21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Kesän maastotyöt edistyivät hyvin Napapiirillä


(Päivitetty 17.9.2020)

Uusia pitkospuita metsän keskellä. Kauempana työmiehiä rakentamassa pitkosta.

Napapiirillä lisää uutta pitkosta

Kesällä 2020 on Napapiirillä saatu taas paljon maastöitä tehtyä. Könkäiden polulla ja Suoluoltopolulla on uusittu pitkospuureittiä yhteensä 3 km ja Suoluontopolun varrella olevan Säynäjäojan yli on tehty uusi polkusilta. Könkäänsaaren esteettömälle reitille on saatu myös uudet istuimet. 

Puinen penkki puisen reitin päällä, joen rannassa.

Uusi puinen silta pajukkoisen joen yli. Pilvinen ilma.

Maisemaa avarretaan Vikakönkäällä

Syksyllä Vikakönkäällä on ollut pajupuskien raivaustöitä. Vikakönkään ranta on paikoin päässyt pahoin pusikoitumaan ja maisemaa saadaankin nyt mukavasti avartumaan.

Korjaustyöt jatkuvat

Suunnitelmissa on Vaattunkikönkään pysäköintialueen laajennus, mutta vielä ei ole tietoa ehditäänkö se tehdä ennen talven tuloa. Korjattavaa riittää muutenkin myös seuraavillekin kesille, suunnitelmia tehdään mm. pitkostuksista, murskekestävöinnistä sekä rakennusten ja tulipaikkojen korjauksista.