Tekemistä ja näkemistä Ylä-Lapin luontokeskuksessa

Pysyvät näyttelyt  

Kulttuuriekologiset näyttelyt kertovat pohjoisen luonnon ja saamelaisen alkuperäiskansan sopeutumisesta äärirajoille: 
  • Johdantonäyttely kertoo, kuinka alueen luonto ja kulttuuri ovat kehittyneet jääkaudesta tähän päivään saakka.
  • Päänäyttely esittelee pohjoisen elämän erityispiirteitä vuodenkierron rytmissä.
  • Lue lisää näyttelystä Siidan verkkosivuilta (www.siida.fi) .

Vaihtuvat näyttelyt  

Siidassa on kolme vaihtuvan näyttelyn tilaa, joissa luontokeskus ja saamelaismuseo järjestävät vuosittain useita luonto- ja kulttuuriaiheisia näyttelyitä. Lue lisää vaihtuvista näyttelyistä Siidan verkkosivuilta (www.siida.fi)

Ryhmäopastukset  

Siidassa on tarjolla opastettuja kierroksia ryhmille suomen, saamen, englannin, ruotsin ja saksan kielillä. Opastus on maksullinen ja se on varattava etukäteen. Ryhmäopastuksen kesto on 1 h 15 min ja hinta 105 € (sis alv. 24%). Opastus räätälöidään sopivaksi erilaisille ryhmille. Ryhmän suositeltava enimmäiskoko on 25 henkilöä.

Kesäkaudella ulkomuseolla on tilattavissa teemaopastus, jossa tutustutaan elämään Inarissa 1850-luvulla. Opastuksen kesto on yksi tunti ja se on tilattavissa suomeksi tai saksaksi. Teemaopastuksen hinta on 18 €/hlö (minimihinta 180 €). Hinta sisältää 24% arvonlisäveron.

Elokuvat auditoriossa   

  • Luontokuvaaja Martti Rikkosen revontulikuvista koottu multimediaesitys Aurora Aanaar (10 min.) talvikaudella päivittäin klo 12 ja 15 ja kesäkaudella päivittäin klo 11, 14 ja 17. Esitys sisältyy pääsylipun hintaan. Revontuliesitykset esitetään, jos auditorioon ei ole muita varauksia.
  • Ryhmille lisäksi tilauksesta 10 € (sis 10% alv)/ esitys, vaihtoehtoina revontuli- tai Inarinjärvi-esitykset .

Eväskatos  

Siidan piha-alueen katetulla levähdyspaikalla voit nauttia omia eväitäsi.