Tapahtumia Etelä-Konnevedellä

Keski-Suomessa tehdään hyvinvointitekoja Kehossa

(Päivitetty 1.12.2017)

Keski-Suomessa toimii kansainvälisesti kilpailukykyinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen, sosiaalisen hyvinvoinnin, liikunnan, urheilun ja kuntoutuksen osaamis- ja yrityskeskittymä Keho. Teemme yhdessä hyvinvointitekoja kansainvälisesti ja kunnianhimoisesti.

Metsähallitus toteuttaa yhteistyössä "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen" terveyden edistämisen ohjelmaansa, joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.  Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä.

Metsähallituksen tavoitteena Kehossa tehtävässä yhteistyössä on selvittää keinoja, joilla voidaan madaltaa keskisuomalaisten sekä maakuntaan tulevien matkailijoiden kynnystä lähteä luontoon. Yhteistyön ja hankkeiden avulla on tarkoitus parantaa viherjatkumoa ja rakentaa palvelupolku Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi).

Saavutettavuuden parantamisen, luontokohteiden palvelujen laadun ja turvallisuuden kehittämisen, ja yhteistyössä tehtävän viestinnän avulla kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden virkistys- ja luontomatkailukäyttöä on tavoitteena lisätä ja monipuolistaa. Metsähallitus haluaa tarjota kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet luontoharrastuksiin. Tavoitteena on edistää kansanterveyttä saamalla myös ne ihmiset, joilla ei ole ollut liikunnallista elämäntapaa, hyödyntämään Keski-Suomen luontokohteita arjessaan ja vapaa-aikanaan.

Etelä-Konneveden uudet laiturit: tilanne 21.6.2017

(Päivitetty 21.6.2017)

Lapinsalon, Enonrannan ja Kellarilahden uudet laiturit ovat valmiina ottamaan veneilijät vastaan. Lapinsalon ja Enonrannan laitureissa on myös kanoottiportaat melojia varten.

Etelä-Konneveden taukopaikkojen rakentaminen loppusuoralla

(Päivitetty 30.11.2016)
Enonrannan kotalaavu, Keskilahden nuotiopaikka, Iso-Pyysalon laavu, Kaiturin laavu ja Lapinsalon kotalaavu ovat käyttökunnossa ja ilmestyvät Retkikarttaan sen seuraavan päivityksen yhteydessä, vuodenvaihten tienoilla.

 

Video Etelä-Konneveden kansallispuistosta

Jouni Ohtamaan video (www.youtube.com) esittelee Etelä-Konneveden kansallispuiston monimuotoisia maisemia.