Vieraile Sallan kansallispuiston luontokeskuksessa

Aukioloajat vuonna 2024

1.5. - 31.5. ke-su klo 10-16

1.6. - 30.9. päivittäin klo 10-16 

Pidätämme oikeuden aukioloaikojen muutoksiin.

Vapaa pääsy.

Yhteystiedot

Osoite: Hautajärventie 111, 98900 Salla

Puhelin: 020 639 4398
Puhelun hinta on 0,00 euroa /min + paikallisverkkomaksu (pvm) tai matkapuhelinmaksu (mpm).

Sähköposti: salla(at)metsa.fi
 

Kulkuyhteydet ja kartat

Autolla

  • E63-tieltä väliltä Kemijärvi - Kuusamo Joutsijärven kylän kohdalta tietä 82 Sallaan, josta edelleen Sallatunturiin Salla Wilderness Parkille (n. 13 km).
  • E63-tieltä välillä Kuusamo - Kemijärvi tielle 950 (Sallantie) kohti Sallaa. Salla Wilderness Park tulee ennen Sallan kirkonkylää, noin 64 km risteyksen jälkeen.
  • Teiden varsilla on tällä hetkellä opasteet Poropuistolle.
  • Auton voi pysäköidä luontokeskuksen pysäköintialueelle.


 

Julkisilla kulkuneuvoilla

Sallatunturi on tavoitettavissa hyvin myös julkisilla kulkuvälineillä. Luontokeskus sijaitsee n. 4km tunturikeskuksesta. Kuusamon suunnalta tulevat bussit ajavat sen ohi. 

Jatkoyhteydet Rovaniemeltä, Kemijärveltä ja Kuusamosta

  • Rovaniemeltä Sallaan liikennöi Möllärin Linjat maanantaista perjantaihin. Yhteys Sallasta Rovaniemelle lähtee Sallan bussiasemalta. Bussi noutaa matkustajia Rovaniemen linja-autoasemalta, rautatieasemalta ja lentoasemalta. Lisätietoja ja aikataulut Matkahuolto (matkahuolto.fi).
  • Kemijärven rautatieasemalta on jatkoyhteys aamujunalta Sallaan. Yhteys kulkee myös yöjunalta, mutta ei sunnuntaisin tai pyhinä. Bussiyhteys Sallasta Kemijärvelle lähtee Hotelli Revontulen edestä maanantaista lauantaihin klo 17.10. Lisätietoja ja aikataulut Matkahuolto (matkahuolto.fi).
  • Kuusamon lentokentän ja Sallan väliä liikennöi Pohjolan Matkat. Ympäri vuoden kaikille lennoille/lennoilta ei ole yhteyttä ja osa kuljetuksista on yhdistetty. Yhteys Sallasta lentoasemalle lähtee Sallan bussiasemalta ja Hotelli Revontulen edestä. Lisätietoa Pohjolan Matkojen sivuilta. Sallan ja Kuusamon välillä liikennöi myös muita bussiyhteyksiä. Lisätietoja ja aikataulut Matkahuolto (matkahuolto.fi).