toimivasta lupa-automaatista. Vuokramökkejä voi varata seuraavilta sivuilta:

  • Erämökit Huosiusjärvi, Iikoski ja Hossan hoikka www.lomarengas.fi. Osa eräkämpistä on vain kesäkäytössä.
  • Erämökit Hossanki, Hirvastupa, Peurapirtti, Lounatkoski, Pikku-Hossa ja Hossaari www.eräluvat.fi. Osa erämökeistä on vain kesäkäytössä.
  • Sähköistetyt mökit Hunajatassu, Karhu, Mesikämmen, Metsänkuningas, paritalohuoneistot Aitto, Hoilua, Kokalmus, Kukkuri, Lounaja ja Öllöri sekä suuremmat sähkömökit Tolosenvirta ja Jatkonsalmi www.hossa-kylmaluoma.fi.  

Kiitos asiakkaille kuluneesta kaudesta, kiitos kun kävitte ja käökäähän uuvestaanni. Näkemisiin!

Hossan kehittäminen kansallispuistoksi näkyy monella tavalla

(Päivitetty 9/2017) 
Hossaa on rakennettu kansallispuistoksi kovalla tohinalla. Koko luontokeskuksen toimintakonsepti on muuttunut, ilmettä on uusiutunut ja keittiötä remontoitu. Maastossa on kohennettu reittejä ja palveluja. Näkyvimpiä kohteita on Värikallion uusi katselutasanne ja Julma-Ölkyn riippusilta.

Hossasta Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kansallispuisto

(Päivitetty 14.1.2016)
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen on tehnyt esityksen Hossan muuttamisesta kansallispuistoksi.

Jo nyt vetovoimaisesta retkeilyalueesta tulee entistä houkuttelevampi sekä nykyisille että uusille asiakkaille.

Kansallispuistona Hossa muuttuu suojelualueeksi, joten alueen rajoitettu metsätalouskäyttö päättyy. Hossan avajaisjuhlia vietetään 17.6.2017 osana Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlintaa. 

Lue lisää

Tapahtumat.luontoon.fi
Kuva: Metsähallitus/Petri Ryöppy.

Löydä luontoaiheisia tapahtumia läheltäsi ja kaukaa: Tapahtumat.luontoon.fi.