Service i Kvarkens öar

I Kvarkens skärgård finns flera öar som lämpar sig som utflyktsmål. Många av dessa öar har haft sjöbevaknings- eller lotsstationer och även många fyröar har öppnat portarna för friluftare. Man kommer inte in i fyrarna men man kan beundra dem utifrån. 
Till några av besöksmålen ordnar man båttransporter och även Forststyrelsens samarbetsföretagare erbjuder båtutflykter till öarna på beställning. Alla besöksmål kan man nå med egen båt eller kanot. På en del av öarna kan man också övernatta.

 

Det är förbjudet att gå på Fleming Dam

(Uppdaterad 20.9.2022)

Reparationsarbete pågår vid Sahajärvis Fleming Dam. Av säkerhetsskäl är det förbjudet att gå på dammen.

Ut i skärgården utan egen båt - besöksmål och tips

(Uppdaterat 14.6.2022)
Skärgårdsdestinationerna i södra Finland lämpar sig fint för en strandsemester. Långt från stadens larm kan du besöka nationalparkerna eller andra naturskyddsområden för att njuta av havsbrisen och den unika skärgårdsnaturen.
Möjligheterna till lätta dagsutflykter, kryssningar och även övernattningar är många. Du når de olika skärgårdsdestinationerna med vattenbussar och båtar som Forststyrelsens samarbetsföretag tillhandahåller. Vissa destinationer trafikeras dessutom av statens avgiftsfria förbindelsebåtar eller färjor. 
Ut i skärgården utan egen båt - besöksmål och tips (pdf 397 Kb, julkaisut.metsa.fi)