Muotkatunturin reitit

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Etualalla mies ponnistelee lumikengillä sauvojen avulla yläviistoon rinnettä, takana tulee kaksi muuta henkilöä.

Retkeilyreitit ja polut

Jokainen kulkija saa suunnitella taivalluksensa erämaassa omien mieltymystensä mukaan, sillä alueella ei ole merkittyjä retkeilyreittejä.

Vakiintunut kulku-ura

  • Kaamanen - Karigasniemi -tien (nro 92) varrella sijaitsevasta Muotkan Ruoktusta kulkee polku Peltojoen (inarinsaameksi Piäldujuuhâ ja pohjoissaameksi Bealdojohka) vartta seuraten Peltojärvelle. Polkua ei ole merkitty maastoon.

Muita retkivinkkejä

  • Omat polut: Muotkatunturin erämaa on omia polkujaan kulkevan vaeltajan valtakuntaa. Vaelluksella tarvitaan hyvät erätaidot ja kunnolliset varusteet.
  • Talvella: Talvinen sydänmaa on jyrkkä vastakohta kesällä elämää vilisevälle erämaalle. Lumisessa hiljaisuudessa hankeen piirtyvä latu-ura risteää silloin tällöin riekon ja porojen jälkien kanssa.

Moottorikelkkailu-ura