Aukioloajat vuonna 2018 

Tammi-huhtikuu ti-su klo 10-17
Toukokuu ma-pe klo 9-17, la-su klo 10-17
Kesä-elokuu joka päivä 10-17
Syys-joulukuu ti-su klo 10-17

Lisäksi tilauksesta ja tapahtumien yhteydessä. Varmista juhlapyhien poikkeukselliset aukioloajat: puh. 044 417 4466. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Yhteystiedot

Osoite: Riihisaari, 57130 Savonlinna

Puhelin: 0206 39 5929

Sähköposti: saimaa(at)metsa.fi

Pääsymaksut

Savonlinnan maakuntamuseon pääsylippu (www.savonlinna.fi/riihisaari)

Kuva: Anssi Taskinen

Kulkuyhteydet ja kartat

Autolla

  • Savonlinna sijaitsee valtatie 14:n varrella. Riihisaari on Olavinlinnan lähellä, joten autoilijat voivat seurata Olavinlinnan opasteita.
  • Riihisaareen pääsee autolla oven eteen saakka, mutta pysäköinti ei ole sallittu museorakennuksen lähellä. Riihisaaren pysäköintialue on pieni, ja 15.6.-15.8. pysäköinti on sallittu vain erikoisluvalla.
  • Myös muiden vilkkaiden sesonkien aikaan kuten loppiaisena ja yleisötapahtumien yhteydessä auto kannattaa jättää esim. kauppatorin, matkustajasataman tai Tottinkadun varren pysäköintialueille. Vanhan Savonlinnan alue on ahdas, joten on suositeltavaa pysäköidä kauemmaksi ja kävellä kauniita rantareittejä pitkin Riihisaareen. Kartat pysäköintialueista (www.savonlinna.fi)

Veneellä

  • Savonlinna sijaitsee vesireittien solmukohdassa ja on helposti saavutettavissa vesitse Saimaan väyliä pitkin. Savonlinnassa on useita vierasvenesatamia ja -laitureita. Riihisaaren lähin vierassatama on Törninpyörä, joka sijaitsee vain 200 metrin päässä Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksesta.

Julkisilla kulkuneuvoilla

  • Savonlinnaan on hyvät juna- (www.vr.fi), linja-auto- (www.matkahuolto.fi) ja lentokoneyhteydet (www.finavia.fi).
  • Linja-autojen paikallislinjoilla 1, 2, 3 tai 4 voi jäädä Kaupungintalon tai Nälkälinnanmäen pysäkille ja kävellä noin 500 m Riihisaareen.
  • Hae joukkoliikenteen reitit ja aikataulut Saimaalle (www.matka.fi)