Napapiirin retkeilyalue sijaitsee Rovaniemellä, Rovaniemi - Sodankylä -tien (valtatie nro 4, E75) itäpuolella, noin 25 km Rovaniemeltä pohjoiseen. Lentokenttä ja rautatieasema sijaitsevat Rovaniemellä.

Retkeilyreiteille

Reittien päälähtöpisteet ovat valtatien tuntumassa Vaattunkikönkäällä ja Vikakönkäällä. Vaattunkikönkään tienhaarassa sijaitsee Makialammen pysäköintialue, josta voi myös lähteä reiteille.

Bussilla Napapiirille

Päivittäin on useita linja-autoyhteyksiä (matkahuolto.fi) välillä Rovaniemi - Sodankylä ja Rovaniemi - Kemijärvi. Linja-autot liikennöivät valtatietä 4 pitkin.

Vikajärvellä on pysäkki, josta matkaa Vikakönkään lähtöpisteeseen on noin 200 metriä. Makialammen pysäköintialueen lähellä valtatien 4 varrella on pysäkki. Vaattunkikönkään lähtöpisteelle on tästä n. 2,3 km. 

Junalla Rovaniemelle

Junalla (vr.fi) pääsee Rovaniemen keskustan juna-asemalle, josta on Napapiirin retkeilyalueelle n. 25 km.

Autolla Napapiirin retkeilyalueelle  

Vaattunkikönkään pysäköintialue, Vaattunkikönkääntie 219, 96900 Vikajärvi. Talvikunnossapito. Tilaa n. 40 autolle.

Makialammen pysäköintialue sijaitsee valtatien nro 4 varrella Vaattunkikönkääntien risteyksen kohdalla. Talvikunnossapito. Tilaa n.15 autolle. 

Vikakönkään pysäköintialue, Sodankyläntie 2508, 97510 Rovaniemi.
Pysäköintialueelle käännytään valtatieltä nro 4, Vikajärven kylän lähellä. Talvikunnossapito. Tilaa talvisin 10-15 autolle. Laavupihalle johtavan auratun tien varrella on 3 kpl parkkialueita, joissa ei ole talvikunnossapitoa. Kesällä tilaa n. 40-50 autolle.