Puljun reitit

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Kaksi ahkiota vetävää hiihtäjää ja koira.

Retkeilyreitit ja polut

Puljun erämaa-alueen sisällä ei ole merkittyjä reittejä, mutta erämaa-alueella on muutamia vakiintuneita, maastoon merkitsemättömiä kulku-uria. Osa näistä kulku-urista näkyy alueen kartoissa.

Reittien lähtöpisteet

  • Kalmakaltiosta lähtee vakiintunut kulku-ura Lemmenjoen kansallispuistossa sijaitsevalle Pahtajärvelle.

Vakiintuneet kulku-urat

  • Kalmakaltiolta Lemmenjoen kansallispuistossa sijaitsevalle Pahtajärvelle johtaa noin 10 km pitkä maastoura. Lähtöpaikkana on Kalmakaltio, jonne pääsee autolla Nunnasen kylästä. Reittiä ei ole merkitty, mutta se erottuu maastossa hyvin. Kalmakaltionojan yli on tehty sillat. Aluksi kuljetaan kohti pohjoista ja Pöyrisjärven erämaa-aluetta. Ennen Puljun erämaa-alueelle tuloa Pahtajärvelle menevästä reitistä erkanee vasemmalle polku Jorpavaaraan. Pahtavaaran reitti kääntyy itään päin. Reitti kulkee Peltotunturin etelärinnettä lähellä Katsapulijärveä ja päättyy Lemmenjoen kansallispuistossa sijaitsevan Pahtajärven rantaan. Järven lähellä oleva poromiesten tupa on lukittu. Tuvalta voi jatkaa eteenpäin, mutta selkeää uraa ei enää ole. Ura näkyy Lemmenjoki 1:50 000 kartassa.

    • Nähtävyydet: poroerotuspaikka Lemmenjoen kansallispuiston puolella
    • Palvelut: Reitillä sijaitsee Kalmakaltion autiotupa.