Ajankohtaista Napapiirillä

Könkäänsaaren laavupihan kunnostustilanne 19.9.2018. Kuva: Vesa-Matti Hillberg

Napapiirin kunnostustyöt syksyllä 2018

Napapiirin retkeilyalueen kunnostustyöt Könkäänsaaressa jatkuvat. Tällä hetkellä Könkäänsaaren laavupihalle pääsee kulkemaan jalan saaren länsipuolta kiertävää reittiä pitkin. Laavupihalla on tällä hetkellä yksi laavu käytössä, toinen laavu on suljettu. Joitain Könkäänsaaren reittejä pitkin pääsee liikkumaan esteettömästi, mutta valitettavasti itse laavupihalle ei nyt ole esteetöntä kulkua ja itse laavupiha ei ole korjaustöiden takia tällä hetkellä esteetön. Esteetön taukopaikka löytyy Vikakönkäältä. Alla olevaan karttaan on piirretty oranssilla uusittavat reitinosat. Pahoittelemme kunnostustöistä aiheutuvaa häiriötä.

Könkäänsaaren laavupihan kunnostustilanne 19.9.2018. Kuva: Vesa-Matti Hillberg

Könkäänsaaren uusittavat reitit on merkitty karttaan oranssilla.

Napapiirin retkeilyalueelta löytyy myös uutta ja valmista ihasteltavaa. Alkukesällä 2018 saatiin Kielosaaren kasvi- ja sienipolku valmiiksi, siihen kelpaakin nyt käydä tutustumassa. Kielosaareen pääsee korjaustöistä huolimatta kulkemaan. Lue lisää Kielosaaren polusta täältä

Uusittu Kielosaaren kasvi- ja sienipolku on avattu alkukesällä 2018. Kuva: Vesa-Matti Hillberg

(Päivitetty 19.9.2018)

Kesällä Könkäänsaaressa kunnostetaan reittejä

Kielosaaren kasvi- ja sienipolku on saatu valmiiksi. Reittirakenteet tehtiin valmiiksi toukokuussa heti tulvan laskettua. Uudet opastetaulut on myös asennettu. Könkäänsaaressa on aloitettu esteettömän reitin uusiminen.

Elokuun alussa suljettiin Könkäänsaaren laavupihan ja Kielosaaren sillan välinen reitinosa. Seuraamalla saaren tilapäisiä maasto-opasteita tai kysymällä neuvoa oranssitakkiselta mieheltä (terveisiä alueen luontovalvojalta) löydätte varmasti määränpäähänne.

Saaressa on kunnostetun reitin varrella vanhaa purkujätettä, joten reitillä pysyminen on turvallisinta. Alueen loppusiivous ja opasteiden asennus hoidetaan syksyllä 2018. (päivitetty 14.8.2018)

Napapiirillä on uusittu kesällä pitkoksia. Kuva: Tuula Haase
 
Napapiirin reitit selkeämmin esillä
 
Napapiirin reiteistä ja alueesta on tehty reittikartta, jonka voi käydä hakemassa itselleen Pilkkeen asiakaspalvelusta tai tulostaa sähköisen tiedoston itselleen.(päivitetty 20.6.2018)
 
Mukavia retkiä!

 

Tapahtumia Napapiirin retkeilyalueella