Tekemistä ja näkemistä Ylä-Lapin luontokeskuksessa

Pysyvät näyttelyt  

Siidan perusnäyttely kertoo luonnon, ihmisen ja kulttuurin vuorovaikutussuhteesta Saamenmaalla: 

Vaihtuvat näyttelyt  

Siidassa on kolme vaihtuvan näyttelyn tilaa, joissa luontokeskus ja saamelaismuseo järjestävät vuosittain useita luonto- ja kulttuuriaiheisia näyttelyitä. Lue lisää vaihtuvista näyttelyistä Siidan verkkosivuilta (siida.fi).
 

Ryhmäopastukset  

Siidassa on tarjolla opastettuja kierroksia ryhmille suomen, saamen, englannin, ruotsin ja saksan kielillä. Opastus on maksullinen ja se on varattava etukäteen. Ryhmäopastuksen kesto on 1 h ja hinta 105 € (sis alv. 24%). Opastus räätälöidään sopivaksi erilaisille ryhmille. Ryhmän suositeltava enimmäiskoko on 25 henkilöä.

Kesäkaudella ulkomuseolla on tilattavissa teemaopastus, jossa tutustutaan elämään Inarissa 1850-luvulla. Opastuksen kesto on yksi tunti ja se on tilattavissa suomeksi tai saksaksi. Teemaopastuksen hinta on 18 €/hlö (minimihinta 180 €). Hinta sisältää 24% arvonlisäveron.

 

Esitykset auditoriossa   

  • Luontokuvaaja Martti Rikkosen revontulikuvista koottu multimediaesitys Aurora Aanaar (10 min.) talvikaudella päivittäin klo 12 ja 15 ja kesäkaudella päivittäin klo 11, 14 ja 17. Esitys sisältyy pääsylipun hintaan. Revontuliesitykset esitetään, jos auditorioon ei ole muita varauksia.
  • Ryhmille lisäksi tilauksesta 10 € (sis 10% alv)/ esitys, vaihtoehtoina revontuli- tai Inarinjärvi-esitykset .

 

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa hiihtäjä nostaa roskan ladulta.

1. Kunnioita luontoa.

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää