Ajankohtaista Kilpisjärven luontokeskuksessa

1.7.2021
Tulva vei Vuomakasjoen sillan Kalottireitiltä ja uusi saadaan tehtyä vasta 2022. Vuomakasjoen yli joutuu nyt kahlaamaan.
Piirroskuvassa retkeilijä ihailee kiinni olevan koiran kanssa poroja.

Haetaan asiakasneuvojaa määräaikaiseen työsuhteeseen

Haemme nyt joukkoomme asiakasneuvojaa määräaikaiseen työsuhteeseen Lapin luontopalvelut -yksikköön Kilpisjärven tai Tunturi-Lapin luontokeskukseen, ajalle 16.8.2021-15.10.2021. (Päivitetty 4.8.2021)

Tarkista ajankohtaiset asiat Käsivarren sivuilta

Tupien, kotien ja tulentekopaikkojen koronaohjeistus 

Varaus- ja vuokratuvat ovat ainakin toistaiseksi auki, jos retkeilijät pystyvät noudattamaan koronaturvallisuusohjeita eli pitävät 2 m turvavälit muihin kulkijoihin ja käyttävät kasvomaskeja tuvilla ja kodilla. Turvallisuuden kannalta tärkeitä autiotupia ei toistaiseksi tulla sulkemaan.

Suurimmat sallitut henkilömäärät ovat isoissa tuvissa kuusi henkilöä ja pienissä neljä henkilöä. Mikäli turvaohjeistusta ei pystytä noudattamaan, joudumme sulkemaan matkailukeskusten lähellä sijaitsevat tuvat ja kodat. 

Kiitos kaikille tähänastisesta huomaavaisesta käytöksestä kanssakulkijoita kohtaan. Eiköhän me selvitä tästäkin ongelmasta yhdessä! (Päivitetty 3.8.2021)

Noudata koronaohjeistusta myös luonnossa

Uutisia Kilpisjärven luontokeskuksesta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.