Koskenlasku on Ruunaan suosituin ohjelmanumero, josta ei puutu vauhtia eikä jännitystä. Vaahtopäiset kuohut voi laskea kokeneen perämiehen ohjaamana joko leppoisasti perinteisen puuveneen kyydissä tai vauhdikkaasti kumilautalla meloen. Koskivenereitti on 30 km alkaen Ruunaan Matkalahdesta ja päättyen Naarajoen sillalle. Aikaa retkeen vierähtää noin 4 tuntia erälounaan kera. Kumilauttalasku (7 km) alkaa Neitikoskelta ja loppuu Siikakoskelle. Koskenlaskuja järjestetään myös kanooteilla ja uittohenkisellä puulautalla.

Puuveneen keula vesipärskeiden keskellä.

Koskiretkellä voi virran kiihtyessä ja koskien pauhun lähestyessä aavistaa koskien voiman. Koskelle saavuttaessa mielessä on vain ajatus, että nyt sitä mennään! Varsinkin Neitikosken stoppari saa sydämen tykyttämään kiivaaseen tahtiin. Stopparissa koski putoaa alaspäin ja samassa kohdataan vasta-aalto vesimassojen kohistessa ympärillä.

Koskenlasku on sangen märkää puuhaa, mutta retkeen sisältyvät asianmukaiset varusteet. Välillä meno hiljenee järviosuuksilla ja tauolla nautitaan maukas erälounas. Tunne laskun jälkeen on yhtä aikaa riemua ja kunnioitusta villin luonnon voimia kohtaan. Koskenlasku puuveneellä sopii kaikenikäisille ja myös liikkumisesteisille asiakkaille. Lisätietoja koskenlaskuyrittäjistä Ruunaan retkeilykeskukselta  (ruunaa.fi) tai Visit Karelia matkailupalvelusta (visitkarelia.fi)