Vieraile Saimaan luontokeskuksessa

3.3.2021
Luontokeskuksia voidaan joutua sulkemaan ja alueelliset tilanteet vaihtelevat. Tarkasta tilanne sen luontokohteen tai luontokeskuksen sivulta, jonne olet menossa.

Aukioloajat vuonna 2021

Päivittäin klo 10-17, heinäkuussa klo 10-18. Huomaa poikkeukset alla.

Suljettu:

2.4. pitkäperjantaina  
25.–26.6. juhannuksena  
6.12. itsenäisyyspäivänä  
20.–24.12. jouluna
 

HUOM! Riihisaaren museorakennuksen remontin vuoksi Saimaan luonto- ja museokeskus toimii väliaikaisesti kevääseen 2021 asti Nälkälinnanmäellä entisessä kirjastorakennuksessa, Tottinkatu 6a, 57130 Savonlinna.

Riihisaaren museorakennuksessa tehdään peruskorjaus ja rakennuksen toiminnot ovat siirtyneet väliaikaistiloihin läheiselle Nälkälinnanmäelle osoitteeseen Tottinkatu 6a. Varsinaista perusnäyttelyä ei väistötiloissa ole, eikä teemapajoja toteuteta, mutta muilta osin entiset palvelut ovat remontin ajankin saatavilla. Saimaan sylissä -perusnäyttely kokonaisuudessaan pystytetään Riihisaareen uudestaan keväällä 2021.

Yhteystiedot

Osoite: Riihisaari, 57130 Savonlinna / 21.10.2019 alkaen Tottinkatu 6a, 57130 Savonlinna.

Puhelin: 0206 39 5929

Sähköposti: saimaa(at)metsa.fi

Pääsymaksut

Savonlinnan maakuntamuseon pääsylippu (savonlinna.fi/riihisaari)

Riihisaaren museorakennus ja ympäröivää järvimaisemaa.

Kulkuyhteydet ja kartat

Autolla

  • Savonlinna sijaitsee valtatie 14:n varrella. Riihisaari on Olavinlinnan lähellä, joten autoilijat voivat seurata Olavinlinnan opasteita.
  • Riihisaareen pääsee autolla oven eteen saakka, mutta pysäköinti ei ole sallittu museorakennuksen lähellä. Riihisaaren pysäköintialue on pieni, ja 15.6.-15.8. pysäköinti on sallittu vain erikoisluvalla.
  • Myös muiden vilkkaiden sesonkien aikaan kuten loppiaisena ja yleisötapahtumien yhteydessä auto kannattaa jättää esim. kauppatorin, matkustajasataman tai Tottinkadun varren pysäköintialueille. Vanhan Savonlinnan alue on ahdas, joten on suositeltavaa pysäköidä kauemmaksi ja kävellä kauniita rantareittejä pitkin Riihisaareen. Kartat pysäköintialueista (savonlinna.fi)

Veneellä

  • Savonlinna sijaitsee vesireittien solmukohdassa ja on helposti saavutettavissa vesitse Saimaan väyliä pitkin. Savonlinnassa on useita vierasvenesatamia ja -laitureita. Riihisaaren lähin vierassatama on Törninpyörä, joka sijaitsee vain 200 metrin päässä Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksesta.

Julkisilla kulkuneuvoilla