Kemihaaran luonto

26.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.1.-20.2.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Kemihaaran erämaa-alueella voi nähdä upottavia aapasoita ja metsän kätköissä kiemurtelevia puroja ja jokia. Kemihaarassa on laajoja mäntyvaltaisia selkämaita ja kuusikkokuruja. Alueella on myös louhikkoisia tuntureita ja jopa paloalueita.

Syksyinen aukea suo, jonka takana alkaa havupuuvaltainen metsä. Etualalla varvikko on syksyisen punalehtinen ja maassa on keltaisia koivunlehtiä.

Kumpuilevaa kivirakkamaastoa, jossa kasvaa harvakseltaan mäntyjä.

Erämaa-alue muodostaa yhdessä sitä ympäröivien alueiden, Urho Kekkosen kansallispuiston ja Vintilänkairan, kanssa monipuolisen vanhojen metsien, rämeiden, aapojen, tuntureiden ja latvavesien yhdistymän.