Hetta - Pallas-talvireitin pituus on reittivalinnan mukaan 53 - 60 km. Reittimerkintänä on ristiviitta ja metsäisellä seudulla sininen nauha tai puuhun maalattu sininen kolmio. Talvireitti kulkee kesäreittiä alavampia metsäisiä maita ja soita, joskin Sioskurun ja Hannukurun välillä reitti sijaitsee metsänrajan yläpuolella. Hannukurulta Pallakselle on kaksi reittiä: toinen tuntureiden itä- ja toinen länsipuolella. Molemmilta reiteiltä voi poiketa Montellin ja Nammalakurun tuville. Tupien välimatkat ovat talvireitillä pitemmät kuin kesäreitillä. Talvireitit eivät sovellu märkyytensä vuoksi kesäretkeilyyn.

Latu Haaravaarankurussa. Kuva: Olli Autto

Hiihtolatujen tekeminen aloitetaan vasta helmikuun puolivälissä. Sitä ennen reittejä kulkevan pitää osata suunnistaa vaativissa olosuhteissa, sillä valoisa aika on vielä lyhyt, eikä hiihtoreitillä ole välttämättä lainkaan valmiita uria. 

Paikalliset latupoolit huolehtivat hiihtoreittien ylläpidosta.  Hetasta lähtee Pyhäkerolle kolme eri latureittiä. Hetan ja Hannukurun välisen latujen hoidon tilanteen voi tarkistaa Hetan latukartasta (www.infogis.fi) ja Hannukurun ja Pallaksen välisen tunturien itäpuolta kulkevan latureitin tilanteen Raattaman-Ylikyrön latukartasta (www.infogis.fi). Nammalan ja Pallaksen länsipuolen ladun aukiolon näkee Muonion alueen latukartasta (www.infogis.fi). 

Sioskurulta Hannukurulle ja edelleen länsipuolta Nammalakurulle oleva reitti on pitkälti kansallispuiston työntekijöiden huoltoajojen varassa. Sioskurun ja Hannukurun välinen latu avataan vasta maaliskuun puolivälissä. Länsipuolen latu Nammalakurulta Hannukurulle avataan yleensä ainoastaan huhtikuussa pidettävää Lapponia-hiihtoa (www.lapponiahiihto.fi) varten.

Hiihtosesonki alkaa helmikuun puolivälissä etelän koulujen hiihtolomien alkaessa ja jatkuu huhtikuun loppuun ja keväästä riippuen toukokuun alkupuolelle asti. 

Lumikenkäilyreitti

Hetasta Pallakselle voi talvisin kulkea suksien lisäksi myös lumikengillä. Lumikenkäilijät voivat kävellä nuoliviitoin merkittyä kesäreittiä pitkin. Hetasta Pyhäkerolle on myös mahdollista mennä moottorikelkkauraa, mutta kannattaa varoa uralla kelkkailevia. Lumikengillä voi kulkea myös merkittyjen reittien ulkopuolella. Lumikenkäily ei ole kuitenkaan sallittua huolletuilla latureiteillä.