Esteetön Ruunaa

Ruunaan retkeilyalueella pääsee esteetöntä 650 m pitkää lankkupolkua pitkin upean Neitikosken partaalle ihailemaan kosken kuohuja, paistamaan makkaraa ja kalastamaan taimenia ja kirjolohia. Neitikosken pysäköintialueella on esteetön kuivakäymälä.

Ruunaan retkeilyalueen yhteistyöyritykset järjestävät liikkumisesteisille koskenlaskuretkiä puuveneellä.  Alueella on myös kaksi esteetöntä vuokramökkiä. Ruunaan retkeilykeskuksessa on esteetön ravintola.

Ruunaan esteettömät luontoreitit

Esteettömät kalastuspaikat 

Ruunaalla esteetön kalastus onnistuu Neitikosken ylemmältä näköalatasanteelta. Tutustu tarvittaviin kalastuslupiin.  

Yhteistyöyritysten palvelut 

Ruunaan yhteistyöyrityksiltä voi tiedustella opastettuja retkiä myös liikkumisesteisille, lasten kanssa liikkuville ja aloitteleville retkeilijöille, myös ryhmille. Tutustu Ruunaan yhteistyöyritysten palveluihin.

Esteettömät majoituspaikat

Alueella on kaksi esteetöntä vuokramökkiä, joissa molemmissa on esteettömät wc:t. Molemmissa mökeissä on tilaa kahdelle avustajineen. Toinen mökeistä on Ruunaan retkeilykeskuksen vuokraama ja toinen Ruunaan Matkailun. 

Koskenlasku liikkumisesteisille

Alueella toimii useita koskenlaskuyrittäjiä, joilla on valmiudet kyyditä veneissään myös liikkumisesteisiä asiakkaita. Perinteinen koskenlasku puuveneellä läpi koko 30 kilometrin mittaisen Ruunaan koskireitin kestää noin 4 tuntia ja sisältää erälounaan. 

Esteetön ravintola

Ruunaan retkeilykeskus, jossa esteetön ravintola sekä esteetön wc, sijaitsee Ruunaan retkeilyalueella.