Ajankohtaista Napapiirillä

Könkäänsaaren laavupiha on remontin jälkeen taas kokonaisuudessaan käytettävissä. Kuva: Vesa-Matti Hillberg, Metsähallitus

Könkäänsaareen reittiremontti on valmis

Reittien kunnostustyöt Napapiirin retkeilyalueen Könkäänsaaressa on saatu tältä erää valmiiksi. Reittirakenteet Vaattunkikönkään riippusillalta laavupihalle ja siitä edelleen laiturille ja vessoille on nyt uusittu ja ovat kuljettavissa. Lisäksi Kielosaaren sillan viereen pääsee nyt pyörätuolilla. Kunnostuksen yhteydessä on reitin kaltevuuksia pyritty paikoin loiventamaan, jotta kulkeminen pyörätuolillakin olisi helpompaa.

Könkäänsaaren laavupihan lähistöllä oleva laituri on myös uusittu. Vesa-Matti Hillberg, Metsähallitus

Nyt Könkäänsaaressa on käynnissä purkujätteiden siivous. Osa purkujätteestä saadaan kuljetettua pois vielä tämän syksyn aikana ja osa pitää kuljettaa pois kelkalla talven tullen.(päivitetty 22.10.2018)

Kesällä Könkäänsaaressa kunnostetaan reittejä

Kielosaaren kasvi- ja sienipolku on saatu valmiiksi. Reittirakenteet tehtiin valmiiksi toukokuussa heti tulvan laskettua. Uudet opastetaulut on myös asennettu. Könkäänsaaressa on aloitettu esteettömän reitin uusiminen.

Uusittu Kielosaaren kasvi- ja sienipolku on avattu alkukesällä 2018. Kuva: Vesa-Matti Hillberg

Elokuun alussa suljettiin Könkäänsaaren laavupihan ja Kielosaaren sillan välinen reitinosa. Seuraamalla saaren tilapäisiä maasto-opasteita tai kysymällä neuvoa oranssitakkiselta mieheltä (terveisiä alueen luontovalvojalta) löydätte varmasti määränpäähänne.

Saaressa on kunnostetun reitin varrella vanhaa purkujätettä, joten reitillä pysyminen on turvallisinta. Alueen loppusiivous ja opasteiden asennus hoidetaan syksyllä 2018. (päivitetty 14.8.2018)

Napapiirillä on uusittu kesällä pitkoksia. Kuva: Tuula Haase
 
Napapiirin reitit selkeämmin esillä
 
Napapiirin reiteistä ja alueesta on tehty reittikartta, jonka voi käydä hakemassa itselleen Pilkkeen asiakaspalvelusta tai tulostaa sähköisen tiedoston itselleen.(päivitetty 20.6.2018)
 
Mukavia retkiä!

 

Tapahtumia Napapiirin retkeilyalueella