Tekemistä ja näkemistä Pilkkeessä

 

Avara tila tiedekeskusnäyttelyssä, jossa on limen vihreitä pöytiä ja näyttelykohteita. Kuva: Pekka Koski
 

Tiedekeskus Pilke

Näe metsä puilta!

Tiedekeskus Pilkkeessä tutustut pohjoisen metsiin kaikilla aisteilla ja itse tehden. Pilke kertoo suomaisista metsistä – siitä, mitä ne meille antavat, mitä voimme metsässä tehdä ja minkälainen on suhteemme metsään. Tiedekeskuksessa opit tuntemaan metsien kestävää käyttöä ja saat tietoa metsiemme monipuolisista antimista, tuotteista ja hyödykkeistä. Pilke kertoo nykyhetkestä ja metsien moninaiskäytön mahdollisuuksista, valoisasta tulevaisuudesta. Elämyksellinen ja vuorovaikutteinen näyttely sopii kaikenikäisille, tulitpa sitten työn, opiskelun tai lomailun merkeissä.

Pilke Shop

Pilke Shop sijaitsee pääsisäänkäynnin vieressä, joten sinne on helppo piipahtaa ostoksille tai vaikka vain katselemaan. Pilke Shopiin on valittu tuotteita pilke silmäkulmassa, ja valikoimastamme löytyy paljon sellaista, mitä et muualta Rovaniemeltä löydä. Kaikki Pilke Shopin tuotteet liittyvät tavalla tai toisella suomalaiseen metsään. Lue lisää Pilke Shopista (tiedekeskus-pilke.fi).

Puinen kori ja kuksa lautasen päällä pöydällä. Taustalla karttoja telineessä. Kuva: Pekko Riihonen
 

Puutalo Pilke

Pilke-talo on puurakenteinen toimitalo, jossa työskentelee noin 200 henkilöä. Pilke-talo ilmentää taidokasta suomalaista puurakentamista. Talon on suunnitellut Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy, ja pääsuunnittelijana toimi Teemu Palo. Pilkkeen haluttiin ilmentävän Metsähallituksen ympäristölinjauksia ja tekevän oikeutta kaupunkikuvallisesti merkittävälle rakennuspaikalle. Lähtökohtana oli puu: se liittyy tiiviisti Metsähallituksen toimintaan, mutta se on myös kestävä valinta. Lue lisää Pilke-talosta Tiedekeskus Pilkkeen sivuilta (tiedekeskus-pilke.fi).

Talokierrokset ja työpajat

Opastettu Pilke-talokierros on hauska ja nopea tapa tutustua Pilke-talon arkkitehtuurin ja puurakentamisen saloihin. Pilke-talokierrokset sopivat kaikenikäisille, sillä opastus muuttuu ryhmän mukaan. Talokierroksen lisäksi suosittelemme tutustumista Tiedekeskus Pilkkeeseen kierroksen päätteeksi. Lue lisää Pilke-talokierroksista Tiedekeskus Pilkkeen sivuilta (tiedekeskus-pilke.fi).

Päiväkoti- ja koululaisryhmille tarjoamme toiminnallisen oppimistavan tutustua pohjoisiin metsiin ja metsäsuhteeseemme uudella, innostavalla tavalla. Pilkkeessä oppiminen ei maksa mitään: työpaja ja sisäänpääsy on ryhmille maksuton. Tutustu tarkemmin Pilkkeen työpajatarjontaan (tiedekeskus-pilke.fi).

Nuoria istumassa suurilla portailla ja nostavat käsiä ylös viitaten. Mies katsoo nuoria sivusta. Kuva: Teemu Kuisma