Taitajan taipaleen vaativuus

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Metsäpolku saniaisten keskellä.Taitajan taival on keskivaikea reitti, joka on käytettävissä sulan maan aikana. Paikoin reitillä on jyrkähköjä nousuja, mutta polun pohja on enimmäkseen hyvässä kunnossa. Reitti on pääosin selkeästi merkitty, mutta kartta ja kompassi ovat suositeltavia varusteita, ja reittimerkkien seuraamiseen pitää paikoin kiinnittää erityisesti huomiota. Niin ollen reittiä ei voi suositella vaeltamiseen tottumattomalle kulkijalle. Kulkuaika vaihtelee vauhdin ja voimien mukaan 2 - 3 vrk. Taitajan taival ei sovi liikuntaesteisille.

Pyöräily on reitillä sallittua, mutta reitti on paikoin vaativa johtuen polulla olevista juurista ja kivistä sekä korkeuseroista. Talvella "Pogostan hiihdon" reitti sivuaa kesäreittiä.

Vaativuus osuuksittain:
Mekrijärvi - Linnalampi laavu (7,5 km) Vaativuusluokka: helppo reitti

Linnalampi laavu - Hiislampi laavu (9,5 km) Vaativuusluokka: keskivaativa reitti

Hiislampi laavu - Petkeljärvi 13,5 km) Vaativuusluokka: keskivaativa reitti