Saapuminen Ruunaalle

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Ruunaan retkeilyalue sijaitsee Joensuu - Lieksa - Nurmes -tien (kantatie 73) itäpuolella. Ruunaalle on Lieksasta matkaa 30 km, Nurmeksesta 84 km ja Joensuusta 120 km.

Ruunaan luonnonsuojelualue sijaitsee Ruunaan retkeilyalueen itäpuolella.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Neitikosken tai Siikakosken pysäköintialueilta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla Ruunaalle

Huomioithan, että pysäköintialueille ei ole tarkkoja osoitetietoja. Lisäksi keväällä kelirikko voi vaikuttaa Ruunaantien (tien nro 5224) ajettavuuteen.

Neitikosken pysäköintialue, Neitikoskentie, Lieksa. Neitikoskentielle käännytään Ruunaantieltä (tien nro 5224), risteyksessä on viitoitus. Pysäköintialue sijaitsee Neitikoskentien päässä. Tilaa noin ? autolle. Pysäköintialue on käytettävissä myös talvella, mutta tien aurauksessa voi olla viivettä.

Haapavitjan pysäköintialue (länsipuoli), Paasikoskentie, Lieksa. Pysäköintialueelle ajetaan jatkamalla 2,4 km eteenpäin Neitikosken pysäköintialueelta. Tilaa noin ? autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Haapavitjan pysäköintialue (itäpuoli) = Mutikaisenkarin pysäköintialue?, Haapavitjantie, Lieksa. Pysäköintialue sijaitsee tien päässä. Tilaa noin ? autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Siikakosken pysäköintialue, Siikakoskentie, Lieksa. Siikakoskentielle käännytään Ruunaantieltä (tien nro 5224) Naarajoen sillan kohdalta. Pysäköintialue sijaitsee Siikakoskentien päässä. Tilaa noin ? autolle. Pysäköintialue on käytettävissä myös talvella, mutta tien aurauksessa voi olla viivettä.

Neitijärven pysäköintialue, Neitijärventie, Lieksa. ?. Tilaa noin ? autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Kimppakyydillä Ruunaalle

Ympäri vuoden Ruunaan ja Lieksan välillä toimii Kimppakyyti -kuljetuspalvelu (lieksa.fi).

Kimppakyyti ajetaan ainoastaan maanantaisin: aamulla Ruunaa - Lieksa ja iltapäivällä Lieksa - Ruunaa.

Tilaukset: Taksi Arto Kortelainen puh. 040 530 9147.

Lieksaan pääsee Joensuusta junalla (vr.fi) ja bussilla (matkahuolto.fi).